Tribuna
PNL
Mitingul sărăciei
Alexandra CHEŞCU
1976 vizualizari
Mitingul sărăciei
Mai multe sindicate afiliate marilor confederaţii sindicale, Cartel Alfa filiala Sibiu, CNSLR Frăţia filiala Sibiu şi Blocul Naţional Sindical (BNS) filiala Sibiu au participat ieri la un miting care s-a desfăşurat concomitent în mai multe judeţe ale ţării. Aproape 1000 de sindicalişti sibieni, între care bugetari din sănătate, finanţe publice, din învăţământul preuniversitar şi universitar, funcţionari publici sau lucrători ai instituţiilor de cultură şi ai Poştei Române, alături de sindicalişti din industria uşoară, din mediul privat s-au adunat joi, 3 iunie, la ora 14, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a participa la un "miting al sărăciei", scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.
"Este o acţiune concertată la nivel naţional organizată de către confederaţiile sindicale (...) Este mitingul sărăciei, este mitingul îndreptat împotriva măsurilor dure ale Guvernului. Stimaţi colegi, la mitingul nostru am invitat şi pensionari şi şomeri şi am recomandat ca cei mulţumiţi să stea acasă." a spus Marius Vingerzan, preşedintele Cartel Alfa filiala Sibiu, care a arătat că protestul a fost organizat din cauza "măsurilor fără precendent care îngenunchează populaţia României" . Liderul de sindicat a mai arătat că acţiunile vor continua până când Guvernul va cădea.
La rândul său, Dan Pirnoiu, preşedintele CNSLR - Frăţia filiala Sibiu a spus că acţiunea de protest este o critică la adresa Guvernului: "Mitingul este în legătură cu cele două proiecte de lege şi este o critică la adresa Guvernului. Considerăm că reducerea salariilor şi a pensiilor nu rezolvă criza, ci o adâncesc" a declarat liderul de sindicat, care a arătat că aproximativ 150 de protestatari dintre cei prezenţi la miting au fost din sănătate. De la protest nu a lipsit nici Silvestru Tomuţă, preşedintele BNS filiala Sibiu, care a arătat că la miting au participat în jur de 300 de sindicalişti afiliaţi BNS. "Nu mai este vorba de o mobilizare, e vorba de a cere să plece Guvernul", a spus liderul de sindicat.
Protestatarii s-au înarmat cu pancarte pe care era scris:"Jos Guvernul Ciomu!", "Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă!", "NU impozitării tichetelor de masă" şi au strigat: "Unitate!", "Jos Guvernul!" sau "Jos Băsescu!" fiind acompaniaţi de fluiere.

Punctul de pensie la 45% - una dintre revendicări

Mitingul a început în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, la ora 14 şi s-a încheiat după două ore, în faţa Prefecturii Judeţului Sibiu. Protestatarii au plecat în marş de la Sindicate spre Prefectură, scandând aceleaşi lozinci împotriva Guvernului, blocând pentru aproximativ o jumătate de oră circulaţia pe strada Andrei Şaguna. Sindicaliştii se declară nemulţumiţi de măsurile de austeritate iniţiate de Guvern şi au gândit o serie de revendicări, între care: combaterea reală a evaziunii fiscale, creşterea salariului minim la 705 lei, creşterea punctului de pensie la 45%, renunţarea la reducerea salariilor cu 25%, neimpozitarea tichetelor de masă. O delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai sindicaliştilor a prezentat prefectului cererile protestatarilor.
Protestul de ieri i-a adunat la un loc, printre alţii, pe membrii Sindicatului "Sanitas" Sibiu, 58 de protestatari din partea Sindicatului "Dreptatea" din Sănătate, Federaţia Educaţiei Naţionale, Sindicatul Finanţe Locale din Direcţia Fiscală Locală Sibiu, Sindicatul Cadrelor Universitare Sibiu, Federaţia Sindicatelor din Gaz Metan Mediaş, Federaţia Ambulanţa Sibiu, Sindicatul Liber SIB-DRESS, Federaţia Sindicală "Pielarul", Sindicatul Poşta Română sau SED LEX. La protest au mai participat sindicalişti de la Muzeul Naţional Brukenthal, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu sau Filarmonica de Stat Sibiu





comentarii
17 comentarii

ha-haaa...blabla...daca va imaginati ca cineva din guvern o sa-si piarda noaptea cu gandul la salvarea natiunii o sa aveti o surpriza...sa nu ne facem iluzii, avem ce meritam (si da, suntem toti in aceeasi oala...ne vedem la coada pt tacamuri, din nou...)
...
04.06.2010 01:19
bah da astia nu au altceva mai bun de facut? numai sa ceara milogeala de la stat?
hai pa,iliescu si ceausescu s-au dus...asa ca bugetarii la munca,nu la cafele si rezemati in coate...
adevarul 100%
04.06.2010 07:35
mai adevarule 100% pensionarii si bugetarii sunt milogii tai?
au facut tu munca bugetarilor?
rusinicaaaaaaa!!!!!!!
X
04.06.2010 07:48
De ce va plangeti,doar voi ati vrut sa traiti bine.Aveti ce ati votat.In rest numai bineeeeeeeeeeeeeee!
eu
04.06.2010 08:51
mare dreptate ai omule, sibiul a fost fruntas la votat portocale, acum isi dau seama de prosteala... numai ca este prea tarziu; am o cunostiinta imi explica cum ar vota basescu cu zece maini daca ar putea, e pensionar, va dati seama ce se bucura acum, l-ar impusca cu 10 maini daca ar putea ... asta e romanul, prost cat cuprinde
@eu
04.06.2010 10:56
Bai imputitule du-te si spunei lu' mata care e pensionara ca e miloaga.
Oligofren PD-L ist.
pentru adevarul 100%
04.06.2010 10:57
BRAVO Adevarul 100% AI SPUS FOARTE BINE ADEVARUL DAR UNII NU VOR SA VADA CINE A INCURAJAT PUTUROSENIA SI CANTINELE SOCIALE SUNT PLINE DE OAMENI IN PUTERE CARE AR MAI PUTEA MUNCI.SI DATORITA CUI S
@sua
04.06.2010 14:36
citi bani i-mi dati? daca il omor pe boc!
pensionar anonim
04.06.2010 15:12
esti prost.
pt@sua
04.06.2010 15:16
Sunteti tot mai putini,TICALOSILOR,ar trebui sa nu va mai scoateti capul la lumina,javre ordinare.
@100%
04.06.2010 15:16
mai oligofren portocaliu, tu ai insirat acolo o gramada de probleme , punctuale si care banuiesc, sunt adevarate dar sustii acest guvern idiot care nu e in stare sa le rezolve, ci taie ca tampitul la toti la fel, lucru pe care il poti face si tu si orice alt bou; in momente de criza pestetot in lume sistemele se reformeaza/rearanjeaza, in general se rezolva problemele legate de ineficienta, aberatii etc., la noi insa incopetenta portocalie nu a fost in stare sa curete sistemul de loaze, ca sunt portocale de-a voastre si atunci taie la toti la fe, asta e problema, sper ca ai inteles si tu ceva
@@SUA
04.06.2010 15:31
dar de poarta pensionari sapci albastre sau lucra toti la trans agape
ALIN
04.06.2010 15:46
indiferent cine era presedinte aceeasi soarta o aveam
pentru ca banii trebuie dati inapoi
datoria e ca riia
asa ca.................
sb
04.06.2010 19:21
Romania are : 4,5 milioane de pensionari, 4,7 milioane de bugetari si angajati in domeniul public. Pe partea cealalta , Romania are 3,5 angajati in domeniul privat. Explicati , cum sa functioneze o economie cu aceste date de baza ? Capsunarii nu mai trimet atatia bani in tara ca pe timpuri , si in strainatate este criza.
Io
04.06.2010 21:32
pardon , 3,5 milioane angajati la privat.
Io
04.06.2010 21:33
Ce face Basescu cu acest guvern corupt si neputincios?
Ce mai asteapta? privatizarea CFR-ului?
Pensionarii platesc a doua oara in viata lor datoria externa a tarii. In loc sa aiba o batrinete mai linistita trebuie sa se sacrifice din nou! D-ZEU sa ne ajute sa nu fim bolnavi. Pacat de ROMANIA !!!!!
NICOL
04.06.2010 21:40
pacat de romania.. daca era un pic ca austria..
nicole
04.06.2010 23:18
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA