Tribuna
PNL
FOTO / VIDEO: Ioan Gyuri Pascu, în aplauze pe ultimul drum. "Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo Sus un alt Divertis"
27829 vizualizari
FOTO / VIDEO: Ioan Gyuri Pascu, în aplauze pe ultimul drum.

Cu ochii în lacrimi, aproape 1.000 de persoane au participat la slujba de înmormântare a lui Ioan Gyuri Pascu, în oraşul natal, Agnita. Toţi vecinii de pe strada Spitalului, unde a copilărit, au venit să îl conducă pe ultimul drum. Preotul, care în urmă cu 30 de ani, îl asculta pe stadionul din oraş, cântând cu Cenaclul Flacăra, a fost cel care a spus cele mai emoţionante cuvinte la slujbă. „Mă tot întreb de ce Dumnezeu şi-a adunat la sine, în ultimul timp, marii actori. Mari poeţi, mari talente şi chiar umorişti, cum e cazul lui Gyuri?. Pentru mine este o singură explicaţie: că Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo sus, în Ceruri, o trupă de teatru de elită, un alt Odeon, un alt Teatru Naţional, un alt grup Divertis”, a spus preotul Ioan Jurca, din Agnita.

Colegi, prieteni, vecini, oameni simpli, toţi au vrut să îşi ia rămas bun de la Gyuri. Pentru ei, era simplu: „Gyuri”. Îi spuneau artist doar când îl vedeau la televizor. Însă atunci când venea acasă, era prietenul tuturor, omul care a vorbit de Agnita peste tot în lume, care nu şi-a uitat dascălii, colegii, vecinii, prietenii.

„Dumnezeu să-l odihnească! Suntem triști cu toții pentru că, din păcate scena românească a mai pierdut un om bun. Nu știu ce ar trebui să se întâmple ca să aveți grijă de artiști. Nu când am murit, ci cât trăim. Nu ne ajută nici statuile, nici diplomele. Tot am auzit că Gyuri s-a retras din viața artistică. Gyuri nu s-a retras din viața artistică, a fost retras. În momentul în care nu te mai cheamă la spectacole, nu mai ai un contract, te trag ei automat”, a spus Elena Cârstea, prietena lui Gyuri din copilărie, cea cu care marele artist cânta încă din copilărie, iar vecinii veneau să îi asculte.

Şi colegii din Grupul Divertis au venit la înmormântare. Nu au vrut să spună niciun cuvânt. Au adus pentru Gyuri o coroană mare din trandafiri de toate culorile.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Înmormântarea lui Ioan Gyuri Pascu are loc vineri la Agnita, județul Sibiu, localitatea natală a artistului.

Sute de oameni l-au aplaudat pe Ioan Gyuri Pascu în clipa în care a fost scos din capelă.

În fața intrării în capelă există panouri pe care cei care doresc pot scrie gânduri și mesaje pentru Gyuri Pascu, iar în fundal se aude muzica artistului.

Patru preoți oficiază slujba de înmormântare.

Președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciloș sau primarul capitalei, Gabriela Firea, au transmis mesaje de condoleanțe familiei și au trimis cornoane de flori.

Luni dimineața, actorul Ioan Gyuri Pascu, a murit în urma unui infarct, la vârsta de 55 de ani. „În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a spus Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti. Artistul se retrăsese din viața publică din cauza problemelor de sănătate. Originar din Agnita, județul Sibiu, Gyuri Pascu își iubea localitatea natală, primind și titlul de cetățean de onoare al orașului. 







comentarii
1 comentarii

ZERO comentarii la un alt mall-praxis tipic romanesc. DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE. A indurat si suferit ptr. 3 generatii.
30.09.2016 16:42
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica