Tribuna
PNL
Start în campania USL pentru Referendum
Ioan Cindrea: "Două treimi din sibieni vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu"
Ioan Cindrea:

"Eu risc un pronostic: două treimi din sibieni vor vota pen­tru demiterea preşedin­telui Traian Băsescu", a spus Ioan Cindrea, liderul PSD Sibiu ieri, într-o conferinţă de presă la care au participat  Mircea Cazan, liderul PNL Sibiu şi Viorel Ioniţă, liderul PC Sibiu.
"Vreau să vă spun că la ora aceasta am startat campania la nivelul judeţului Sibiu. Deja se desfăşoară campa­nie (n.r. în vederea Referen­du­mului din 29 iulie) în fie­care localitate, în fiecare co­mună, în fiecare oraş, în cele două municipii şi pot să spun că în fiecare sat", a spus Ioan Cindrea, menţionând că sco­pul acestei acţiuni este acela de a le aduce în atenţie cetăţenilor importanţa Refe­ren­dumului: "Scopul este de a discuta cu cetăţenii de importanţa acestui Referendum, cât de important este un vot <<Da>> pentru demi­terea preşedintelui Băsescu şi noi considerăm că este singura soluţie democratică pentru a opri declinul economic, social şi politic din România". În opinia preşe­dintelui Consiliului Judeţean Sibiu, doar printr-un vot "Da", la referendum, poate fi sto­pată criza economică din ţară, pentru că, după cum a declarat Ioan Cindrea, "vino­vat de această criză este pre­şe­dintele Băsescu, care şi-a depăşit şi îşi depăşeşte com­petenţele constituţionale, care a încălcat grav Consti­tuţia". Liderul PSD Sibiu a mai spus că Traian Băsescu trebuie să plece de la cârma ţării, pe cale democratică, prin intermediul voturilor de la Referendum, arătând că şefului statului "îi este frică de trei dosare: dosarul de corupţie, dosarul de securist şi dosarul prin care nu-şi poa­te justifica averea lui şi a familiei sale". Liderul social democrat a mai ţinut să sub­linieze că un vot "Da" la Refe­rendum va linişti apele din societatea şi politica româ­nească.
La rândul său, Viorel Ioniţă, preşedintele PC Sibiu a ţinut să precizeze că refe­rendumul pentru demiterea preşedintelui "nu este un moft Parlamentar. Astă iarnă la temperaturi de minus 20 de grade, oameni care nu erau afiliaţi politic, reprezen­tanţi din toate mediile au ieşit şi au spus “Vrem ca Băsescu să nu mai fie pre­şedinte", a spus liderul PC Sibiu, scoţând în evidenţă mai multe motive pentru care, în opinia sa, preşedin­tele Traian Băsescu trebuie să plece de la Cotroceni.
O poziţie mai aparte a avut-o Mircea Cazan, preşe­din­tele PNL Sibiu, care a declarat că,  în cazul în care Traian Băsescu va rămâne în funcţia de şef al statului, se gândeşte foarte serios dacă va mai rămâne în ţară. "Ce avem de făcut este să convingem lumea să mear­gă la vot (...) Pe 29 iulie fac un apel către toţi sibienii, să meargă la vot. Dacă vor să ieşim din criză, să meargă la vot şi să voteze <<Da>> pentru demiterea lui Traian Băsescu", a declarat Mircea Cazan.
Potrivit lui Ioan Cindrea, după 20 iulie, USL va orga­niza patru mari mitinguri în judeţ, care se vor desfăşura la Sibiu, Tălmaciu, Ocna Si­biului şi Mediaş, în fiecare Co­legiu - 5, 6, 3 şi 4, expri­mându-şi totodată convinge­rea că sibienii vor vota pentru demitere, în proporţie de 66% - 70% din totalul celor care participă la vot. Liderul PSD a mai spus că în următoarele săptămâni, pe lângă cele patru întâlniri mari de la mitinguri, vor avea loc mii de întâlniri cu oamenii din judeţ, fiind organizate e­chipe de câte trei persoane, din care face parte câte un re­prezentant al celor trei for­maţiuni ce intră în compo­nenţa USL: PSD, PNL şi PC. "De astăzi (n.r. ieri) vom face campanie după-amiaza", a mai precizat Ioan Cindrea.




comentarii
65 comentarii

suntem lamuriti ca nu faceti 2 parale
cocalarilor
14.07.2012 00:43
va e frica, o sa fie vai de voi, sinteti niste comunisti imputiti, si mintiti cu inversunare si nu numai atit, furati si aveti averi mari , pe cind altii nu au din ce trai.........rusine sa va fie , copii crescutila sinul lui Iliescu..........
cineva
14.07.2012 01:27
99% dintre sibieni vor ca aceasta guvernare dezastruasa sa ia sfarsit!!!! Sa vedeti ce va suspendam noi in toamna la parlamentare!!! Ce-a fost pana acum e pistol cu apa, vorba aia! ;-)
Anticomunist
14.07.2012 02:44
hai ca azi nu prea am chef sa comentez, imediat ma duc la ocna la baie, tineti minte de la mine: conducatori hoti, politicieni parsivi si betivi, femei curve, neam prost, popor de cacat. ne vedem in randunica...
caca
14.07.2012 07:30
hai nu serios?chiar 2 treimi?poi cum facem?la medias liberalii v-au tradat?pedelistii i-au tradat pe unguri si ui asa va tot suciti doar ca sa cadeti in picioare si unii si altii....asa ca EU VARA NU VOTEZ...nu stiu cui foloseste dar sunt multi care gandesc ca mine.
je
14.07.2012 08:20
Buna vecine. Adevarat graiesti. Nu stiu cum de se suporta cele 2 formatiuni, dar sigur aplica sfatul "fa-te frate cu dracul pana treci puntea". Nu mai suport culoarea portocalie dar nici cu tovaraseii acestia nu-mi este rusine. Liderii lor se hazardeaza in a face anumite declaratii dar uita un amanunt important: ardeleanul pana sa faca ceva gandeste de 10 ori. Si daca pana acum ne-au mintit cam de 9 ori cred ca la vot vor avea marea surpriza sa vada cartonasul rosu precum culoarea lor preferata. Sibienii nu cred ca sunt naivi dar scarbiti de toata politica din acesta tara sunt cu siguranta. Asa ca ...
adn pt.sibieni@je
14.07.2012 08:38
eu merg la vot nu lam votat niciodata si nici nu am sal votez vreodata miau plecat copiii peste oceane din cauza lui cand au taiat salariile sal voteze cei la care leau mers bine dar cati sunt acestia
sibian de adevaratelea
14.07.2012 08:52
Nu uitati ca PSD a fost la putere timp de 16 ani. Ne-au tinut tara pe loc iar Iliescu a inchis ochi si a lasat ca a lui pui de comunisti sa devalizeze tara. De atunci nu ne mai revenim.
Sa nu uitam ca USL a reinventat termenul de baron, oare de ce?,Privindu-i pe toti sacali din guvern, ii vedeam pe acei baroni umflati, slinosi de grasime si de bunastare.Daca a crezut cineva ca USL chiar are solutii a fost un naiv! Acum li se vor vedea toate cariile si sterilitatea in actiune. USL nu poate nimic. Tot ce doreste este distrugerea romaniei si realinierea Romaniei ca satelit al Kremlinului...
Unii dintre romanii, care au stat cu mana intinsa,fac orice sacrificiu, doar sa nu munceasca, isi iau certificate de handicapati, ocolesc legea, dar sunt PATRIOTI si nu se preteaza la munca, nici in folosul lor si nici atat in folosul altora.
Lasa ca vor invata cat de curand limba rusa, "vor invata limba rusa plangand"!
Marius Sibiu
14.07.2012 09:02
Asta s-o crezi tu comunistule...
@
14.07.2012 09:03
Invata naibii sa scrii.
@sibian deadevaratelea
14.07.2012 09:04
Presedinte al CJ se implica in campanie electorala impotriva altui reprezentant al statului. Oare este normal ? N-ar trebui ca institutiile statului sa-si faca treaba nu sa faca politica ? Pt ce trebuie atata campanie electorala? Sa la spuna oamenilor ce sa faca? OAMENI BUNI ,SUNTEM IN 2012,CHIAR NU PUTEM SA GANDIM SINGURI,TREBUIE SA NE SPUNA NISTE POLITICIENI DE RAHAT CE SA FACEM?
mihai
14.07.2012 09:16
pensionarii vor spune DA jos tirania.
UN PENSIONAR
14.07.2012 09:49
Pensionarii vor spune DA jos tirania.
UN PENSIONAR NEBUN!!!!
14.07.2012 09:49
cindrea e cel mai mare mafiot din sibiu,o tine aproape de el pe milena bota ceea care a distrus fabrici ca victoria,libertatea ,avicola sibiu plus la medias si dumbraveni.el vorbeste de dreptate si corectitudine
cristi
14.07.2012 09:57
oameni buni mergeti la vot si votati ptr ca basescu sa ramana presedinte ca daca nu ne mananca gaie cu comunisti astia de cin si ponta!
cristi
14.07.2012 09:59
Dute mai Cindrea sa mori tu, auzi si la Cazan pleaca,la fel ca seful lui Crin, nu avem noi fericirea sa scapam de voi toti tara ar merge bine,
VOTAM NU SUSPENDARII ORDINARILOR
Guvernatorul Transilvaniei
14.07.2012 10:18
Votam contra demiteri, nu avem nevoie de paraziti ca DL Cindrea care de ani de zile fuge dupa os , acum la apucat si nu stie doar sa-l linga !
Pt DL Cazan care vrea sa plece din tara e liber, sa plece dar imi este teama ca ajunge doar pina la Copsa Mica, nu are nimeni nevoie de palavragi ca el !!!
Medias , Comune si Sate
14.07.2012 10:54
Asta cere UE de la Ponta:
-Reinstaurarea atributiilor Curtii Constitutionale de a verifica inclusiv constitutionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 38
- Reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumatate plus unu din numarul celor inregistrati pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
- Renuntarea la folosirea de ordonante de urgenta in cazul unor decizii care afecteaza statutul institutiilor fundamentale ale statului ori Constitutia si in situatii care nu prezinta urgenta
- Evitarea utilizarii publicarii selective in Monitorul Oficial pentru a urmari scopuri politice si mai ales pentru a evita decizii judiciare.
- Conformarea imediata in fata tuturor deciziilor Curtii Constitutionale.
- Angajamentul autoritatilor publice de a respecta independenta sistemului judiciar si evitarea criticarii acestor decizii judiciare.
- Numirea unui Avocat al Poporului care sa se bucure de sprijinul majoritatii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent si obiectiv
- Nicio numire in posturile de procuror general si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sub actuala presedintie: proceduri publice si transparente si liste deschise pentru oricine, selectii bazate pe criterii de profesionalism si integritate si de palmares in domeniul luptei anti-coruptie.
- Nicio gratiere prezidentiala in cursul actualei presedintii
- Numirea unor ministri impotriva carora sa nu fi fost formulate decizii ca nu respecta criteriile de integritate. Obligatia celor care nu respecta aceste criterii sa paraseasca posturile.
- Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau coruptie la nivel inalt.
Marius Sibiu
14.07.2012 12:34
Demiterea lui Băsescu reprezintă revenirea la normalitate!!!!!!!!!!!!!!!
Ion I
14.07.2012 12:43
Voi vota DA la referendum! Si desigur, ca sa ii raspund colegului de forum : "Eu vara votez"! :) , Precum as vota si toamna, iarna ori primavara... Este un drept castigat si va fi exercitat.
Sorin Popa
14.07.2012 12:47
Regimul lui Băsescu s-a acoperit de eșecuri și promisiuni neonorate, măsuri represive, a ad
babicu
14.07.2012 12:48
daca problema cea mai mare a romanilor e Basescu atunci votam da; daca banditii astia sunt mai rai atunci votam NU . Au ajuns astia la putere de 2 luni si ei fac politica , nu-i intereseaza oamenii. Ce i-a impiedicat sa faca ceva bun in acesta perioada? Crede-ti ca pe omul simplu prezenta lui Basescu deranjeaza sau faptul ca o duce cum o duce, ca au primit bugetarii 8% si prin cresterea cursului leu/euro s-a dus marirea . Astea sunt problemele nu persoana lui Basescu . Ne permitem sa dam 20 mil euro numai pt moftul lui Antonescu de a primi si el ceva ca doar nu degeaba a muncit(dormind) pt partid. RUSINE politicieni !!
marian
14.07.2012 13:04
Suntem şi noi "vinovaţi
George
14.07.2012 13:31
Cu sălbăticie și brutalitate, Băsescu a inventat un nou impozit: solidaritatea. Ca și c
George
14.07.2012 13:32
Esti convins ca cei de la putere de acum sunt mai buni? Din pacate nu! Se pare ca nici macar nu mai au scrupule. Vor toata puterea pt a nu le mai strica jocurile... Departe de mine gandul ca Basescu este vreun inger, dar macar nu este de a lor si mai poate impiedica cate ceva. Raman la parerea ca toti politicienii ajunsi sus sunt manjiti si de aceea n-ar trebui ca puterea sa fie in mana unei singure tabere, oricare ar fi ea. Pe astia de acum i-am lasat de rai si acum ii luam de buni...De asta si au facut circul asta, profita de momentul bun pt ei, cred ca sunt convinsi ca peste cateva luni lumea o sa fie la fel de nemultumita de ei si de aceea vor acum sa ia totul. sa nu mai aiba contracandidati . Asa ca din doua rele alegem raul cel mai mic , votand NU...
pt George
14.07.2012 14:04
Ce a-ti mai fura daca n-ar mai fi Basescu se vede cum a-ti inceput in aceste doua luni, normal dupa 8 ani de regim impus dar cum l-au ascuns pe Nastase v-ati dat seama ca nu mai merge ca data trecuta.
Au inceput si astia doi de la Sibiu sa abereze ca duo Carlanu & Marlanu sefii lor!
Cindrea ce esti asa flamand? s-au plictisit fetele de BMW-uri ca doar nu au aparut modele mai noi!
AAA
14.07.2012 14:10
eu as vrea sa pariez cu oricine ar vrea inclusiv d-nul cindrea. ca nu o sa aiba nici 50% sanse de demitere in jud. sibiu. se baga careva?
victor
14.07.2012 14:36
LA PUSCARIE CU CHIORU ...........GATA SE TERMINAT...AM SCAPAT
vara asta se - POARTA ALBA-
14.07.2012 15:23
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:29
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:29
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:30
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:30
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:30
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:30
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:30
traienel linga bombonel
hai la vot:pensionari si toti care au avut de suferit in timpul regimului basist-udrist pedelist
daria
14.07.2012 15:30
am revenit de la ocna, am facut o baie faina, mi-am inmuiat rusinea inn randunica, dar cheful de a comenta tot nu mi-a venit asa ca tineti minte de la mine: conducatori hoti, politicieni parsivi si betivi, femei curve, neam prost, popor de cacat
caca
14.07.2012 17:31
Cu comentariile de aici cred ca rezolvam un mare mister: ce s-a intamplat cu banii din bugetul Romaniei in ultimii 3 ani. Pentru ca aca stam sa adunam spagile incasate de fiecare comentator portocaliu de aici, tocmai pentru a scuipa la momentul potrivit otrava potrivita - surpriza!!! Rezulta tocmai banii de salarii pe care un anumit maret capitan si pretins presedinte etern se vaita ca n-are de unde sa-i dea...
Goe
14.07.2012 18:19
la parnaie cu voiii
niste cocliti
14.07.2012 18:38
Asta s-o crezi tu Cindrea,iar de ce ti-e frica nu vei scapa!
Magda
14.07.2012 18:47
Multi ungureni mai sant in Sibiu din pacate !! dar NOI santem si mai multi si vi-l debarcam pe piratul politic cu sirena nevasta de Cocos si banda lor de hoti
de Sibiu
14.07.2012 19:40
Daria draga,te numeri printre "talibanii" antenei 3,care nu pot avea o proprie parere.Cate creiere au putut spala astia in 6 ani de emisie la Antena 3 ?
Marius Sibiu
14.07.2012 20:36
Kiorete pregateste urmatoarea cacealma ; demisia !!!
Cu ochii umezi,alegatorii vor vota la alegeri pentru MRU,iar Kiorete(scorpionul ) va fi Prim ministru !!!
abc
14.07.2012 20:36
Ma tem de Kiorete chiar cand isi a demisia.
hysterezis
14.07.2012 20:39
plecati-duceti-va/lasatine=PDL
ionel
14.07.2012 20:47
sa o crezi tu?
maria
14.07.2012 21:35
credean ca p-aici se poate discuta calificat si constructiv despre politica si viitorul romaniei , dar cred ca m-am inselat , aici parca se face propaganda de cea mai murdara calitate.
ionut
15.07.2012 00:11
Se pare ca domnul Cindrea vrea sa spuna ,,hop,, pana nu sare santul!Ramane de vazut ceea ce cred unii si ceea ce va vota poporul!Toate cele bune vi le doresc si nu uita-ti ca noi punem stampila(noi fiind cei ce platim taxe,impozite)!
nelu
15.07.2012 03:31
SUL-listilor de la ziar nu mi-ati postat comentariul....
cu "startatul campaniei" de sulistul Cindrea
pasipu
15.07.2012 05:55
Sulele din USL mai bine ar "starta" economia judetului nu sa dea pronosticuri politice.
kapa
15.07.2012 06:19
sunteti niste ratati I-ti dus de nas pe creduli de v-au ales la primare ca l-eati promis pomeni la sarintoci si puturosi ,dar daca nu le dati urgent nimic nu va mai aleg la tomna i-ar alti s-au trezit deja si vor vota cu BasescuTRADATORILOR USL
gelu
15.07.2012 11:24
puteti fi colorati si sa exprimati 20 de pareri despre care si cum, dar cum poti spune ca 2/3 din sibiu e alb sau negru,cum poti spune ca e pronostic, asta e un joc pentru voi??? mintiti toti! ati vandut tzara bucata cu bucata si psd si pdl, acum puneti pronosticuri. Propun sa se mearga si la casele de pariuri!
imi urasc tzara si neamul! si o sa se ajunga si mai grav.
tradatorii
15.07.2012 12:12
sa taceti toti! sa purtati suferinta ! voi ati decis , voi ne-ati adus aici , si acu faceti ochii mari cand va uitati la tv la noua generatie! strambati din nas! asta e opera voastra! sper sa traitzi putzin, sa nu se mai strice banii si medicamente pe voi!
tot timpul plangeti ca va doare, ca nu avetzi! si cand vine votul va vindetzi tzara pe o perja!
mesaj catre Pensionari
15.07.2012 12:16
NU DOUA TREIMI CI PESTE 80% VOR VOTA PENTRU DEMITEREA CHIORULUI.
GIGI
15.07.2012 12:39
Asta s-o crezi tu! Nu cor vota sibienii pentru ciuna rosie. poe tine te-am facut predesdinte de CJ toti taranii.
Nick
15.07.2012 12:47
DACA TOT SA INCEPUT VINATOARE DE VRAJITOARE
PROPUN COALITIEI binelui SA FIE DE ACORD SA LI SE VERIFICE SI OR DIPLOMELE SI MASTERELE SAU DOCTORATELE SA VEDEM SI NOI CINE PE CINE PACALESTE
CA DE VOTAT O SA DECIDEM NOU APOI PE CINE
CE ZICETI D LOR CINDREA SI CAZAN
cip
15.07.2012 13:05
Vezi tu Marius din Sibiu, pt. unii ca tine am reprogramat plecarea in concediu in strainatate ca sa fiu in tara la momentul mult asteptat pt. a-l beli pe base! Ai mare dreptate cand spui ca Iliescu a tolerat multe in favoarea acolitilor sai: basescu, berceanu, videanu, boureanu, udrea, cocos, cotoi, prigoana, blejnar, pinalti, flutur, blaga etc. (nu merita sa le scriu cu litere mari numele!). Intr-adevar astia sunt marii baroni USL! 90% din idiotii care l-au votat de 2 (doua) ori pe base in ultimii doi ani, se lamentau de ce au facut-o. Acum au ocazia sa fie a-3-a oara idioti! Poftiti in vagoane tembeli, oricum trenul vostru nu duce nicaieri.
pt. Marius din Sibiu!
15.07.2012 14:00
Pedelistilor,credeti ca va mai bateti joc mult de majoritatea dintre noi care am suferit in acsti 3-4 ani ca pe vremea lui Ceausescu din anii 80.S-au imbogatit hotii si afaceristii care nu platesc taxe la stat si ne rad in nas.Unii sunt chiar brutali.Pe cei care se iai de Basescu si ai lui ne faceti comunisti,pai mai comunist decat Basescu nu este altul.A distrus Romania si acum se roaga de straini sa-l salveze.Voi vota DA.
sib ian
15.07.2012 16:01
Amalia voteaza precis cu Basescu
cici
15.07.2012 17:11
cine are dubii ca USL-isti nu vor sa ne f....uitati-va la poza lui C Antonovescu la Timisoare...HALAL conducator.
slitzul
15.07.2012 18:43
2 / 3 ..? Din pacate Romanul a invatat foarte repede de la Politicienii lui, una spune si alta face. Asteptati pana dupa Referendum , apoi vom vedea ce au facut adevarat Romanii , unde au pus stampila !
goguta
15.07.2012 19:43
Cine mai crede ca se putea si altfel, uitati-va ce se Intampla in Spania(ca de Grecia stiu toti). Ce face guvernul spaniol: taie salariile bugetarilor si mareste TVA-ul. Cine crede ca astia ar fi taiat salariile de dragul de a taia, stiind ca apoi o sa ajungi la votul oamenilor nu este intreg la minte. Cel mai simplu e sa dai din gura, mai greu e sa faci ceva.... si au trecut doua luni de cand au veni ... si .... ei fac politica....Deci votez NU....
marian
15.07.2012 20:28
Băsescu
George
15.07.2012 20:55
Pentru Sibiu Basescu a fost cel mai nociv om !Johanis nu a putut fii numit premier ! Rusine Basescu ! Sibiul voteaza impotriva minciunii !
Băsescu a transformat minciuna
Sibian 5000
18.07.2012 22:34
toti fac promisiuni dar cei care au fost in ultimii ani trebuie sa plece din viata politica sa nu mai puna piedici la noua guvernare ponta sai lase sa decida poporul in toamna daca sunt de treaba sau nu dar nu cred ca fura si minte ca basistii care au furat de la popor
anonim
19.07.2012 16:10
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA