Tribuna
PNL
Târgul de Crăciun din Sibiu începe în 26 noiembrie cu certificat verde obligatoriu. Gastronomie, roata panoramică, patinoar, dar fără concerte
Târgul de Crăciun din Sibiu începe în 26 noiembrie cu certificat verde obligatoriu. Gastronomie, roata panoramică, patinoar, dar fără concerte
© Răzvan Negru

Târgul de Crăciun din Sibiu se va desfășura în perioada 26 noiembrie - 2 ianuarie în Piața Mare, după un an de pauză. Organizatorii celui mai mare eveniment din perioada Sărbătorilor de Iarnă la Sibiu spun că va fi o ediție adaptată condițiilor epidemiologice, accesul va fi permis doar în baza certificatului verde COVID, iar numărul căsuțelor a fost redus cu 30%.

„Între timp, am amânat deschiderea pentru data de 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce măsuri au fost instituite de autorități, ce restricții există și în funcție de acestea   ce putem organiza. Momentan, târgurile se pot organiza și trebuie să respecte două condiții de bază și anume -  accesul  să fie permis persoanelor care dețin certificat verde și să avem o limită de capacitate la 30% din capacitatea maximă a spațiului”, a declarat joi Andrei Drăgan, organizatorul Târgului.

În Piața Mare perimetrul de desfășurare a Târgului va fi delimitat, vor fi două intrări și două ieșiri, iar vizitatorii sunt rugați să aibă certificatul verde pregătit în zonele de acces.

© Răzvan Negru

Organizatorii au dispus limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și extinderea spațiilor libere astfel încât să nu se creeze aglomerație.

Organizatorii au vorbit și despre situația în care va fi un număr mare de oameni care vor dori să vină la Târg.

„Limita este de 2.500 de persoane și capacitatea maximă a spațiului va fi de 7.500 de persoane. (...) O să urmărim dacă după primele zile este necesară și implementarea vreunui sistem electronic . Momentan acele sisteme de verificare și aplicația pusă la dispoziție de STS nu permit conectarea cu alte sisteme ca să putem contoriza numărul de scanări, deci va trebui să găsim un alt mecanism în cazul în care vedem că aceste cifre pe care noi le estimăm într-un mod optic nu pot fi gestionate. (...) Este posibil și luăm în considerare să se creeze cozi în cazul în care accesul este restricționat. În momentul în care capacitatea s-a atins, personalul de la porți va fi conectat prin stații și vor putea ști, când ies trei persoane, vor putea intra alte trei persoane. (...) Îi rugăm pe cei care au un program mai flexibil să nu caute chiar momentele foarte clasice, sunt astfel momente, de 1 Decembrie, Moș Nicolae și în apropiere de Crăciun când oamenii vin cu mai multă plăcere la un astfel de eveniment. (...) Ne gândim pentru situația de a grăbi metoda de acces în târg să distribuim, cum am făcut și la alte evenimente, niște brățări ca persoanele care revin și au fost deja verificate de noi să nu mai fie supuse încă o dată verificării”, a mai spus Andrei Drăgan.

Vizitatorii se vor bucura în continuare de roata panoramică, de proiecțiile din Piața Mare și de patinoar, însă nu vor mai fi organizate concerte.

„Noi sperăm la un Târg de Crăciun așa cum ne-am obișnuit, dar adaptat”, a mai sus Andrei Drăgan.

El a explicat faptul că a luat legătura și cu organizatorii de târguri de Crăciun din țară și spune că în toate situațiile au fost dispuse măsuri similare, târgurile urmând să aibă loc.

 

 

© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
 
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru







comentarii
9 comentarii

Nici de-a naibii nu m-as duce! O sa fie pustiu... V-ati cautat-o...
11.11.2021 23:08
in centru e ca intr-un episod din Black Mirror
cu casuta aia, plin de panouri cu zambete false care indeamna la vaccinare pentru un Craciun normal...nu sunt religios, dar mi se pare o profanare a sarbatorii. Nu inteleg de ce nu pun logo-urile Pfizer, Johnson&Johnson, Moderna...ar parea mai putin ipocriti. Si, in fond, teebuie si aceste firme sa primeasca recunoasterea meritata.
11.11.2021 23:49
Numai Android Fodor putea face așa ceva... așa vă trebe la toți dacă stați ca oile in case si va uitati la asia express sau masterchefi cand sunt organizate proteste! Ne vor lua toate libertățile dacă nu reacționăm !!!
Stefi
12.11.2021 00:34
Am innebunit cu toții......
Primăria pentru că a gândit asa ceva....
Noi pt ca acceptam asa ceva.....
Pe mine nu ma prinde pe la târgul lor de vaccinat???
De Crăciun???
Uite așa amestecam toate și distrugem omenirea.
Ps,
sunt vaccinat dar nu ma rog sa fiu lăsat la târg, sau Mall, sau restaurant....
Am innebunit cu toții????
Vine iarna. Vin facturile, sa te ții demonstrații.
Corupția ucide. Spitalele ard.
12.11.2021 02:03
Ce frumos va arata la stirile tv! O sa fie si cald in casa si o sa fie si gratis.
Mihai
12.11.2021 07:41
traiasca carciumaritul !!
12.11.2021 08:00
Rusinea romaniei, sibiul a devenit rusinea tarii!
O epava de oras, condusa de niste nimeni in drum, o inginera textilista, vai steaua ei!

Vedeti cum arata orasul per ansamblu, a devenit un ghetou, o saracie de oras, un oras axat pe productie industriala, un oras sufocat, un oras incult, un oras asemenea celor 3 tufe care-l conduc !

De cand le furati sibienilor bucuria de a pasi in piata mare ? Nimeni nu a facut chestia asta in istoria de aproape 1000 de ani a orasului, s-au gasit niste nemernici acum! Veti ramane in istorie prin prostia si obedienta voastra fata de mafie!

Scarbelor ce sunteti!
12.11.2021 10:05
Grupul britanic : ,, MUSE ,, are un super hit ,,Thought Contagion ,, virusul acesta a infectat 70 la suta din poporul acesta idiot...si voi care aveti o asemenea gandire..!
Vaccinati-va..! cum a facut-o intreaga Europa civilizata..
rocker
12.11.2021 18:07
Care intreaga Europa bai rockere?Tu ai vazut ce e in alte tari sau citesti doar oficiosul pandemiei adica libertatea? Vaccin in capul tau de bezmetic cu un neuron si ala prajit!
Stati cuminti in case sibieni ca sa nu se supere baba senila ce propaga doctrina inaintasilor ei inalti ca prajina brosti ca bäshina....
Romanii....extra muros pana nu baga serul adevarului in ei.
Apropo unde sunt rezistii sorosisti acum la blatul lui johi cu psd? Acum nu mai e ciuma rosie? Jenibila specie sunteti.
13.11.2021 01:28
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica