Tribuna
PNL
ULBS la INTEL Branch Prediction Championship

Prof. univ. dr. ing. Lucian Vinţan a fost invitat în juriul celei de-a treia ediţii a renumitei competiţii inter­naţio­nale alături de alte 7 mari personalităţi ale ingine­riei calculatoarelor din mari centre universitare ale lumii: 3 profesori la universităţi de top din SUA, un cercetător francez de mare notorietate (Dr. Andre Seznec) şi 3 cer­cetători de la compania INTEL (SUA) care se ocupă de implementarea noii gene­raţii de microprocesoare.
Între profesorii americani se remarcă Profesorul Yale Patt, câştigător al celui mai prestigios premiu din domeniul ingineriei calcula­toarelor, Eckert-Mauchly Award, acordat de asociaţia internaţională ACM.
Prof. Patt este considerat pă­rintele microprocesoarelor super­scalare de tip Pentium IV.
CBP-3 este co-organizat de compania INTEL, interesată de cele mai eficiente idei actuale de predicţie dinamică a branch-urilor (instrucţiuni de salt condiţionat, fără de care nu s-ar putea scrie niciun program), implementabile în microprocesoarele viitorului apropiat, cu beneficii extraor­dinare asupra vitezei lor de procesare. Asemenea predictoare sunt esenţiale în cadrul tuturor micropro­cesoarelor moderne (spre ex. toate Pentium IV sau Intel Dual Core conţin aşa ceva).
Invitaţia de a face parte din juriu a fost adresată invo­cându-se meritele profeso­rului L. Vinţan în dezvoltarea para­digmei de predicţie dinamică adaptivă a instruc­ţiunilor de salt condiţionat (branches), prin multe idei novatoare, lucru care atestă nivelul ridicat al cercetării ştiinţifice practicate în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Mai mult, contribuţiile ştiinţifice ale profesorului Vinţan în domeniu au fost citate în peste 160 de lucrări publicate în întreaga lume.
Concursul va fi organizat în conjuncţie cu cea mai prestigioasă şi mai elitistă conferinţă internaţională de micro-arhitecturi de calcul din lume, International Symposium on Computer Architecture (ISCA), ediţia a 38-a, care se va desfăşura între 4-8 iunie 2011 la San Jose, CA, SUA.
Cele mai valoroase dintre proiecte vor fi publicate în prestigioasa revistă de specialitate american[ "Journal of Instruction-Level Parallelism" (JILP), unul dintre sponsorii competiţiei, alături de INTEL şi Conferinţa ISCA.
Alexandra Elena Todoran, specialist Relaţii Publice ULBS





comentarii
2 comentarii

Asta da, e un prof. adevarat, doba de carte. Felicitari domnu profesor si la mai mare.
Andrei
23.04.2011 10:13
Daca-i tot asa de "doba" de carte ca si Andrei, e clar!
sib
23.04.2011 19:36
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica