Tribuna
PNL
Fermierii sibieni protestează la Bucureşti
Ioan VIDRIGHIN
1394 vizualizari
Fermierii sibieni protestează la Bucureşti

În acest an, contribuţia bugetară internă la agricultură este de numai 5,6 miliarde lei, cu aproape 3 miliarde lei mai puţin ca anul trecut. În aceste condiţii, 70% din exploataţiile agricole se vor închide, susţine Ştefan Nicolae, preşedintele Federaţiei Sindicale "Agrostar".
"Am început anul 2010 cu proteste datorită bugetului batjocoritor acordat agriculturii, dar nu mai putem fi de acord să rămânem bătaia de joc a politicienilor români, care una spun în campanie şi alta se întâmplă când trebuie să acorde fondurile pentru agricultură", a precizat Ştefan Nicolae.
"Eliminarea subvenţiilor în 2010 ne obligă să ieşim în stradă. Nu mai avem cu ce să ne finanţăm producţiile. Dialogul nostru cu ministrul Agriculturii şi cu ministrul Finanţelor trebuie să aibă consistenţă într-un sprijin financiar concret şi eficient", a declarat pentru TRIBUNA fermierul sibian Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România.
Joi, 21 ianuarie, fermierii sibieni membri ai Sindicatelor Naţionale ale Crescătorilor de Bovine, Ovine şi Caprine din România vor fi prezenţi în capitală unde vor picheta sediul Ministerului Finanţelor pentru ca "agenda noastră de revendicări să nu mai fie pasată de la Ministerul Agriculturii la Ministerul Finanţelor".





comentarii
5 comentarii

iar apar hotul asta la ziar! asta este un mare smecher, pe care nu-l intereseaza decat propriul buzunar si propria imagine. amintiti-va ce teapa le-o tras la oamenii carora, in vara anului trecut, le-au fost trasnite oile pe muntele Muma; le-o promis ca ii ajuta sa-si refaca efectivul de animale, ca face si ca drege si... nimic! toate numai de dragul imaginii si pentru a ajunge la putere.
petre
19.01.2010 06:22
Sa nu uite sa-si ia cu ei si galetile portocalii si sa mearga cu ele "pa"deal la Cotroceni,pentru ca asta au votat !Nu stiu daca ciobi Base va mai iesi cu talanga-n mana,pentru ca si-a atins scopul si nu-l mai doare nimic,poate doar ficatul de la Jony Calaretul. E buna chestia cu traznetul,oile,Muma,teapa.O adevarata saga autohtona.Problema-n Romania este ca toti stau cu mana-ntinsa,asteptand pomene,lucru stiut de smecherii de pe garla Dambovita care au pregatite niste firimituri si le vor inchide pentru a nu stiu cata oara gura.
dan capitan de plai
19.01.2010 08:27
danga-langa,langa-danga....astia castigau mai mult in timpul comunismului ca simpli ciobani decat ca fermieri in Europa ;pe vremea aia nu intindeau mina asa usor si fiecare se descurca: catastrofa au ba.Acum e ciocu' mare lucru ioc....unde esti tu ceasca doamne!
muma tepii
19.01.2010 11:47
sa nu uite sa-si ea cu ei umbrelele portocali in bucuresti au nevoie de ele ,doar asa au votat
] acu sa va ea naiba dupa cum ati votat
portocaliisa-uvioletii
19.01.2010 14:37
ati vrut subventii,aveti subventii,SA TRAITI BINE!la oi cu voi,nu uitati sa luati si talanga lui Base.
pt ciobani
19.01.2010 17:40
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA