Tribuna
PNL
Consilierii PSD cer demisia viceprimarului Răzvan Pop: ”Locul dânsului este în partea ailaltă, lângă musulmani”
Sorana MAIER
4702 vizualizari
Consilierii PSD cer demisia viceprimarului Răzvan Pop: ”Locul dânsului este în partea ailaltă, lângă musulmani”
© Arhivă

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat Sibiu au cerut, joi, în ședința ordinară, demisia viceprimarului Sibiului, Răzvan Pop, după publicarea de către acesta a textului ”Cu ură!” în perioada demonstrațiilor contra Ordonanței 13.

  • Este un fapt fără precedent și din acest motiv in acest motiv, grupul de consilieri PSD propune ca domnul viceprimar să își dea demisia din funcția de viceprimar și din funcția de consilier local. Căci locul dânsului nu este printre noi, în urma declarațiilor făcute. Mai degrabă, aș putea spune, că locul dânsului se găsește în partea ailaltă, către musulmani, acolo unde se practică aceste declarații. Credeți-mă pe cuvânt că bunul meu simț mă face să mă opresc aici deși ar fi foarte multe de spus”, a spus consilierul PSD, Ioan Stroie.

Mai mult, acesta spune că declarațiile viceprimarului Sibiului, Răzvan Pop, au caracter extremist.

  • „Un viceprimar nu poate să instige sibienii la ură unii împotriva altora. Asta este clar, acestea sunt afirmații cu caracter extremist, care sunt pedepsite de lege conform Codului Penal și atunci am spus că ar fi corect și bine să-și dea demisia. Eu am cerut demisia în numele grupului de consilieri PSD. E treaba dânsului ce a făcut, dar nouă ni se pare că un om care face asemenea declarații nu prea își are locul într-un post de conducere al unui oraș care se pretinde a fi oraș european”, a spus Ioan Stroie pentru Tribuna.

Președintele ședinței, consilierul Mariana Brunchea, l-a întrebat pe secretarul municipiului Sibiu, Dorin Nistor, care este procedura în cazul acestei solicitări.

  • ”Dacă domnul viceprimar vrea să-și dea demisia poate s-o facă”, a spus Nistor, remarca lui fiind urmată de hohote de râs din sală.

Luna aceasta, Răzvan Pop a postat pe pagina personală un text intitulat ”Cu ură!”: „Văd că mulți colegi de politică roșie transmit mesaje de calm și liniște și de iubire. Ei spun: FĂRĂ URĂ. Eu le spun tocmai invers: BA CU URĂ!”.
Mesajul viceprimarului Pop a fost considerat de unele voci ca fiind instigare la ură.
La câteva zile după apariția textului, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a criticat atitudinea viceprimarului Răzvan Pop și a spus că Primăria Sibiu se dezice de astfel de mesaje.






comentarii
2 comentarii

Domnule moralist Stroie unde erati cand la usa Directiei Tehnice erau jandarmii care asteptau DNA sa vina de acasa de la sefa serviciului gospodarie pe numele ei Felicia Baba ups oare nu este aceeasi persoana pe care o laudati acum vreo doua sedinte de consiliu local? Apropo de ce in acea sedinta de consiliu local in care ii plingeati de mil? de cat se speteste muncind aceasta Felicia Baba nu ati specificat ca sunteti coleg de partid cu fratele acesteia? Sau ati fost ales in consiliul local sa aparati interesul personal sau de partid si nu al cetatenilor din Sibiu? Asa ca domnule moralist lasatio mai moale ca macane .
Vivi dragan
23.02.2017 19:33
Daca acel mesaj era rostit de altcineva era foarte bine apreciat!Pentru ca textul mesajului este metaforic si figurativ iar asa zisa ura se indreapta asupra unor indivizi care o merita din plin!Ori va simtiti vizati sau cu musca pe caciula?Mai mult ca sigur ca nu ati citit textul!Daca asta este preocuparea arzatoare a consilierilor PSD-isti inseamna ca luati banii degeaba!
PS-Nu-l cunosc personal si nici nu-l apreciez pe domnul Pop!Sunt sigur ca nu el este autorul articolului publicat sub semnatura sa!
Parerea mea!
24.02.2017 11:58
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica