Tribuna
PNL
Staţie nouă de epurare a apei pentru Ocna Sibiului
Staţie nouă de epurare a apei pentru Ocna Sibiului
* Investiţia este în valoare de peste 6 milioane de lei * Lucrările nu vor deranja turiştii şi nici populaţia *
O staţie de epurare nouă, care va deservi o populaţie de aproximativ 4.500 de locuitori va fi construită la Ocna Sibiului. În prezenţa reprezentanţilor firmei care a câştigat licitaţia de executare a lucrării şi a reprezentanţilor SC Apă-Canal SA, ieri, în sediul Primăriei Ocna Sibiului a fost semnat contractul de execuţie.
Lucrarea „Staţie de epurare ape uzate menajere pentru localitatea Ocna Sibiului” face parte din cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu.
Valoarea contractului este de 6.022.843 lei, fără TVA, iar firma desemnată câşti­gătoare este SC Construcţii Napoca SA din Cluj Napoca.
Termenul de executare a lucrărilor este de 15 luni. Va fi construită o staţie de epurare care va fi amplasată în zona străzii Podului, în afara localităţii Ocna Sibiului, pe malul stâng al pârâului Visa şi va avea două trepte de epurare: mecanică şi biologică, fiind dotată cu platforme de uscare a nămolului. „E o mare realizare pentru localitatea noastră. Iată că în decurs de câţiva ani, Ocna Sibiului a atras peste 16 milioane de euro, prin cele două proiecte pe care le-a atras Primăria Ocna Sibiului şi aceste două proiecte pe care, împreună cu SC Apă-Canal Sibiu, Primăria municipiului Sibiu şi cu Asociaţia de Apă Sibiu am reuşit să le aducem aici. Sperăm ca după aceste lucrări, Ocna Sibiului să arate a oraş european, a staţiune. Să sperăm că vom avea şi banii necesari pentru a termina toată infrastructura din Ocna, pentru că mai sunt câteva străzi neasfaltate, astfel încât în 2 – 3 ani, tot ce există în Ocna ca şi străzi să fie reabilitate cu apă, canal. Nu o să mai vedeţi defecte pe drum, cu tot felul de intervenţii, cu opriri de apă”, a spus primarul oraşului Ocna Sibiului, Ioan Balteş.
Procesele tehnologice din staţia de epurare a apelor uzate vor fi monitorizate online şi corectate automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date).
Prin această investiţie, SC Apă-Canal SA completează lucrările prevăzute în contractul „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localitatea Ocna Sibiului”, semnat recent. Astfel, se realizează o infrastructură modernă de apă uzată în oraşul Ocna Sibiului. Apa deversată va corespunde standardelor europene de epurare, reducându-se gradul de poluare a pârâului Visa. Investiţia va aduce beneficii majore pentru sănătatea mediului şi a populaţiei din regiune.
"Sper ca în perioada următoare, care este de 15 luni, constructorul să termine lucrările şi să se încadreze în problemele pe care trebuie să le rezolve, să intrăm în probele tehno­logice în mod corespunzător şi staţia să funcţioneze corespunzător pentru a se deschide o nouă pagină în istoria social-economică a oraşului Ocna Sibiului. Având extinderea şi dotările de rigoare, ea într-adevăr va îndeplini baremul de oraş, de staţiune având, alături de cele realizate de Primărie, un viitor luminos”, a spus directorul general al SC Apă-Canal SA Sibiu, ing. Mircea Niculescu.




comentarii
2 comentarii

Felicitari si succes
vasile
30.04.2013 13:21
unde poate fi consultat proiectul ?
daniel
30.04.2013 18:03
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica