Tribuna
PNL
Alertă! Trei noi cazuri de gripă porcină, în județul Sibiu
Ana Maria MĂTUŞOIU
2642 vizualizari
Alertă! Trei noi cazuri de gripă porcină, în județul Sibiu

Trei noi cazuri de gripă porcină au fost înregistrate, săptămâna trecută, la Sibiu,  informează Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu. 


Cele trei cazuri recente de virus gripal tip A H1 au fost semnalate la două femei din Sibiu cu vârste de 46 și 63 de ani și la un bărbat de 52 de ani din Șelimbăr.

 
„În săptămâna 07 (n.r. 15 - 21 februarie) au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ (recoltată de la o femeie în vârstă de 29 ani), iar 3 sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009 (la 2 femei din Sibiu cu vârste de 46 şi 63 de ani şi la un bărbat de 52 de ani din Şelimbăr)”, transmit reprezentanții DSP Sibiu. 

De altfel, probele recoltate cu două săptămâni în urmă de la o tânără de 15 ani și o femeie de 56 de ani, au primit rezultat pozitiv pentru virusul gripal Tip A H1 pademic 2009 (gripa porcină). 

Potrivit DSP Sibiu, la nivelul județului, în săptămâna 07 (15 - 21 februarie) a crescut ușor numărul de infecții resporatorii acute, cu circa 9.07% față de cazurile înregistrate în săptămâna precedentă. Analiza stratificată de grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 34%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

 
Săptămâna trecută s-au înregistrat și 494 de cazuri de pneumonie, cele mai multe, 108 la număr, survenind la grupa de vârstă 15-49 de ani. „Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 07 de 20.04%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an. Ponderea crescută a internărilor cu gripă indică faptul că nu toate formele de boală au fost uşoare”, se mai arată în comunitatul de presă remis de DSP Sibiu. 


În acest context, reprezentanții DSP Sibiu transmit principalele măsuri de prevenire a gripei:

-         Păstrarea unei igiene corporale riguroase, cu spălarea frecventă a mâinilor, ori de câte ori este nevoie, dar mai ales după suflarea nasului, tuse, strănut şi contactul cu persoane bolnave.

-       Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane şi a contactului cu persoanele bolnave sau suspecte de gripă.

-        Evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medicul de familie, în cazul apariţiei unor simptome de gripă, răceală sau infecţii respiratorii.

-        Omul bolnav se izolează de restul familiei, într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită: 24 – 25 grade Celsius).

-        Menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi, pentru evitarea transmiterii bolii în colectivitate;

-        Se vor utiliza batiste igienice personale, în caz de tuse sau strănut;

-        Aerisirea încăperilor sau a birourilor, cu menţinerea unei temperaturi de 20-21 grade Celsius.

-        Un regim alimentar bogat în proteine, legume şi fructe, vitamine.

-        Vaccinarea antigripală oferă cea mai bună protecţie împotriva îmbolnăvirilor, mai ales la categoriile la risc.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica