Tribuna
PNL
Şantierele "gigant" avansează de la o zi la alta
Sorana MAIER
3371 vizualizari
Şantierele
Viaductul care leagă strada Kogălniceanu de Calea Şurii Mici prinde tot mai mult contur, în condiţiile în care muncitorii lucrează deja la structura ce va forma suprafaţa carosabilă a podului. Primele fotografii surprinse de pe viaduct arată că o porţiune semnificativă din construcţie a fost deja acoperită cu plăcile de metal şi cu armătura peste care se va turna asfaltul. La podul de peste Cibin se lucrează în continuare la structura de rezistenţă a picioarelor, pe ambele maluri.

Cele mai mari lucrări ale Sibiului, din acest an, construcţia viaductului care leagă strada Mihail Kogălniceanu de Calea Şurii Mici şi podul peste Cibin din dreptul pieţei agroalimentare avansează vizibil în această perioadă.
Viaductul Kogălniceanu, care este şi cea mai scumpă lucrare ce se realizează în Sibiu, în ultimii ani, a ajuns în etapa în care muncitorii fac cofrarea, ar-ma­rea şi betonarea plăcilor ce vor alcătui suprafaţa carosabilă a viaductului.
Zidurile de sprijin aflate pe partea dinspre strada Kogălniceanu sunt aproape gata, iar pe partea dinspre Calea Şurii Mici au fost deja turnate fundaţiile viitoarelor ziduri de sprijin.
Construcţia costă peste 28 milioane de lei şi este finanţată printr-un proiect cu fonduri europene, iar şoferii, pietonii şi bicicliştii vor putea circula pe noul pod în luna noiembrie a acestui an.
Viaductul este prevăzut cu benzi de circulaţie auto, cu piste pentru biciclişti, cu trotuare, accesul pe podul propriu-zis se face pe rampe, dinspre ambele străzi, pe care vor fi montaţi şi parapeţi care să reducă disconfortul fonic pentru locuitorii din zonă.
Din cauza acestui şantier, strada Cărămidăriei a fost închisă la finalul lunii februarie, iar măsura se va menţine până ce şantierul va fi finalizat. Ruta ocolitoare pe care o pot folosi şoferii este strada Frigoriferului.

Structura noului pod Cibin

La podul peste Cibin, construit în locul vechiului pod de fier, echipele de muncitori lucrează la structura pe care se vor ridica picioarele.
Constructorii au avansat în ultimele zile cu şantierul până în mijlocul albiei Cibinului.
Noul pod va avea patru benzi de circulaţie, faţă de două, cât avea cel de fier, va avea trotuare, piste pentru biciclişti şi alei pietonale pe lângă albia râului. Investiţia din bugetul local este de 10 milioane de lei.

 







comentarii
1 comentarii

In Trupini Noi se platesc cele mai mari impozita din Sibiu. Primaria nu face nimic pentru noi ?
HadarAdrian
17.03.2015 17:42
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA