Tribuna
PNL
Raluca Turcan despre căsătoriile gay: „Căsătoria este între femeie şi bărbat”
Raluca Turcan despre căsătoriile gay: „Căsătoria este între  femeie şi bărbat”

Deputatul de Sibiu, Ra­luca Turcan, s-a declarat împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. În­trebată, ieri, într-o conferinţă de presă care este părerea ei despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex, Ra­luca Turcan a spus că defi­neşte căsătoria ca fiind „rela­ţia dintre femeie şi bărbat”, lucru care ar trebui stipulat şi în Constituţie. „În legătură cu acest subiect, am o opţiune personală şi am şi o opinie politică a PDL. În spiritul valorilor populare care ne definesc, familia este pe primul loc şi familia o definim ca relaţia între bărbat şi femeie. Ca opţiune perso­nală, aş încuraja chiar ca la modificarea Constituţiei să definim prin Constituţie căsătoria ca relaţia dintre femeie şi bărbat”, a spus Raluca Turcan.

Biserica ar trebui să ofere mai multă asistenţă socială

Raluca Turcan a vorbit şi despre rolul bisericii în societate şi a spus că finanţarea bisericii ar trebui să se facă la fel ca şi până acum, din partea statului, însă atât statul, cât şi biserica ar trebui să acorde o mai mare importanţă asistenţei sociale. „Cred că biserica are un rol foarte important în societatea românească. Sun­tem un stat laic şi pe lângă sprijinul spiritual pe care biserica îl oferă în societate, cred că poate să ofere mult mai puternic şi asistenţă socială ţintită acolo unde ea este necesară. Nimeni nu poate identifica mai bine necesităţile unei comunităţi decât biserica care este aproape de oameni în momente-cheie ale vieţii şi care sprijină oamenii pe parcursul vieţii lor. Finanţarea bisericii cred că poate rămâne pe formula actuală, însă în momentul în care există finanţări din  partea statului cred că preocuparea deopotrivă şi a statului şi a bisericii trebuie să fie de a acorda o impor­tanţă şi mai mare asistenţei sociale”, a spus deputatul PDL.
Parlamentarul a dat, în acest sens, exemplul parte­neriatelor pe care le-a avut cu unităţi de cult din Sibiu. „Am atras bani prin amen­damente la bugetul de stat pentru unităţi de cult, însă de fiecare dată am avut discuţii cu părinţii parohi şi în banii pe care statul i-a oferit bisericilor au intrat şi acţiuni de asistenţă socială ofe­rite din partea unităţilor de cult. Cred că în felul acesta, principalii câş­tigători sunt mem­brii comu­nităţii din parohiile respective”, a mai spus Raluca Turcan. (L. B.)




comentarii
11 comentarii

Gindire sanatoasa -- bravo !!!! Introdusa o lege -- toti descreeratii sa fie pusi in puscarii, ca sa nu mai polueze societatea-- Romani!! aratati ca sunteti crestini adevarati care lupta pentru ADEVAR --prima institutie a Lui Dumnezeu -familia -Adam si Eva.
mike
26.04.2013 07:20
Raluca draga,sa mori tu ca asa este ? Atunci spune-le asta si alora de la C.E sau in Parlamentul European(cel putin celor din PPE) si vezi ce parere au insurubatii aia !
Mike,las-o bre mai moale ca si popii se cauta de hemoroizi,intre ei !
Asa ca pe cur and !
my
26.04.2013 07:55
Terminati cu prostiile ......descentrati,puscarie,prima institutie ..Familia....cati copii au aut domne'.....2 baieti.....restul lumii de unde a aparut ???????
mojo
26.04.2013 07:56
ce frumos sti si tu sa minti , acest fenomen a existat si exista ,chiar si pe la popi ,daca dai lege , devine infractiune daca nu stiai si cei care practica sant pasibili de pedeapsa , asa ca nu mai vinde tu castraveti la gradinari ca tot nu mai credti in ochii electoratului.Voi in pdl nu ati fost in stare sa faceti un congres corect ,ati furat pt blaga si ati indepartat pe udrea care era un pericol pt voi , fiind mai competenta , da va fie rusine .Lasati homosexualii ca sant alte de facut , oricum pdl nu mai exista ca opozitie , vai mama voastra cu blaga ingropati partidul si voi umblati bezmetici , maram faceti opozitie constructiva .
ion
26.04.2013 08:41
Felicitari!
Adrian
26.04.2013 10:48
Bravo doamna Turcanu.Dupa parerea mea e cel mai mare pacat sa se impreune barbat cu barbat si femeie cu femeie.E ceva impotriva firii omenesti.De aia a lasat Dumnezeu barbat si femeie pe pamant si a spus:cresteti si va inmultiti.
jiji
26.04.2013 11:16
consimt celor scrise in articol ,familia ne defineste si este un bun neprietuit ,,,aici Romania ar putea fi un exemplu in lume si in Europa ,amintind si notind in constitutia tarii acest lucru ,,,
VM,
26.04.2013 12:37
morcovul este solutia !!! c
coco
26.04.2013 15:07
Mojo-- Sa nu-mi spui ca te-ai nascut din familie-de doi barbati sau din doua femei -- Citeste Biblia si ai sa intelegi ca Abel a fost omorit de Cain --iar Adam si Eva au mai avut baieti si fete. --@ my-- Nu ma intereseaza ce fac oamenii in dormitor, asta e treaba lor si vor da socoteala -- dar sa nu vina sa legifereze -PACATUL- pe care Dumnezeu la pedepsit cu (bomba atomica)
mike
26.04.2013 19:50
Daca d-na Turcan ar fi mai umblata, mai culta si mai sofiscata, ar putea face distinctie intre parteneriat civil (=cununie civila) si casatorie (= cununie civila si religioasa). Din moment ce multe persoane de acelasi sex au o viata impreuna si platesc taxe, ar trebui ca si astfel de cupluri sa se bucure de anumite avantaje (ex.: daca unul din cei 2 se imbolnaveste si ajunge la urgenta, nefiind relatie legalizata, partenerul nu are acces in spital...). Dar despre solidaritate si echitate sociala...ce sa facem, asa e cand suntem condusi de oameni cu experienta redusa de viata.
PR
26.04.2013 22:35
Uneori raman mut...;)
Facand confuzie intre drepturi civile si libertate religioasa, unele femei din politica (Madame Turcan & Co.) cer restrangerea unor drepturi, prin modificarea Constitutiei. Probabil ca, in 1938, d-na Turcan ar fi votat impotriva modificarii Constitutiei, in urma careia femeile din Romania au primit drept de vot si drept de a fi alese in functii politice. :)))
Se confirma un studiu de la Harvard, care spune ca dupa ce o minoritate isi castiga toate depturile (in cazul nostru, femeile), ajunge sa se comporte ca si majoritatea (ca si barbatii). ;)
PS Daca tot modificam Constitutia, sa introducem si un nivel minim de inteligenta intelectuala si emotionala pentru politicienii romani. ;)
PR
27.04.2013 18:16
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica