Tribuna
PNL
De văzut, pe sub streaşina chipiului, nici pe ăştia nu-i vede nimeni?
Rareș BIŢU
2972 vizualizari
De văzut, pe sub streaşina chipiului, nici pe ăştia nu-i vede nimeni?

Mda. Că nu-i nimeni în stare să tragă de urechi ori barem de pierciuni motocicliştii care şi-au cotonogit numerele dincolo de limita vizibilităţii ca să poată goni nestingheriţi pe unde-i taie capul, am priceput. Prea-s iuţi. Plus că de sub căştile ălea nu ştii niciodată cine scoate capul ori cu cine ai de-a face. Şi - în cârdăşie cu camerele video de prin oraş - pânde în benzinării încă nu s-a gândit nimeni să facă. 
De taximetriştii parcaţi cu toată nesimţirea care i-a consacrat pe spaţiile rezervate bicicliştilor am toot vorbit. Nici cu ăştia n-a încercat nimeni nici măcar un armistiţiu, darmite vreo răfuială. Ceilalţi şoferi, netaximetriştii, ocupă şi ei care cum pot: ba locuri pentru persoanele cu mai puţin noroc în viaţă, ba zebre, ba trotuare, că deh: nu sunt parcări şi undeva trebuie să poată şi ei trage pe dreapta. Îngăduitoare, potera închide ochii cu precizie de chirurg bronzat, tocmai întors din concediu. Probabil că e nevoie ca şi potera să vie din concediu şi poate că într-o zi va băga de seamă că - ce să vezi? - nici pietonii nu par să priceapă că strada nu-i a lor. Chiar nu-i. Şi că traversarea degeaba-i făcută în fugă, dacă nu-i făcută când şi unde-i cazul. Că nu e nu zi, nu e nici măcar oră, să nu zăreşti tot soiul de neghiobi traversând Şaguna la doi paşi de pasajul înadins făcut. 
Unde s-or fi grăbind toţi aceşti descreieraţi? Că-i vezi apoi stând la poveşti şi trăgând din ţigară, pe cealaltă parte a străzii, şi nu par deloc genul pe care să-i aştepte copii acasă ori afaceri flămânzite toate. Îi recomandă sacoşa de rafie cu cap viu de găină, geaca de Obor, apucătura devenită obicei  şi - de cele mai multe ori - accşientul. 
Oare de văzut, pe sub streaşina chipiului, nici pe ăştia nu-i vede nimeni? 

 

 






comentarii
3 comentarii

Nu e strada Alba Iulia ,e Saguna. Pt. ca noi cei cu mobilitate redusa nu putem urca/cobori scarile din pasaj.La asta v-ati gandit ? Pt.ca un cap patrat a gandit pasaj pt.pietoni,trebuia facut pasaj pt masini !
Dana
08.12.2018 21:54
Plin de tembeli orasul asta. Dana, unul dintre ei!
sibian
09.12.2018 00:24
Pt Dana: Daca puteti grabi pasu pt a trece pe loc nepermis inseamna ca nu va incadrati chiar la "mobilitate redusa". In acelasi timp, daca puteti grabi pasul, poate v-ar fi mai usor sa mai mergeti in ritmul dumneavoastra pana la trecerea de pietoni (100 de m pana la cea de la Goga) sau daca veniti dinspre V. Aaron/M. Viteazu - cea de la fosta banca Carpatica, de pe Milea, pe langa giratoriul din intersectia cu Dumbravii. Daca intr-adevar aveti mobilitate redusa va recomand folosirea unui mijloc de transport dotat cu roti. Daca vrei sa fii cinstit, se poate. Legat de "capete patrate", serios acum, din punct de vedere statistic, cine trece mai des prin zona pasajelor? Cei cu "mobilitate redusa" sau cei apti din pdv fizic? Nu mai fiti carcotasi! Hai, s-aveti o saptamana faina!
Deiu
10.12.2018 08:55
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA