Tribuna
PNL
Biblioteca ULBS adună documente şi mărturii despre migraţie
Andra MARINESCU
2470 vizualizari
Biblioteca ULBS adună documente şi mărturii despre migraţie
© Răzvan NEGRU
Biblioteca Universităţii "Lucian Blaga” Sibiu, împreună cu Europeana – platforma digitală dedicată patrimoniului cultural al Europei - şi Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române din Sibiu organizează prima campanie de colectare și digitizare de documente despre migrație, la Biblioteca ULBS.


Scopul acestei campanii este de a strânge cât mai multe documente, mărturii orale, poveşti, obiecte personale legate de fenomenul migraţiei, larg răspândit în Europa. Evenimentul este dechis publicului larg sibian şi are loc vineri, 13 iulie, orele 10 -16, şi sâmbătă, 14 iulie, între orele 10 -14.
"Sunt căutate dovezi documentare și povestiri personale care reflectă mișcările migrației în Europa de-a lungul multor secole, precum și modul în care acestea au afectat artele și științele", spun inițiatorii proiectului.
La eveniment va participa Cristina Roiu, membru pentru România în Consiliul Europeana, care va răspunde întrebărilor celor interesaţi de biblioteca digitală a Europei.
Echipa Bibliotecii ULBS va prelucra poveştile, documentele, mărturiile prezentate de persoanele care vor fi prezente pentru a le împărtăşi. Apoi, aceste poveşti vor fi încărcate pe portalul europeana.eu, alături de alte mărturii de pe întreg teritoriul Europei, contribuind la povestea ei şi a oamenilor care locuiesc aici.
Primul eveniment al acestei campanii a avut loc în 15 martie, în parteneriat cu Casa de Istorie Europeană, la Bruxelles, iar evenimente similare se vor desfăşura în Dublin, Viena, Belgrad, Luxemburg.


Despre patrii pierdute și istorii de iubire


Cele mai interesante poveşti legate de migraţie, colectate până acum, se regăsesc accesând https://www.europeana.eu/portal/ro/collections/migration. Aici puteţi citi despre migranţi faimoşi, călătoria unei bibliotecare, patrii pierdute, reţete secrete, poveştile bunicilor, istorii de iubire, aşa cum au ales cei care au împărtăşit până acum amintiri să- şi intituleze istoriile trăite.
"Cu toţii avem obiecte care spun de unde venim şi ce evenimente importante ne-au modelat viaţa. Împărtăşeşte povestea ta de migraţie şi adaugă un obiect care o ilustrează participând la Campania de colectare de documente de la public Europeana Migration ce se desfăşoară la Biblioteca Universitatii Lucian Blaga din Sibiu", mai spun organizatorii.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica