Tribuna
PNL
Festivalul Grădinilor înfloreşte în centrul Sibiului. Patru zile, timp berechet să bifezi tot de pe listă!
Rareș BIŢU
10178 vizualizari
Festivalul Grădinilor înfloreşte în centrul Sibiului. Patru zile, timp berechet să bifezi tot de pe listă!

Deşi vremea pare să prefere mai degrabă bâzdâcii şi năbădăile, Piaţa Mare din Sibiu îşi vede de ritmul şi programul ei, redevenind de joi cea mai mare piaţă de flori a oraşului. Ca în fiecare an, toţi cei interesaţi pot găsi la Festivalul Grădinilor "muniţie" pe toate gusturile cu care să bucure terase, balcoane ori să accesorizeze grădini după pofta inimii, dar şi a bugetului, evident.

A opta ediţie a evenimentului aduce la Sibiu aproximativ 40 de expozanţi/producători care ştiu perfect ce lipseşte grădinii dumneavoastră ca să merite un loc pe următoarea copertă. Festivalul Grădinilor este deschis între orele 10 şi 20 în perioada 18 - 21 aprilie 2019. 
Patru zile e timp berechet pentru a găsi plantele visate, tumbergia îndelung vânată ori poate vreun arbust ornamental în stare să "umbrească" gutuiul japonez cu care de ani de zile vă tot lăudaţi la neamuri şi vecini. Uite, măslinii mei luaţi de la domnu `Adi, un ungur fain care ştie la perfecţie şi româneşte, dar şi cum să-şi mulţumească muşteriii, şi acum reuşesc să facă senzaţie şi nici să-i laud nu mai au nevoie, deşi i-am "ameninţat" cu un palmier plin de pedigri care mi ţi-i şi scrutează plin de ifos şi piezişenii de jupân.  
Timp de patru zile, Piața Mare este transformată într-un spațiu destinat grădinilor, florilor și arhitecturii peisagiste. Cu toate detaliile lor: de la unelte de grădinărit, perene nemaivăzute ori plante aromatice cu miros de tihnă şi culori de chihlimbar. Totul e să nu vii cu banii de curent ori gaz ca mai ştiu eu cine, că pe ce să-i faci praf o să ai cu siguranţă. Prietenii ştiu de ce. 
Era să uit: am zis că evenimentul e organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu? ...Am? Bun, atunci nu mai zic de eveniment că-l face Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu. 

Foto: Răzvan NEGRU

 


 

 

 







comentarii
1 comentarii

Si la Agentia pentru Protectia Mediului , str.Hipodromului, este Expozitie cu vanzare. Mica dar frumoasa. Flori (in ghiveci si stabilizate), aranjamente, tablouri pictate si tablouri vii ( cadouri pentru Pasti si cei care poarta nume de flori).
Un sibian
20.04.2019 16:42
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica