Tribuna
PNL
Centura de ocolire Sibiu - Sud de la Cristian, prin Arhitecților și până la Dedeman. Drum de peste 10 km. cu trei benzi și investiție de maxim 22 milioane euro
Sorana MAIER
10101 vizualizari
Centura de ocolire Sibiu - Sud de la Cristian, prin Arhitecților și până la Dedeman. Drum de peste 10 km. cu trei benzi și investiție de maxim 22 milioane euro

Centura de ocolire Sibiu – Sud care va ușura accesul în Zona Industrială Vest din Sibiu ar urma să aibă peste 10 kilometri, să nu fie în regim de autostradă, ci de drum județean cu trei benzi, iar investiția maximă să fie de 22 milioane euro pentru o economie de 55 milioane euro anual.

Consiliul Județean Sibiu a lansat zilele acestea licitația publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru Varianta ocolitoare Sibiu Sud.

Planul variantei ocolitoare Sibiu Sud prevede un traseu care începe din DN1, de pe teritoriul comunei Cristian, ocolește teritoriul Aeroportului Sibiu, leagă partea vestică a municipiului Sibiu, respectiv cartierele Turnișor și Valea Aurie și iese, prin pădure, în zona Scolii de Câini, ajunge la Calea Cisnădiei și apoi traversează Cartierul Arhitecţilor, trece prin zona Avangarden și iese în zona Dedeman, de unde poate fi continuat spre DN1 şi viitoarea autostradă spre Pitești.

Suprafața terenului pe care îl va ocupa viitoarea variantă ocolitoare este de aproximativ 120.000 mp, potrivit Caietului de sarcini.

 

Economii duble față de investiție. Anual

 

Varianta ocolitoare poate asigura accesul ușor în Zona Industrială de Vest și s-ar extinde pe teritoriile a patru localități învecinate: Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Cristian.

„Potrivit PMDU, costurile realizării acestei șosele, care, atenție, nu trebuie să fie una cu profil de autostradă, ci doar una de viteză, cu două benzi pe sens, ar fi de maxim 22 milioane de euro, pentru puțin peste 10 kilometri de șosea, dar ar genera economii de 55 milioane de euro anual, cu un număr de aproape 9 milioane de deplasări”, prevede documentația

Efectele secundare vor fi fluidizarea traficului urban, reducerea zgomotului în zonele tranzitate astăzi de mașini, reducerea poluării.

Pentru realizarea variantei ocolitoare Sibiu Sud autoritățile cer evitarea traversării Rezervației naturale "Parcul Natural Dumbrava Sibiului”.

„Varianta ocolitoare Sibiu sud are destinaţia de cale de comunicaţie rutieră cu funcţionalitate şi caracteristici tehnice ale unui drum județean. Proiectul propus tratează aspecte legate de dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, accesul facil al autovehiculelor destinate situațiilor de urgență, creșterea atractivității și competivităţii zonei. Varianta ocolitoare poate asigura accesul uşor în Zona Industrială de Vest și s-ar extinde pe teritoriile a patru localităţi învecinate: Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Cristian și va avea o lungime de aproximativ 15 km”, prevede documentația.

Platforma drumului judeţean va trebui să cuprindă partea carosabilă formată din minim două benzi de circulație cu o lățime de minim 3 metri, acostamente de minim 0,75 metri, șanțuri de minim 1 metru, zone de siguranță de minim 1,5 metri.

Drumul va avea două poduri cu o lățime de minim 7 metri si trotuare de o parte și alta a acestuia de minim 1,2 metri.

Vor exista două intersectii noi la drumul național DN1 (E81), iar drumul va fi dotat cu elementele de semnalizare corespunzătoare.

 

Acces facil către pârtiile de ski

 

Implementarea acestui proiect va contribui la realizarea unui transport rutier durabil, va conduce la o dezvoltare sistematică și armonioasă a zonei de intervenție, la creșterea calitaţii mediului și a calității vieţii, la creșterea atractivității/valorii zonei, la creșterea potențialului economic al zonei, atragerea atenției potențialilor investitori și apariția unor noi locuri de muncă, accesul mai facil către pârtiile de ski de la Păltiniș,

către zonele turistice recunoscute din mărginimea Sibiului: Râul Sadului, Sibiel, Poiana Sibiului, Jina etc.

Proiectul ar urma să țină cont și de dezvoltările imobiliare din zonele respective, documentația precizând faptul că „proiectantul va analiza tendintele dezvoltărilor imobiliare care participa activ la creșterea orasului, va urmări repartiția acestora în teritoriu și va identifica oportunitatea realizării investiţiei, ținând cont de nevoile, dimensiunile și problemele derivate din acestea.

 

 






comentarii
8 comentarii

Mare vrăjeala, înainte de alegeri, ăștia nu sunt în stare sa facă un rahat de stadion și vorbesc de cai verzi pe pereti
John
11.09.2019 13:43
Suna asa frumos dar sper sa nu rămână la stadiul de proiect câțiva ani buni cum se cam practica pe la noi
Cristian
11.09.2019 13:57
Comentam ca de obicei fara sa stim .Nu Primaria, ci CJ face drumul .
John bis
11.09.2019 13:58
La fiecare 4 ani apare o stire de genul asta. Numai promisiuni electorale si nimic mai mult.
PNL a stiut in totdeauna sa ne duca de nas prin aceste minciuni lansate inaintea alegerilor.
Eu nu mai cred nimic.
Unu
11.09.2019 15:53
Speranta moare ultima-- asa ca traim din speranta in alta speranta-- Atit psd- cit si pnl- doua javre ca promit si fac --ciuciu-- E si normal -- dupa ce distrugi --industria ,agricultura si padurea -- si nu ai alta sursa -- la buget putin noroc cu investitorii straini-(dar acestia iau smintina si lasa zerul in Ro.) E normal sa fi impotent dar bun de gura--
mike
12.09.2019 09:08
ai uitat sa introduci la javre si USR -PLUS format din aceiasi indivizi conectati la stat ( vezi contracte Barna, vezi securistul Ciolos etc...)
Pt. mike
12.09.2019 09:47
O dezinformare fara nici o dovada. Un troll.
ptr mike
12.09.2019 11:18
Chiar ca nu inteleg persoane care au ochi sa vada --si nu vad--clar vazatorule-- unde e -independenta, balanta si toate cele disparute???( sa nu mai zic de celelalte din tara ajunse toate la fier vechi-- chiar nu vezi cum padurile au fost chelite -- daca nu vezi macar simte cum clima in Ro a luat-o razna iar animalele din paduri vin in sate si orase-- fiindca habitatul lor, la-u stricat desteptii psd,pnl si altii care muta fundul cind in o barca cind in alta -- de ce?? ca sa mulga tara si sa-si umple jepurile-- te simti?? daca da --esti un vierme,paduche si plosnita sociala care ai pus umarul la distrugerea Romaniei
@ ptr mike
12.09.2019 19:15
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica