Tribuna
PNL
Eugene Ionesco – readus în memorie la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr"
Alexandra CHEŞCU
4165 vizualizari
Eugene Ionesco – readus în memorie la Colegiul Naţional
Sala de Festivităţi "Emil Cioran" a Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu a fost locul unde s–au desfăşurat vineri, 5 martie, manifestările care l–au readus în memorie pe Eugene Ionesco. Evenimentul cu titlul "Centenar+1 Eugene Ionesco" a fost organizat de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, împreună cu Asociaţiunea Astra şi i–a adunat la un loc pe elevii instituţiei de învăţământ sibiene împreună cu invitaţii lor.
100 + 1 an de Eugene Ionesco

"Am decis să organizăm o manifestare cultural-artistică în memoria dramaturgului francez de origine română", a spus prof. Gabriel Octavian Negrea, directorul Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, în deschiderea evenimentului. El a ţinut să sublinieze faptul că manifestările vin să omagieze împlinirea în 2009 a o sută de ani de la naşterea omului de cultură. "Asociaţiunea Astra consideră această manifestare eficientă, atât din punct de vedere al culturii noastre, cât şi din punct de vedere educaţional", a declarat la rândul său, prof. univ. dr. Dumitru Acu, preşedintele Asociaţiunii Astra, prezent la manifestare. Dumitru Acu a citit fragmente din opera dramaturgului şi le-a reamintit celor prezenţi despre Anul Matematicii în Şcoala românească, ce are loc în 2010. El a ţinut să precizeze că prin acesta se doreşte "o apropiere între matematică şi alte ştiinţe". La eveniment au participat şi prof. univ. dr. Ioana Moisil şi lector univ. Sylvain Audet de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu dar şi un grup de elevi şi profesori de la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Republica Moldova, partenerii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” în cadrul proiectului Cetăţean european al mileniului III.

Eveniment plin de culoare

Startul evenimentului a fost dat la ora 12, elevii Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" pregătind un program complex, plin de culoare şi de energie, în limbile română şi franceză. Toţi cei care s-au aflat în sala de festivităţi a colegiului sibian au asistat la mai multe momente, între care: "Eugene Ionesco – Existenţă şi creaţie", susţinut de Maria Fulea şi Diana Lepădat, coordonate de prof. Virginia Todea, "Conştiinţa vertijului la Eugene Ionesco", susţinut de Ovio Viorel Olaru, coordonat de prof. Carmen Oţoiu şi un fragment adaptat din piesa de teatru „Lecţia” de Eugene Ionesco, în regia prof. Daniela Anca Săcelean, pusă în scenă de trupa de teatru AH1N1 a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”. Ultima manifestare a evenimentului a cuprins un moment românesc prezentat de un grup folcloric alcătuit din elevii instituţiei sibiene, coordonaţi de prof. Vasile Bebeşelea.





comentarii
1 comentarii

yey
kolcs
07.03.2010 22:26
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA