Tribuna
PNL
200 de poliţişti asigură ordinea, de Paşti
Laura BUCIU
1002 vizualizari
200 de poliţişti asigură ordinea, de Paşti

În perioada Sfintelor Săr­bători de Paşti, la nivelul jude­ţului Sibiu, aproximativ 200 de poliţişti sunt pregătiţi să acţioneze în fiecare zi pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea să afecteze liniştea sibienilor. În perioada 19-21 aprilie, poliţiştii sibieni sunt pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antiso­ciale. „Un număr de 393 de poliţişti din sistemul de ordine publică, 137 de poliţişti rutieri şi alţi 42 poliţişti din cadrul formaţiunilor de investigaţii criminale, investigarea fraude­lor şi arme se vor afla în stradă, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drep­turilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, pre­cum şi pentru prevenirea orică­ror fapte antisociale. În medie, cam 200 de poliţişti vor acţiona zilnic”, a spus Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Poliţiştii vor acorda, în această perioadă, o atenţie sporită locurilor cu mare fluen­ţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioa­se, activităţi cultural-sportive, de agrement, discoteci, etc.
De asemenea, în Noaptea de Înviere, 375 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică în zona lăcaşelor de cult unde se vor desfăşura slujbe religioase.
Efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele artere din zonele turistice, pre­cum şi pe traseele de ac­ces către aceste zone, în apropie­rea marilor complexe comer­ciale în vederea preve­nirii accidentelor şi ambute­iajelor rutiere, pentru fluidiza­rea trafi­cului rutier, pentru combaterea  excesului de vite­ză şi a consu­mului de băuturi alcoolice de c[tre conducătorii auto.
Şoferii trebuie să fie foarte atenţi, deoarece, în medie, 14 aparate radar vor supra­veghea, zilnic, traficul rutier pe drumurile naţionale din judeţul Sibiu, pentru a preveni accidentele rutiere şi pentru a se impune un climat de siguranţă în trafic.
Totodată, în perioada 19 – 21 aprilie, vor fi amplificate relaţiile de colaborare şi cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu din judeţul Sibiu, fiind constituite patrule mixte cu efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu şi structurilor de poliţie locală (acolo unde acestea există), pentru creş­terea capacităţii de acţiune şi eficientizarea activităţii de prevenire, urmărindu-se în prin­­cipal, asigurarea unui răs­puns prompt la nevoile de si­guranţă ale cetăţenilor muni­cipiului şi judeţului Sibiu şi o intervenţie rapidă şi efi­cientă atunci când situaţia o impune.
Poliţiştii sibieni le reco­man­dă sibienilor ca, în caz de ne­voie, să nu ezite să apeleze numărul de urgenţă 112.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA