Tribuna
PNL
Dan Şova scapă definitiv de arestul la domiciliu
Andra MARINESCU
1827 vizualizari
Dan Şova scapă definitiv de arestul la domiciliu
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, luni, să îi înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Dan Şova a fost trimis, recent, în judecată, în dosarul CET Govora.


Decizia a fost luată de un complet de divergenţă, format din trei judecători, după ce doi magistraţi nu au căzut de acord, săptămâna trecită, asupra măsurii preventive ce trebuie aplicată în cazul lui Dan Şova, informează Agerpres. Cel de-al treilea judecător intrat în completul de divergență a înclinat balanța în favoarea judecării lui Dan Șova în libertate sub control judiciar.
Potrivit aceleiaşi surse, pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Dan Șova trebuie să respecte mai multe obligații printre care: să se prezinte în instanță ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliție în raza căruia locuiește, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau de câte ori este chemat; să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată; să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpatul Mihai Bălan, precum și cu martorii din cauză: Veronica Cristina Voinescu, Teodor Voinescu, Simona Ciuru, Alin Aurel Niculae Brîncuși, Ileana Cristina Dințică, Radu Ștefan Cernov, Denise Bălan, Rada Dumitru, Neghină Ion Pădurețu, Radu Iulian Țenea, Constantin Lepădat, Carmen Manuela Alexandrescu, Petre Grigore, Ilinca Daniel, Doru Constantin, Ion Găzaru și Cristian Rizea.
Senatorul a fost eliberat din arest preventiv pe 22 ianuarie şi plasat în arest la domiciliu. Pe 26 ianuarie, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă privind un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica