Tribuna
PNL
Staţia de tratare Sibiu - Sud va duce apă în Cisnădie, Cisnădioara şi Răşinari
Sorana MAIER
5254 vizualizari
Staţia de tratare Sibiu - Sud va duce apă în Cisnădie, Cisnădioara şi Răşinari
Începută în anii 90 şi rămasă în conservare, Staţia de tratare a apei Sibiu - Sud va fi finalizată prin intermediul proiectului cu finanţare europeană "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov".
Contractul pentru reabilita­rea staţiei de tratare a apei Sibiu-Sud şi amenajarea conductelor de aducţiune pentru localităţile Cisnădie, Cisnădioara şi Răşinari a fost semnat de către directorul Apă-Canal, Mircea Niculescu, şi reprezentantul construc­torului, în prezenţa primarului Sibiului, Klaus Iohannis.
Acesta este cel de-al treilea contract de lucrări şi ultimul care se referă şi la municipiul Sibiu din cadrul proiectului finanţat din fonduri structurale “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, aceste contracte însemnând investiţii în va­loare totală de 128,3 milioa­ne de lei.
„Odată cu semnarea aces­tui ultim contract de lucrări care se referă la reţele de apă şi canalizare şi la moderni­zarea unor staţii de tratare şi epurare în mu­nicipiul Sibiu, toate lucrările sunt contrac­tate. La sfârşitul termenelor de execuţie pen­tru fiecare contract vom avea ca rezultat o mai bună calitate a apei po­ta­bile, o apă epurată confor­mă cu standardele europene în domeniu şi un sistem de aducţiune al apei şi de canalizare care funcţionează mult mai eficient” a spus primarul Iohannis.
Contractul are o valoare de 39.781.038,82 lei fără TVA, constructorul cu care s-a semnat contractul fiind firma germană Passavant Roedin­ger GmbH.
Staţia de tratare Sibiu-Sud, a cărei construcţie a început în anii 90, dar s-a renunţat la ea şi a rămas în conservare va fi amenajată, vor fi amplasate de asemenea două staţii de pompare a apei, vor fi instalate noi conducte de aducţiune care fac legătura cu Cisnădie, Cisnădioara şi Răşinari şi vor fi create rezervoare de înmagazinare pentru Cisnă­dioara şi Răşinari.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de 26 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.
Staţia Sibiu - Sud se alimentează din sursa de apă de la Sadu.




comentarii
3 comentarii

fain,.Da io ghinionist din Sibiu,unde sa sun ca sa aflu cu cat imi creste tarifu,.Da mai bine, cine imi zice la ce adancine e panza freatica pentru ca sa imi fac fantana mea cum era pe vremea lu unguru Matei Corvin.Poate ies mai ieftin?
apa dulce
20.10.2012 01:44
Ghinionistule,dupa ce ai de toate,de ce te plangi?Aceste localitati chiar au probleme de existenta decenta!
Observator,
20.10.2012 08:30
oare nu era mai bine sa faca statia undeva intre Cisnadie si Cisnadioara...sa nu trebuiasca sa mai pompeze apa...???
un sibian
21.10.2012 21:35
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica