Tribuna
PNL
Sibiu: Week-end moho(u)rât cu ploi și minime la limita înghețului! Vreme de canapea și Netflix
Sibiu: Week-end moho(u)rât cu ploi și minime la limita înghețului! Vreme de canapea și Netflix
© Răzvan NEGRU

Dacă week-end-ul trecut goana după umbră a fost principala activitate cu care ne-am îndeletnicit cât au fost zilele de lungi, iată că Baba Iarna își vâră iarăși coada, părând gata să se răzbune fiindcă i-am râs în nas și prea devreme, și prea șencăloși. Și spun Baba Iarna, fiindcă pe Coana Primăvara n-am cum s-o bănui de vreo implicare după ce ne-a gratulat cu nădușeli, cozi la înghețată și grade ca-n miezul verii. 
Temperaturile de care avem parte în acest sfârșit de săptămână îngăduie și plimbări, însă cu condiția ca acestea să fie ori din living până în bucătărie ori înapoi fiindcă ploile reci ne vor sâcâi de-o să le ținem minte. Sâmbătă va fi ceva mai puțin rece ca vineri, iar după minimele care vineri noaptea coboară până la un grad, maximele nu reușesc să treacă de 14 - 16 grade. E bine că plouă, știu povestea cu bogăția, însă pentru livezi și grădini șfichiuiala asta e ca un băț vârât prin gard, însă nu uitați: legumele și fructele le primim din Turcia și Egipt ori pe-acolo aud că-i vreme cu hârșâit de șlapi.
Uite, ca să n-avem vorbe, ce spun meteorologii pentru sâmbătă:
"Vremea se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, temporar noros. Local se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade. Izolat dimineața se va semnala ceață".
Duminica aduce tot vreme de canapea și Netflix: nu scăpăm de nori și ploi, dar temperaturile vor fi mult mai generoase față de ce aduce săptămâna următoare când hainele de iarnă îndesate cu atât elan în dulapuri vor deveni, din nou, camarazi de nădejde. De căciulile trase până la rădăcina nasului, să nu mai pomenesc, nu?
"Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, iar la munte se vor semnala precipitații mixte, ninsori ziua în zonele înalte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte.
Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 17 grade, iar cele minime între 3 și 6 grade", spune meteorologul Ovidiu Câmpean.

 






comentarii
1 comentarii

Sa-i ...... .... la Moho. Cu delicatete si dedicatie .
Povesti din folclorul maghiar.
20.04.2024 11:42
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica