Tribuna
PNL
Avem radare fixe în două săptămâni
Avem radare fixe în două săptămâni
* Cei 8 angajaţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere care vor lucra în dispecerat au fost instruiţi în cursul săptămânii trecute * Dispeceratul va funcţiona la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere * Până acum au semnat contractele cu firma care se ocupă de radarele fixe primăriile din Tălmaciu, Boiţa, Cristian şi Miercurea Sibiului *
Şoferii care circulă pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Sibiu vor trebui să fie foarte atenţi la viteza cu care circulă. În aproximativ două săptămâni vor deveni funcţionale radarele fixe, o parte dintre primării având deja contractele semnate cu firma care se ocupă de acestea. Cei 8 angajaţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere care vor lucra în dispecerat au fost instruiţi în cursul săptămânii trecute. "Săptămâna trecută au fost instruiţi cei 8 lucrători din subordine care acţionează pe această temă. S-au făcut şi testări cu privire la încălcarea regimului de viteză în trafic. Vom pune de asemenea în funcţiune şi un radar mobil, cu aceleaşi atribuţii ca şi cele fixe", precizează subcomisarul Lucian Neamţiu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

4 contracte semnate

La Tălmaciu vor fi amplasate două aparate radar, dar locurile exacte nu au fost deocamdată stabilite. Conform contractului, amenzile vor merge în procent de 51% la autorităţile locale, 49% urmând să intre în conturile firmei care se ocupă de radare. "Va fi semnat un protocol şi cu Poliţia, însă mai întâi de toate trebuie să vedem amplasamentele, şi pentru asta nu ne-au contactat", spune Constantin Barbu, primarul din Tălmaciu. Contractul cu firma s-a semnat şi la Boiţa. Primarul Nicolae Mohor spune că amenzile vor merge în procent de 56% la firmă şi 44% la bugetul local. Şi la Cristian a fost semnat contractul. "Contractul l-am semnat, radarul este montat, aşteptăm doar licenţa", spune Ioan Seuchea, primarul localităţii. Amenzile vor intra în procent de 51% în bugetul primăriei, 49% din bani urmând să fie viraţi în contul firmei care se ocupă de radare. Primăria din Miercurea Sibiului a semnat de asemenea contractul cu firma, procentele din amenzi fiind aceleaşi ca şi la Cristian. Primarul Ioan Troancă spune că un aparat a fost deja montat la Apoldu de Sus şi sunt discuţii pentru amplasarea celui de-al doilea aparat, la Miercurea. Discuţii pentru amplasarea unui aparat radar se poartă şi cu primăria din Şelimbăr, dar viceprimarul Marius Grecu spune că nu s-a semnat încă nimic. Pentru radarul de la Săcel primarul din Sălişte, Teodor Dumitru Banciu, spune că nu a semnat contractul şi nici nu-l va semna.





comentarii
11 comentarii

Dar drumuri cand faceti?
x
03.02.2009 00:03
peste 2 luni va fi inaugarata centura sibiului,astfel incat putem respecta viteza legala in localitati, deorece nu se mai pierd 1-2 ore sa traversezi orasul.
Vestea si mai buna este ca in maxim un an avem 1500 km de autostrada.
Am citat din programul de guvernare.
atom
03.02.2009 07:38
De ce nu construiti si sosele pe care sa se poata circula cu viteza adecvata unui transport modern, nu cu caruta cu boi? De ce nu faceti trotuarele necesare prin localitatile rurale, pentru a asigura siguranta in trafic a pietonilor.
Ati incasat atatea taxe pentru drumuri, in toate formele, de nici nu le mai putem contabiliza, dar drumurile LIPSESC CU DESAVARSIRE!!!
BB
03.02.2009 09:57
atat acest guvern cat si precedentele guverne si-au dovedit competenta numai prin introducerea de taxe si impozite noi!
sibian
03.02.2009 10:39
Dar nu sunt deja amplasate radarele fixe? E unul la Vestem, unul la Talmaciu II si inca unul la Boita. Sau la ce va referiti???
bogdan
03.02.2009 10:52
radarele de la talmaciu vestem si boita sunt false doar imita radarul fix
anonim
03.02.2009 12:59
la Boita de ce se incaseaza doar 44% de catre Primarie si 56%de catre firma care le administreaza din amenzi in timp ce alte primarii incaseaza 51%din cuantumul amenzilor??!!!!!!!!!!!!!!!
nedumeritul
03.02.2009 16:10
inca nu sunt functionale,dar vor fi...
BIBUS
03.02.2009 18:57
Daca-mi cumpar un teren pe marginea soselei si-mi pun un radar, incasez 49 % ca ma ocup de radar si 51% ca e pe terenul meu? Mi se pare cam aiurea ca o firma privata care a investit citeva mii de euro pe un radar sa ne amendeze.
business
03.02.2009 21:27
Noi avem in Germania firme private care se ocupa cu Radar. Orasul sau Satul care are nevoie de bani , inchiriaza aceste firme si le plateste pe ora, indiferent cati soferi prind ei cu viteza. De aceea isi schimba locul cam dupa 30 de minute. Romania parca preia cam totul ce este posibil sa mulga soferii de bani. Daca ar face strazi ca lumea din banii astia , ar fi bine. Dar eu cred ca banii acestia sunt numai prevazuti sa plateasca bugetariilor niste premii.
Scherzi
03.02.2009 22:28
Bravo primarului Banciu! Rusine celorlalti primari care nu cred c-au fost alesi pentru a pune radare. Pentru niste bani ne batem joc de cei corecti, in general vorbind caci ceilalti care stiu cum vor sa circule, au detectoare.
Calin
04.02.2009 15:51
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica