Tribuna
PNL
Ştim să citim corect eticheta de pe un produs alimentar? Dacă nu, putem plăti cu sănătatea!
Ştim să citim corect eticheta de pe un produs alimentar? Dacă nu, putem plăti cu sănătatea!

Se spune că suntem ceea ce mâncăm şi ce bem. Din păcate, românii nu au deprins încă gestul de a citi cu atenţie etichetele pe care sunt înscrise componentele produselor alimentare. Dacă în ţările din Occident consumatorii verifică atent ingredientele înscrise pe etichetele produselor alimentare, de la pâine la iaurt, brânzeturi, conserve ori preparate din carne, la noi, cumpărătorii din România nu acordă o prea mare importanţă acestui aspect. Probabil şi din această cauză, mizând pe comportamentul nu foarte exigent al clienţilor, mulţi producători alimentari folosesc ingrediente deosebit de nocive pentru sănătate, unele adevărate bombe cu ceas.

Pentru a evita îmbolnăvirea, dezvoltarea unor afecţiuni cu efecte grave în timp, este bine ca atunci când achiziţionăm un produs alimentar să citim cu mare atenţie lista ingredientelor înscrise pe etichetă.

Potrivit producătorului sibian de lactate Seviş, atunci când cumpărăm - de exemplu – un iaurt sau lapte, trebuie să ştim câteva lucruri: cu cât termenul de valabilitate este mai scurt, cu atât produsul este mai sănătos şi nu conţine conservanţi. De asemenea, e important să ştim că astfel de produse lactate nu ar trebui să conţină substituenţi ai laptelui, stabilizatori sau substituenţi de grăsime (grăsime vegetală). Un alt amănunt la care trebuie să fim atenţi este locul de unde provine laptele, dacă acesta a fost transportat pe distanţe lungi şi, implicit, supus unor proceduri care să împiedice alterare sa. Se recomandă ca atunci când consumăm produse lactate, laptele din care au fost realizate acestea să provină de la producătorii locali. În acest fel se elimină acele procesări care împiedică modificarea proprietăţilor iniţiale ale laptelui şi care ar putea avea efecte nocive asupra sănătăţii consumatorilor.

Reprezentanţii producătorului sibian de lactate Seviş le recomandă consumatorilor să citească atent etichetele tuturor produselor alimentare pe care le cumpără şi să elimine din alimentaţia zilnică toţi substituenţii ingredientelor naturale.

 

Produsele lactate marca SEVIŞ le găsiţi atât în magazinele proprii de prezentare şi desfacere situate în Piaţa Cibin, Piaţa Rahova, Piaţa Vasile Aaron, la intrarea în incinta Carrefour sau la magazinul de prezentare al Fabricii situat pe Şoseaua Sibiului nr. 48 , cât şi la parteneri: magazinul Carrefour, reţeaua Trans Agape, partenerii din Cisnădie, Cristian şi împrejurimile Sibiului.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica