Tribuna
PNL
„Gusturile Iernii” au atras mii de sibieni cu produse locale și tradiționale
„Gusturile Iernii” au atras mii de sibieni cu produse locale și tradiționale

Producătorii locali din împrejurimile Sibiului și din jurul Mediașului, restaurantele sibiene și un public foarte numeros au fost ingredientele Gusturilor Iernii, un eveniment care s-a desfășurat în perioada 22-24 februarie 2019 la complexul Redal Expo din Sibiu. Organizat sub egida Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, evenimentul a cuprins și trei concursuri care au stârnit interesul miilor de sibieni care venit să se aprovizioneze cu produse locale și tradiționale: concursul de brânzeturi maturate, de slănini maturate și concursul sibian de făcut cârnați. Juriul a avut dificultăți de departajarea concurenților, fapt dovedit de cele 4 cupe câștigate de concurenți, printre câștigători numărându-se carmangeria Ignat la categoria profesioniști și Muzeul ASTRA la categoria amatori.

Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, reprezentată de Dr. Iulia Drăguț și Chef Radu Zărnescu a asigurat animarea și sprijinul logistic al evenimentului al cărui program a fost presărat cu demonstrații culinare realizate de restaurantele sibiene: Marius Rafa – Pardon Cafe, Corina Moldovan – Hotel Ibis, Dan Lihat – Conacul Maria Theresa Orlat, Marius Muntean – Hotel Golden Tulip Sibiu, Vasile Bădilă – Salonul de evenimente Șelimbăr, alături de Ioan Cristea de la Carmangeria Cristea – Gura Râului.

Gusturile Iernii au fost întregite de băutura de calitate furnizată de producătorii locali (Gorgandin, Cramele Caspari, Bere Sibiu, Urban Brewery și Eco Zen) și de compania sonoră a Cetei Junilor, a Ansamblului Cindrelul – Junii Sibiului, a Ansamblului Purtata Avrigului și a lui Romulus Cipariu.

Evenimentul s-a încheiat cu tragerea la sorți a premiilor oferite de Regele Ciolanului, Lactate Seviș și Gorgandin, premiile fiind câștigate de Pămărac Iulia – „Slănina de Aur”, Ovidiu Stoica – asortimentul de vinuri Gorgandin și Hadăr Sorin – pachetul de produse lactate Seviș.

 

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica