Tribuna
PNL
A murit fostul rector al ULBS, Dumitru Ciocoi-Pop
11248 vizualizari
A murit fostul rector al ULBS, Dumitru Ciocoi-Pop

Dumitru Ciocoi-Pop, fostul rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, s-a stins din viață, duminică. Profesor la Facultatea de Litere a ULBS, Dumitru Ciocoi-Pop a deținut funcția de rector al instituției academice sibiene între 1992-2004.  

Dumitru Ciocoi-Pop s-a născut la 12 septembrie 1943, în Bucureşti. A urmat cursurile Universității Babeş-Bolyai din Cluj, specialitatea Literatură engleză şi americană, absolvite în 1977 cu titlul de doctor în filologie. La începutul anilor `70 şi-a făcut debutul în cariera didactică universitară ca asistent profesor al catedrei de studii britanice şi americane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Mai târziu, în 1992 a ocupat funcţia de profesor la facultatea de Litere, Istorie şi Drept, antecedenta Facultăţii de Litere şi Arte din prezent. În 1990 a devenit decan al acestei facultăţi timp de doi ani, perioadă în care i-a orientat destinele spre experienţa academică universitară mondială, în special americană şi europeană.

După 1992, prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi- Pop a îmbrăţişat funcția de rector al Universităţii „Lucian Blaga”, promovând o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice. A urmărit să impună tânăra universitate sibiană în prim planul învăţământului universitar românesc, printr-o cooperare internaţională de amploare.
În 1995, sub conducerea lui şi prin ordin al Ministrului Educației, instituţia sibiană intră sub patronaj spiritual de marcă: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Ca o recunoaştere a meritelor sale, prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi-Pop a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Sibiului” în anul 1997.

Trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Bisericii din Groapă, unde luni, 11 martie, începând cu ora 17.00, va avea loc slujba de Sărăcustă.

Slujba de înmormântare va începe marți, 12 martie, la ora 12.00, la Biserica din Groapă.

Dumnezeu să-l odihneasă în pace!

 






comentarii
3 comentarii

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Marius Gheorghiu
11.03.2019 04:02
Datorăm acestui om deplină recunoștință pentru felul in care a știut să creeze un climat de respect pentru drepturile întregului personal din universitate pentru promovarea valorilor și principiilor academice rămânând singurul RECTOR al ULBS care a dovedit un veritabil profesionalism și de aleasă conduită academică. Ne alăturăm durerii familiei și transmitem condoleante pentru pierderea suferită.
DUMNEZEU SĂ ODIHNEASCĂ ACEST SUFLET BUN!
E.Florescu
11.03.2019 09:37
in anii 70 la Sibiu era

UNIVERSITATEA BABES BOLYAI CLUJ
FACULTATEA DE FILOLOGIE ISTORIE SIBIU
FACULTATEA DE STIINTE ADMINISTRATIVE SIBIU

secretara sefa dna G.RAILEAN,

atunci Sibiul tinea de Cluj

despre distinsul Pop-numai cuvinte la superlativ
ardeo
11.03.2019 11:41
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica