Tribuna
PNL
Finlanda a deschis Consulat Onorific la Sibiu. Elena Lotrean îl conduce
Finlanda a deschis Consulat Onorific la Sibiu. Elena Lotrean îl conduce
Excelența Sa, Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei în România, a deschis Consulatul Onorific al Finlandei la Sibiu. Evenimentul a avut loc recent, la sediul Școlii Primare Româno-Finlandeze Sibiu de pe strada Dealului nr. 6. Noul Consul Onorific al Finlandei este Elena Lotrean.

Alături de Excelența Sa au luat cuvântul Marcel Constantin Luca, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu,  Răzvan Pop, viceprimarul Sibiului, și Daniel Plier, Consul Onorific al Luxemburgului.
De asemenea, au participat şi deputatul Cristian Seidler, Livia Ilie, prorector ULBS,  Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de Comerț Sibiu, primarii comunelor Rășinari, Sadu și Șelimbăr și mulți invitați, reprezentanți ai autorităților publice locale, membri ai cluburilor de afaceri din Sibiu și oameni dedicați educației și dezvoltării.
Elena Lotrean este noul Consul Onorific al Finlandei și este apreciată în special pentru energia, determinarea, eficiența și atitdinea ei pozitivă. Aceasta își propune să promoveze Finlanda prin prisma valorilor culturale și educaționale deosebite. Cooperarea economică este, de asemenea, un punct forte în dezvoltarea activității consulatului, ca și suportul acordat cetățenilor finlandezi prezenți în regiune. Și România va fi promovată în Finlanda prin activități de comunicare și vizibilitate,  ceea ce înseamnă cooperarea bilaterală pe termen lung.
Tot recent a fost organizată conferința cu ocazia lansării centrului de formare dedicat profesorilor, Finnish Teacher Training Centre (FTTC). "În spiritul abordării educaționale finlandeze care ne inspiră, Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare care răspunde nevoilor de învățare ale profesorilor, abordând atât programe metodologice specifice corpului didactic, de predare – învățare – evaluare dar și de dezvoltare personală și management al carierei. Schimbarea durabilă pe care ne-o dorim cu toții în educație începe cu fiecare dintre noi. Fiecare dintre educatorii, învățătorii și profesorii care își doresc să fie mai buni, mai eficienți, mai creativi și un model pentru elevii lor", spune Elena Lotrean.
Fundația Didactica este promotorul proiectului SFSB – Școala Primară Româno – Finlandeză în Sibiu. "După primii ani, ani în care am crescut și ne bucurăm împreună cu părinții elevilor noștri de rezultate, dorim să ne îndreptăm atenția către profesori, prin Finnish Teacher Training Centre. Finlanda este țara cu unul dintre cele mai performante sisteme educaționale, iar noi ne dorim să putem adapta și aplica această abordare de succes și în România. Secretul? Profesori extraordinari și extraordinar de bine pregătiți. Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare cu un portofoliu de programe modular și flexibil, construit atât pe competențe generale de dezvoltare personală și a carierei, cât și tehnice, metodologice, specifice corpului didactic. Totul adaptat sistemului local. Am vorbit cu dascălii dedicați formării ACUM a oamenilor de MÂINE. Sondăm periodic nevoile de formare și luam pulsul prin fiecare discuție purtată cu cadrele didactice. Cunoaștem din experiența directă a Școlii Româno – Finlandeze Sibiu provocările zilnice și aplicăm ceea ce predăm cu succes în lucrul cu elevii școlii noastre", adaugă Elena Lotrean, fondator al Şcolii Primare Româno-Finlandeze Sibiu şi Finnish Teacher Training Center. (A. M.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica