Tribuna
PNL
Măsuri luate la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în contextul valului 4 al pandemiei de COVID-19
Laura BUCIU
1991 vizualizari
Măsuri luate la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în contextul valului 4 al pandemiei de COVID-19
© Arhivă

Spitalul Clinic de Pediatrie este spital de nivel 1 în contextul epidemic actual, asigurând  asistență medicală pentru copiii infectați COVID din municipiul Sibiu , județul Sibiu și județele limitrofe. Spitalul face  eforturi pentru a asigura, în condiții cât mai bune, asistența medicală pentru toate tipurile de patologie, deoarece este singurul spital care asigura servicii de pediatrie din zonă.

Datorită faptului că în locația din str Gh Barițiu 1-3 (Luther) , acolo unde se află Compartimentul de Primire Urgențe și Ambulatoriul de specialitate al Spitalului se desfășoară lucrari de reamenajare și modernizare, în cadrul unor proiecte cu fonduri UE și având în vedere creșterea adresabilității în context pandemic, pentru a asigura condiții optime de consult pentru copii, în deplină siguranță sanitară, au fost instituite măsuri de distanțare socială riguroase.

Din acest motiv, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Sibiu aduc la cunoștința sibienilor că au organizat activitatea și este nevoie și de o rigurozitate în privința circuitului pacienților.

Astfel, pacienții vor intra în spațiile de așteptare și consult însoțiți de un singur aparținător. Consultațiile de urgență se efectuează în urma triajului epidemiologic și în funcție  de scorul de gravitate al cazului. Cazurile pentru care există indicație de internare vor fi direcționate astfel: cazurile  suspecte de  infecție cu  SARS-COV2 (în urma consultului și al testării rapide) se realizează în secția Boli Infecțioase din str Transilvaniei 1-3. Cazurile confirmate COVID  pozitive în urma testării RT PCR își vor continua spitalizarea în cadrul acestei secții, iar cei cu rezultat RT PCR  negativ vor fi transferați în secțiile Pediatrie (str. Pompeiu Onofreiu 2-4. Internările cazurilor  la care nu există suspiciune de  infecție SARS-COV2 se realizează în cadrul secțiilor de Pediatrie.

„Datorită cerințelor de distanțare ale pacienților internați în functie de patologie și a spațiului limitat  de care dispunem, în această perioadă nu putem asigura rezerve și condiții speciale la cerere. Rugăm aparținătorii să înțeleagă condițiile din pandemie și efortul personalului medical de a asigura un tratament optim copiilor lor, în spațiul de care dispunem. în același spirit al oferirii unor servicii medicale de calitate și în deplină siguranță pentru pacienți, sfătuim părinții să se adreseze medicilor de familie pentru consultația inițiala pentru a nu aglomera spitalul în această perioadă de incidență crescută a cazurilor COVID .Deoarece încercăm să limităm la maxim perioada de internare, ne adresam colegilor medici de familie să ne sprijine în urmărirea pacienților externați, pentru un management cât mai bun al pacienților, în această perioadă dificilă. Suntem convinși că prin colaborarea medici - părinți vom reuși să creștem calitatea asistenței medicale oferită copiilor bolnavi și să depășim valul 4 al pandemiei COVID”, au transmis reprezentanții Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

 






comentarii
1 comentarii

Modul de organizare a urgenței si Triere a pacienților este sub orice critica. Probabil din acest motiv personalul pare pierdut in spatiu. Deciziile de triere pacienți și testare Covid sunt foarte prost organizate si asistentele parca nu stiu pe ce lume sunt.
Apartnator
04.10.2021 19:28
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA