Tribuna
PNL
Tramvaiul din Răşinari porneşte în câteva zile. Va circula sâmbătă şi duminica pe ruta Zoo Sibiu - Răşinari şi retur
Andra MARINESCU
18397 vizualizari
Tramvaiul din Răşinari porneşte în câteva zile. Va circula sâmbătă şi duminica pe ruta Zoo Sibiu - Răşinari şi retur
Anul 2018 începe în forță în Rășinari. La jumătatea lunii ianuarie, Primăria comunei va inaugura noul tramvai pe care l-a cumpărat în luna septembrie din Austria și care a costat circa 6.000 de euro. Primarul Bucur Bogdan spune că acesta va circula sâmbăta și duminica, precum și la cererea turiștilor, urmând să se creeze și pachete promoționale, prin agenții de turism, care să cuprindă curse cu tramvaiul pe ruta Zoo Sibiu - Rășinari și retur.

 

  • "Ne dorim să inaugurăm tramvaiul la jumătatea acestei luni, în funcție de vreme. Vrem ca toată lumea să știe că funcționează! Vrem să luăm legătura și cu agențiile de turism, să programeze grupuri pentru tramvai, poate și cu degustare de brânzeturi. Nu va circula zilnic, ci va fi pus în funcțiune la cerere. În principiu, ne dorim să circule sâmbăta și duminica de la Zoo la Rășinari și retur. Nu știm pentru ce să fim pregătiți. Dacă va fi multă lume, suplimentăm numărul curselor", spune Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.

Tramvaiul are 54 de scaune și a fost deja testat, micile  defecțiuni fiind rezolvate, după cum a mai adăugat Bucur Bogdan.
Prețul unui bilet dus-întors va fi 4 lei pentru copii și 8 lei pentru adulți.
Primăria Rășinari vrea să reia și colaborarea cu Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu, care juca câteva piese în vechiul tramvai. De asemenea, primarul comunei mai spune că își dorește ca FITS 2018 să aibă evenimente și în noul tramvai.
Tramvaiul a fost adus din Austria și a costat aproximativ 6.000 de euro, fiind cumpărat de SC Gospodărire Comunală Rășinari. Acesta are două capete, vatmanul schimbându-se de la un capăt la celălalt.

 

 

FOTO:  Răzvan NEGRU

 

 

 

 







comentarii
2 comentarii

Trebuie introdus tramvaiul in tot orasul pt a debloca traficul. Alooo Fodor demisia
Wss
03.01.2018 14:08
Super fain ca se reintroduce tramvaiul.
sibian
03.01.2018 14:44
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica