Tribuna
PNL
Afaceriştii PNL Sibiu: "Brânza de Sibiu ar trebui încurajată prin fonduri europene nerambursabile!"
Andra MARINESCU
2353 vizualizari
Afaceriştii PNL Sibiu:
La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc o şedinţă a Organizaţiei Oamenilor de Afaceri (OOA) PNL Sibiu, la Sălişte. Atunci, au fost discutate mai multe probleme, ajungându-se la concluzia că "Ministerul Agriculturii blochează dezvoltarea fermierilor din Mărginimea Sibiului!". A fost dezbătută, de asemenea, şi problema brânzei de Sibiu, care ar trebui încurajată prin fonduri europene nerambursabile.

OOA PNL Sibiu este de părere că Ministerul Agriculturii şi-a propus să răstoarne tradiţiile ţării, transformând Mărginimea Sibiului într-o zonă cu potenţial redus de creştere a ovinelor, acordând altor judeţe, precum Teleorman, atributul de zonă cu potenţial ridicat pentru această activitate. "Aplicarea Directivei 91/676/EEC privind protecţia apelor împotriva poluării cauzate de nitraţii proveniţi din surse agricole, fără găsirea unor soluţii complementare, dezavan­tajează fermierii din Mărgi­nimea Sibiului, o zonă cu tradiţie istorică în creşterea ovinelor. Acest fapt demon­strează o dată în plus lipsa de interes a actualului Guvern pentru agricultura românească! Competiţia pentru fondurile europene este foarte strânsă, iar la baza selecţiei proiectelor sunt stabilite criterii potrivit cărora se pot obţine maxim 100 de puncte. Punctajul pentru potenţialul de creştere a animalelor (ovinelor) este 0 puncte pentru localităţi precum Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Răşinari şi 25 de puncte pentru alte localităţi din alte judeţe (de exemplu, judeţul Teleorman), ceea ce creează un handicap major Mărginimii Sibiului", se arată într-un comunicat de presă transmis de OOA PNL Sibiu.
Organizaţia Oamenilor de Afaceri PNL a Sibiu cere răspunsuri Guvernului, întrebând motivul pentru care nu s-a încercat evitarea punctajului 0 în proiectele din zone vulnerabile la poluare cu nitraţi, prin aplicarea unor măsuri obligatorii, cum sunt aplicarea Codului de
Bune Practici Agricole şi planurile de management al nutrienţilor şi pentru
fermele mici, şi de ce nu se permite accesul la bani europeni, cu şanse egale, pentru modernizarea unităţilor agricole.

Un brand naţional

La dezbaterea ce a avut ca temă "Agricultura - de la subzistenţă la dezvoltare durabilă" au participat Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul României, Gheorghe Ştefan, copreşedinte al Comisiei de Agricultură a PNL, Cristian Chirteş. deputat în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor, şi liderii PNL Sibiu, respectiv deputatul Raluca Turcan, copre­şedinte al PNL Sibiu, şi senatorul Nicolae Neagu, primvicepreşedinte PNL Sibiu.
"Dezvoltarea brandului Mărginimea Sibiului, a brânzei de Sibiu, prin fonduri europene nerambursabile, trebuie încurajată. Banii europeni sunt un instrument necesar susţinerii şi dezvoltării sectorului agricol, iar pentru rata de absorbţie 0 în 2015 din bugetul 2014 - 2020 alocat României cineva trebuie să răspundă! Brânza de Sibiu este un brand naţional, care trebuie, în continuare, asociat cu judeţul Sibiu. Mai mult decât atât, dincolo de orice explicaţie elaborată, tradiţia de peste sute de ani a demonstrat că Mărginimea Sibiului este o zonă cu potenţial pentru dezvoltarea proiectelor menite a moderniza sectorul de creştere a ovinelor", a spus, la Sălişte, Ciprian Faraon, preşedintele OOA PNL Sibiu.

 






comentarii
2 comentarii

Mai vreti si subventionare, de ce, daca-n piata e plin(in hala) de branza, toate ciobanitele sunt sarlatane, "retetele" lor sunt pline cu faina si aracet. Cine-i controleaza cum fac branza?
Toti au vile si masini, nu le ajunge? Sa asteptam sa vedem hala goala, abia atunci o sa accept ca productia e nerentabila. Pai acuma e mai scumpa decat carnea!
babu`
20.05.2015 10:56
CASTIGURI ONLINE PE CALCULATOR!

Cautam operator PC pentru publicare anunturi
- activitate acasa,
-asistenta online,
-prelucrarea datelor,
-promovare.
Cerinte:
-operare PC,
-navigare pagini web,
-pachet MS office.
Contract legal oferit din start!
Se lucreaza part-time/full-time acasa.
Detalii la adresa de mail kl8sk48@yahoo.com
Andrei
20.05.2015 18:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica