Tribuna
PNL
12 milioane euro pentru amenajarea malurilor Cibinului. Pistă de biciclete între Ștrand, centrul Sibiului și Gușterița
Sorana MAIER
4733 vizualizari
12 milioane euro pentru amenajarea malurilor Cibinului. Pistă de biciclete între Ștrand, centrul Sibiului și Gușterița

Consilierii locali ai Sibiului vor vota joi proiectul de amenajare a malurilor râului Cibin prin crearea unui coridor “verde” cu funcțiuni de agrement. Acesta va asigura o nouă legătură pe bicicletă între cartierul Ștrand – zona centrală și cartierul Gușterița (în zona autostrăzii A1). Dat fiind faptul că acest coridor străbate orașul de la un capăt la celălalt, aceste piste de biciclete vor reprezenta o importantă legătură și vor contribui la creșterea mobilității locuitorilor orașului.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de Euro, finanțare pe care Primăria Sibiu o va solicita din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

“Prin acest proiect îmbunătățim aspectul și funcționalitatea albiei superioare a Cibinului. Concret, vom realiza pe malurile Cibinului un traseu pentru deplasarea cu bicicleta cu o lungime de 3,7 km, pe parcursul căruia vom amenaja zone de odihnă cu bănci, stâlpi de iluminat smart, cu internet wi-fi gratuit, camere de supraveghere și prize pentru încărcarea dispozitivelor electronice” , spune Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Și zonele verzi vor reamenajate, bugetul proiectului incluzând fonduri și pentru plantarea de arbori tineri, potrivit unui comunicat de presă al municipalității.

Noile piste de pe malul Cibinului vor fi conectate cu cele existente prin intermediul unor poduri care vor fi construite în zona străzii Malului și respectiv în zona străzilor Mureșului și Crișului.

Proiectul va fi depus până la finalul acestui an în vederea obținerii finanțării. 

 

 

 







comentarii
4 comentarii

Ca sa fie macheta mai realista, desenati si niste pet_uri aruncate pe pajiste !
Mentat
27.11.2018 16:10
Sper sa nu fie tot atat de inguste precum majoritatea pistelor actuale ! E o adevarata aventura sa mergi cu bicicleta prin oras !
Biciclist
27.11.2018 17:11
si trebuie gandite astfel incat SA NU POATA CIRCULA PIETONI pe pista e biciclete...aia de 12 mil € cu care va laudati ca sa mai castigati 10 voturi...ca ati mai facut una in Sub Arini si e o mare tampenie...un REAL PERICOL si pentru pietoni si pentru biciclisti!!! Problema se rezolva trimitandu-i acasa pe incompetentii din primarie si aducand unii care gandesc!!!
un sibian
28.11.2018 07:35
N-ar strica o portiune navigabila !
Camarad
28.11.2018 15:15
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA