Tribuna
PNL
Un ghid audio pentru muzee intitulat "Mooseum", in Sibiu
Adrian POPESCU
4647 vizualizari
Un ghid audio pentru muzee intitulat

Calfele meşterului

La dezvoltarea lor au participat 12 studenţi de la Universitatea Lucian Blaga Sibiu. Dar iată cine sunt cei 12 "meşteri mari, calfe şi zidari": Popa Octavian (anul 1, master, Facultatea de Inginerie - Calculatoare), Grecu Marcus (anul 2, Facultatea de Ştiinţe, secţia Informatică), Dragomir Daniela Lidia (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Sistemelor Multimedia), Baidoc Roxana Daniela (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Sistemelor Multimedia), Cruceat Rareş (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Sistemelor Multimedia), Suilea David Daniel (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Calculatoarelor şi Tehnologia Informaţiei), Bunea Andrei (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Sistemelor Multimedia), Bacilă Lavinia (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Calculatoare şi IT), Ungureanu Andreea (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Sistemelor Multimedia), Stănese Alexandru Cristiananul (anul 2 - Facultatea de Inginerie - Ingineria Sistemelor Multimedia), Iulia Corcovean (anul 2 - Facultatea de Inginerie - secţia Calculatoare) şi Grabovschi Sergiu (anul 1 - Facultatea de Inginerie - Informatică).

Manole, care îi şi întrece

Profesorii de la "Facultatea de Inginerie" care s-au implicat în recomandarea studenţilor şi promovarea "Şcolii de vară - ITNT BootCamp" sunt: Adrian Pascu - Associate Professor & Vice-Dean al Facultăţii de Ingineri, prof. dr. ing. Daniel Volovici - director al Departamentului de Calculatoare şi Inginerie Electrică. Responsabilul de buna desfăşurare a acestei şcoli, dar şi principalul mentor al studenţilor este Mircea Gherman - Project Manager al ITNT BootCamp. Alături de el s-au implicat în formarea studenţilor şi angajaţii pe poziţii-cheie a ITNT.

Selecţia

Selecţia studenţilor s-a făcut pe baza unei scrisori de intenţie / informale în care erau rugaţi să spună de ce vor să facă această şcoală, urmat de un interviu. Şcoala de vară ITNT BootCamp s-a desfăşurat în perioada 27 mai - 2 august, fiind structurată în 2 părţi: luna iunie - rezervată părţii teoretice - în care s-a încercat aducerea tuturor studenţilor la un nivel comun; fiind urmărită şi fundamentarea bazelor teoretice, împărţirea în echipe, alegerea proiectelor pe care le vor dezvolta şi stabilirea modalităţii de abordare a implementării proiectelor. A urmat luna iulie, cu partea practică - adică activitatea propriu-zisă la dezvoltarea aplicaţiilor şi apoi, a filmuleţelor demonstrative pe care au fost puse pe youtube. În tot acest interval, studenţii au avut contact cu profesionişti din industria IT prin intermediul partenerilor ITNT BootCamp: Google Romania, X3, How to Web, NETOPIA, MobilPay.

Nu este OZN, dar ar putea să fie

BootCamp este modalitatea prin care ITNT îşi propune să sprijine comunitatea locală a studenţilor sibieni şi să-i ajute pe aceştia să-şi completeze cunoştintele teoretice pe care le acumulează în facultate. "Vom pune mereu accentul pe dezvoltarea de la A la Z a unui produs, nu pe coduri, sursă sau alte detalii tehnice. ITNT BootCamp este o iniţiativă anuală şi, având în vedere succesul primei ediţii, intenţionăm să lansăm ediţia a 2-a - la începutul anului universitar 2013 - 2014. Este un proiect de suflet pentru noi şi sperăm să atragem alături de noi cât mai mulţi tineri pasionati de IT", a declarat Lucian Todea de la Founder & CEO ITNT.

Un manager fericit dar şi o facultate mândră

"M-a impresionat foarte mult entuziasmul acestor tineri şi dorinţa lor de a învăţa. Cred că cea mai mare provocare nu a fost dezvoltarea propriu-zisă a aplicaţiilor, ci mai degrabă munca în echipă şi modalitatea de a transforma o idee notată pe un şerveţel într-un produs concret. Îi felicit pentru implicare şi pentru ceea ce au reuşit să facă într-un timp atât de scurt", a declarat Mircea Gherman - Project Manager ITNT BootCamp. Studenţii sunt şi ei încântaţi şi ne-au spus că :”Nu a fost o şcoală, a fost o experienţă pe care nu o întâlnim la şcoală”; "A fost foarte, foarte fain. Cea mai faină experienţă din viaţa mea de până acum"; ”Acum ştim ce putem face cu informaţiile dobândite în facultate”. ULBS poate să se bată în piept cu aceşti tineri, iar noi nu putem decât să procedăm la fel şi să le urăm "La mai mare şi la mai multe realizări!".




comentarii
1 comentarii

MOOseum? adica trimitere la vaci si incultura? la cum e organizat brukenthal ul nu ma mir de asa expresii dar sa nu exageram. studentii cine sunt ? niste amarati de olteni ce iau 'facu' pe bani?
karla
11.08.2013 07:39
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica