Tribuna
PNL
Merkel vine la Sibiu pentru Iohannis?
Sorana MAIER
6749 vizualizari
Merkel vine la Sibiu pentru Iohannis?
Cancelarul german Angela Merkel ar veni la Sibiu, între cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezeidenţiale, ca să îl susţină pe Klaus Iohannis, susţine o publicaţie clujeană. Informaţia a fost preluată rapid pe internet şi a fost citită de mii de români. Surse oficiale din cadrul FDGR au declarat pentru Tribuna că este puţin probabilă o astfel de vizită chiar în timpul campaniei oficiale.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ar urma să vină într-o vizită la Sibiu, între cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale ca să îl susţină pe Klaus Iohannis, potrivit publicaţiei Ziar de Cluj, care citează surse din cadrul Partidului Naţional Liberal. Ipotetic, Merkel ar veni la Sibiu absolut întâmplător pentru a-i spori astfel şansele primarului Sibiului, Klaus Iohannis, copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale şi candidatul acesteia la prezidenţiale. "Este vorba de o înţelegere între nişte giganti. Germania şi SUA au interese majore în România. Au împărţit feliile. Este evident, Germania a ales să îl susţină pe Iohannis. SUA preferă să influenţeze numele premierului. Care va fi George Maior, indiferent de cine va câştiga Cotroceniul. Până una alta, văd că înţelegerea îşi urmează cursul", citează publicaţia clujeană sursa din PNL. Unul dintre oficialii Forumului Democrat al Germanilor din România a declarat ieri pentru Tribuna că este puţin probabil să se întâmple un astfel de lucru şi că o vizită a Angelei Merkel în România, în plină campanie electorală, ar fi un lucru neobişnuit. Klaus Iohannis este candidatul cotat cu şansele cele mai mari să ajungă în turul doi de scrutin în confruntare cu Victor Ponta, candidatul PSD. Iohannis este primul sibian care candidează la funcţia supremă în stat şi primul sibian preşedinte al unui partid naţional, Partidul Naţional Liberal.

 

Întâlnirile Iohannis - Merkel

 

În anul 2010, în timp ce era preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Angela Merkel la Bucureşti, în sediul Ambasadei Germaniei în România, în timpul vizitei oficiale pe care aceasta a făcut-o în ţara noastră. Deşi Iohannis era pe atunci liderul comunităţii germane din România, nu a fost invitat la Cotroceni la întâlnirea oficială dintre Merkel şi preşedintele Traian Băsescu. Ovidiu Ganţ, deputatul FDGR, a fost atunci reprezentantul minorităţii germane în timpul vizitei oficiale. În cartea sa autobiografică lansată în prima zi de campanie electorală, Klaus Iohannis vorbeşte despre întâlnirile dintre el şi cancelarul german: "Am cunoscut-o, însă, personal pe doamna cancelar Angela Merkel, cu care am păstrat o bună relaţie. Am întâlnit-o prima oară la Berlin, în cadrul unei vizite oficiale de stat, în calitate de membru al delegaţiei. Nu am jucat un rol deosebit de important cu acea ocazie, fiindcă a fost o vizită oficială de stat. Mult mai importantă pentru mine şi pentru FDGR a fost vizita din 2010 a doamnei Cancelar în România, ocazie cu care domnia sa a avut o întrevedere cu reprezentanţii minorităţii germane, într-o delegaţie destul de mare, la reşedinţa ambasadorului Germaniei. Doamna Angela Merkel s-a arătat foarte interesată de problemele minorităţii germane şi, totodată, cunoştea foarte multe detalii despre istoria noastră, despre problemele noastre. Acestea au fost chestiunile importante care s-au dezbătut atunci. Întâlnirea a ajuns să dureze foarte mult, având în vedere acest tip de vizită. În cadrul discuţiilor, un accent aparte s-a pus pe restaurarea bisericilor fortificate; cred că a fost un semnal foarte bun şi pentru noi, şi pentru Guvernul României că există acest interes din partea doamnei Cancelar, care este un politician extrem de puternic şi de bine informat, un om foarte pragmatic, cu o foarte bună capacitate de analiză şi de identificare a temelor sensibile, o persoană cu foarte multă energie. Nu este absolut nicio surpriză că a ajuns unul dintre cei mai puternici politicieni din lume. Cu siguranţă că ar fi un avantaj pentru România să cultive relaţia cu un om politic de o asemenea anvergură".






comentarii
23 comentarii

Si Obama a anuntat ca vine la Targu Jiu sa-l sustina pe Victor Ponta. Cred ca in aceeasi zi cu Merkel.Scrie intr-o publicatie din Cluj.
Werner
21.10.2014 17:23
plagiatorul comunist poate doar sa saliveze la o asa sustinere...asa inseamna sa fii presedinte..diplomatul nr 1 al tarii...si cine ( din lumea civilizata ) sa sustina un procuror mediocru ( ajuns peste noapte procuror general ), un plagiator notoriu , un mincinos ordinar si mai nou securist pupincurist
anti ciuma rosie
21.10.2014 17:52
nu vorbesc acceias limba Merkel are numai 1 Casa ...si de soarta lui Johannis o intereseaza la fel de mult ca daca se rastoarna o bicicleta neagra in gara la Moscova ..
emil
21.10.2014 17:58
daca nu stiai Poantex are 7 case ( 4 el si 3 Daciana ) ...si asta doar cele inregistrate oficial
anti ciuma rosie
21.10.2014 18:27
Merkel nu merge nici pe GORBACIOV sa-l vada, cel caruia ii datoreaza TOTUL...
Georg
21.10.2014 19:12
De ce nu dati, corect, SURSA DIRECTA, ZVONACILOR?!
Georg
21.10.2014 19:13
Deci faceti pe fata jocul lui PONTA "sunt m
Georg
21.10.2014 19:21
Personal, NU-L IUBESC pe Johannis, dar ASTA e prea groasa...nu va e rusine?
Georg
21.10.2014 19:24
merkel cetatean german
elmar cetatean german neamprentat
werner cetatean german primar al sibiului
sint allegeri pentru presedintele germaniei?
dara
21.10.2014 19:36
"Werner" NU ESTE CETATEAN GERMAN...a spus-o clar, desi putea, nu a cerut cetatenia...
Georg
21.10.2014 19:40
TITLUL
Corect ar fi fost eventual, potrivit dezmintirii din partea FDGR pe care o dati in partea a II-a:

"FDRG DEZMINTE ZVONUL POTRIVIT CARUIA ANGEL MERKEL AR VENI LA SIBIU PENTRU JOHANNIS".
Georg
21.10.2014 19:43
CORRIGENDA

DACA totusi ca hotarati sa preluati titlul CORECT propus de mine, dati-l in varianta corectata:

"FDGR DEZMINTE ZVONUL POTRIVIT CARUIA ANGELA MERKEL AR VENI LA SIBIU PENTRU JOHANNIS".
Georg
21.10.2014 20:02
daca inca multi romani sunt tampiti,poate vine cineva sa le deschida capul,ca singuri nu sunt in stare.Asa a fost intodeauna.AVEM O TARA BOGATA DAR SUNTEM SARACII EUROPEI PENTRU CA NU STIM SA O ADMINISTRAM,NEFIIND IN STARE SA PUNEM OAMENI IN FUNCTII DE CARE DEPINDE ADMINISTRAREA CORECTA A AVUTIEI TARII.CHIAR MI-AS DORI SA VINA.AR MURI MITICII SI TOTI JEGOSII CARE NE FURA PE FATA FARA PIC DE RUSINE SI CARE TIN TARA IN SCLAVAGIM COMUNIST
BEN
21.10.2014 20:05
si cine p..amea e mercal .
florin
21.10.2014 23:34
pai nu mai tre sa vina, toti stim ca johan e condus de afara , astia l-au fortat sa stea in tara cand toti ai lui sant dincolo, romanica prezinta mare interes pentru cei de afara , inca
gigi
22.10.2014 07:10
ce a ajuns si tara sa astepte doar pomana de la nemti samd,
Vm
22.10.2014 08:33
angela merkel va veni la dragasani nu la sibiu ,sa doteze nemtii cu incaltarile oltenesti.firma adidas a fost cumparata de renumitul concern oltenesc pastorit de pontas.primul pas facut de victor viorel in ridicarea tarii la cele mai inalte culmi a prazului.votati olteneste daca vreti sa ajungeti la nivelul juvetilor.
usurei de dragasani
22.10.2014 09:45
se vede ca sunteti sibieni doar cu buletinul. Rusine ziarului. Imprastiati zvonuri pentru a primi pomana lui Ponta. Aveti copii? Asa ii educati? Vreti sa traiasca in gaze de sist la robinet? Sustineti-l pe ponta!
Sa vi se intample asa cum meritati.
Votez Iohannis.
Un sibian plecat.
angel
22.10.2014 13:34
La celelalte votari, mama tata si doi unchi decedati inca erau pe fisa de vot, daca si acuma-s pe fisa de vot va iesi GROASA
tlk
22.10.2014 14:15
HABAR N-AVETI DE TOT JIGNITI FARA SA FITI DOCUMENTATI.VA ESTE TEAMA SA VA PIERDETI CULCUSUL CALD!!! NU VEDETI CE FAC CEI CARE ZIC CA NE CONDUC!!! DE CE PLEACA ROMANII IN GERMANIA? ACOLO SE TRAIESTE DECENT!!!! DE CE LASA GUVERNANTII SA CREASCA PRETURILE LA BENZINA SI APOI LA RESTUL,SA NU MAI VORBIM DE GAZ SI CURENTUL CASNIC.SASI PLECATI NU SAU MAI INTORS,AU RENUNTAT LA CASE SI TERENURI NUMAI SA NU MAI TRAIASCA IN MIZERIE,O DUC BINE CEI CE AU AVUT DE UNDE LUA SI-AU FACUT AVERI.DE SPAGI MILIOANE DE EURO NU ZICE NIMIC ACTUALA CONDUCERE.PENSIA MILITARILOR DE ZECI DE MILIOANE SI AMARITI CARE AU MUNCIT 40 DE ANI AU PENSIE 7-8 MILIOANE.RUSINE D-LOR!!!
SA PUNEM ODATA PUNCT SA TRAIM SI NOI MAI BINE.DESTEPTATI-VA ROMANII!!!.ANGELA MERKEL ESTE UN POLITICIAN DE VALOARE!!! DACA IL SUSTINE PE IOHANNIS NU FACE O GRESEALA! NU MOR CAII CIND VOR CAINI!!! NU UITATI LE VINE RINDUL SA DEA SOCOTEALA TOTI CARE AU JEFUIT TARA ASTA FRUMOASA.

TOT EU
SIBIANCA
22.10.2014 17:20
Angela nu-l uita pe Iohannis in aceasta campanie. Angela merge mai departe (!) si-l viziteaza chiar aici, la Sibiu...
piperoxan
22.10.2014 18:31
Cred ca Merkel este prea nteligenta sa faca o asemenea greseala diplomatica. Astea sunt zvonuri aruncate aiurea. Ar fi o greseala diplomatica daca Merkel ar veni in RO in timpul campaniei electorale , sa intervina in treburile interne ale unei tari mici, ca RO.
Or fi interese din partea D si a SUA, dar cred ca marii diplomati nu fac asemenea greseli. Deci cred ca totul sunt baliverne
IO
22.10.2014 19:52
O prostie de campanie electorala. Cine (normal la cap) isi inchipuie ca o sa vina d-na Merkel sa-l sustina in campania electorala pe d-l Iohannis?!!
Cititescu
26.10.2014 09:55
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica