Tribuna
PNL
Fratele mai mare, bătăuş la Şcoala Regina Maria
Laura BUCIU
8309 vizualizari
Fratele mai mare, bătăuş la Şcoala Regina Maria
* Accesul părinţilor în instituţia de învăţământ a fost restricţionat după ce fratele mai mare al unui elev din clasa a şasea a intrat în şcoală şi a încercat să îi facă dreptate cu pumnul acestuia * Elevul a fost pus să deschidă uşa de la toaletă cu capul şi apoi a fost lovit cu pumnul în gură * Conflictul a început între doi elevi din clasa a şasea, după ce, în glumă, unul dintre ei i-a spus celuilalt că e gay *

Un conflict între doi copii de clasa a şasea s-a terminat cum nu se poate mai rău. Pentru că nu a reuşit să îşi dovedească „duşmanul”, unul dintre copii l-a chemat la şcoală pe fratele mai mare, în vârstă de 22 de ani, să îl bată pe celălalt elev. Acesta l-a lovit atât de tare pe elevul de la Şcoala „Regina Maria”, din Sibiu, încât băiatul a ajuns la spital. Incidentul ne-a fost adus la cunoştinţă de un alt părinte, dezamăgit de faptul că sistemul de siguranţă al şcolii lasă de dorit şi care spune că îi este teamă să îşi mai alse copilul la cursuri. „Miercuri, 29 aprilie 2015, în jurul orei 12, în Şcoala Generală „Regina Maria” din Sibiu, a intrat un individ de aproximativ 20-25 ani, fără să fie oprit sau măcar legitimat de nimeni. Acesta, a luat cu forţa un băiat de 12 ani, l-a dus într-una din toaletele şcolii, unde l-a lovit fără milă, atât cu pumnii, cât şi cu picioarele. Din relatarea unui alt elev, copilul agresat a fost pus chiar să muşte clanţa uşii. Băiatul agresat a suferit multiple leziuni, fiind internat în spital. Cum este posibil ca într-una din cele mai bune şcoli dintr-un oraş considerat civilizat să se aibă loc astfel de acte de violenţă? Cum este posibil să intre oricine într-o şcoală, fără să fie măcar întrebat ce doreşte şi să lovească cu sălbăticie un copil? Sunt tată şi îmi este teamă să îmi mai las copilul meu la şcoală, până nu este asigurată securitatea elevilor”, spune sibianul.

 

Minorul nu a rămas internat. Agresorul are dosar penal

 

Copilul bătut, elev în clasa a VI -a B a fost dus de mamă la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu. A fost consultat, dar nu a necesitat internare. "Copilul a suferit un traumatism cranio-facial prin agresiune. A primit consultaţii de specialitate, însă nu a fost nevoie de internare. I s-a eliberat scrisoare medicală pentru medicina legală'", a declarat dr. Ioana Mătăcuţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Fratele bătăuş al celuilalt elev, din clasa a şasea A, are acum dosar penal după ce l-a bătut pe "inamicul" fratelui său. "Incidentul a fost sesizat imediat de directorul adjunct al şcolii. S-a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe pe numele agresorului în vârstă de 22 de ani", a spus Luciana balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

 

Bătaie de la o glumă

 

Conflictul dintre cei doi elevi dintr-a şasea a pornit de la o glumă, unul spunându-i celuilalt că e gay. „A avut loc un incident între doi elevi din clase paralele. Unul dintre elevi i-a dat o palmă altuia, deranjat de un cuvânt pe care l-a spus la adresa sa. Acesta a ripostat şi i-a aplicat şi el colegului un pumn în zona ochiului. Totul a pornit de la faptul că unul a spus , iar celălalt i-a spus . Deranjat de cuvântul adresat, i-a dat o plamă care i-a atins urechea la care copilul respectiv fusese operat, însă celălalt nu avea de unde să ştie acest fapt. Nici cel lovit nu s-a lăsat mai prejos, l-a lovit pe acesta cu un pumn. Copiii au fost separaţi de profesorul de serviciu din acea zi, însă cel lovit peste ureche şi-a sunat fratele, care lucreaza în zonă. A venit în şcoală dar nu pe intrarea principală şi legitimându-se la poartă aşa cum ar fi trebuit să facă, ci prin curtea şcolii, a mers direct la etajul întâi unde elevii urmau să intre la ore. Se vede pe camere cum a fost luat de pe coridor dintre colegii lui şi dus cu forţa la toaletă. Am înţeles din partea colegilor martori la scenă că a fost obligat să deschidă uşa cu capul, l-a dus în toaleta băieţilor şi l-a lovit cu un pumn în buză, drept urmare i-a spart buza şi i-a curs sânge. Copiii s-au speriat şi au venit să mă anunţe. Eu chiar mă pregăteam să merg la una din acele clase”, spune Laura Gabriela Zotincă, directorul Şcolii „Regina Maria” din Sibiu.

 

Se restricţionează accesul în şcoală

 

Atât bătăuşii dintr-a şasea, cât şi fratele mai mare al unuia dintre ei au fost duşi la direcţiune, au fost contactaţi părinţii şi Poliţia. Mama primului elev lovit, care lucrează împreună cu fiul său, băiatul care a venit şi l-a bătut pe celălalt copil a fost prima care a ajuns, apoi şi echipajul de poliţie şi ulterior mama celui lovit în toaletă. În prezenţa părinţilor s-au luat primele declaraţii ale elevilor pentru a se stabili ce s-a întâmplat. S-a început cercetarea penală, iar cadrele didactice au întrunit Consiliul de Administraţie, unde s-au luat mai multe măsuri printre care şi aceea că de luni, 4 mai, s-a restricţionat accesul părinţilor în instituţia de învăţământ. Părinţii nu mai au voie să îşi ducă copiii în clădire. Există două excepţii: vor putea intra părinţii ai căror copii sunt la clasa pregătitoare şi cei care vor face dovada unui act medical care să aducă la cunoştinţă că minorul nu poate să îşi ducă singur ghiozdanul din cauza greutăţii.

Reprezentanţii şcolii au dat şi o notă internă prin care se aduce la cunoştinţă incidentul tuturor elevilor şi părinţilor şi prin care iau la cunoştinţă despre incident şi măsurile luate în urma acestuia. „Se vor dispune măsurile necesare, eventual angajarea unui gardian care să fie plătit din contribuţia părinţilor. Nu aveam până acum. Şcoala a avut cu ceva vreme în urmă un astfel de gardian, dar conducerea şi părinţii au constatat că acel gardian nu îşi îndeplinea sarcinile de serviciu. Au renunţat la serviciile unui agent de pază, dar în urma acestui incident se impune un om care să fie specializat”, a mai spus Laura Gabirela Zotincă.

Deocamdată cel care face pe paznicul este mecanicul, care stă la poarta şcolii dimineaţa pentru a nu mai lăsa părinţii să intre în curtea şcolii. „Este un incident neplăcut şi regretabil, cu atâât mai mult cu cât vine din partea unui adult, care a ştiut foarte bine ce face, fără să se gândească nicio secundă că fapta lui poate lăsa urmări grave”, a mai spus directorul şcolii.

 

Agresivitatea în şcoli – o problemă

 

Situaţia de la „Regina Maria” nu e singulară. Au existat, în trecut, mai multe situaţii în care elevii au fost agresaţi în şcoli din Sibiu. Mai mult, se pare că, în unele cazuri, cei care agresează sunt chiar cadrele didactice. Fără a fi o trăsătură generală, situaţia a generat în mai multe rânduri nemulţumirea părinţilor, cu atât mai mult cu cât copiii loviţi de cadrele didactice erau în clasa întâi.

 

 

 






comentarii
2 comentarii

Ce atata agitatie daca nu stiti cateodata copii se mai si bat, chestii de astea probabil se intampla cel putin 10 in fiecare zi iar principalii vinovati sunt parinti care nu-si pot stapani (cafti) copii cand trebe asa ca se caftesc intre ei chiar daca sunt de la o scoala 'buna'. Daca acel baiat nu era batut in scoala probabil era asteptat cand iesea deci nu prea vad ce putea face scoala. Solutia ambii copii exmatriculati asa ca de exemplu pt ceilalti si exmatricularea pe viitor la cel mai mic act de violenta fizica doar ca e mai importanta eticheta de scoala 'buna' decat educarea si protejarea copiilor.
no no
04.05.2015 14:02
Distins? conducere ?i tovar??i p?rin?i, agentul de securitate este PREVENTIV iar atribu?iile lui foarte bine definite
05.05.2015 08:11
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica