Tribuna
PNL
Silvicultorii privaţi se reunesc la Sibiu
Ioan VIDRIGHIN
1921 vizualizari

Săptămâna viitoare, la Sibiu, are loc Adunarea Generală a Asociaţiei Administratorilor de Păduri Private din România (AAP). Reprezentant al Structurilor Silvice Private care gospodăresc circa 1,6 milioane ha de pădure aparţinând altor proprietari decât statul român, AAP numără în prezent, 127 de ocoale silvice din toată ţara.
Perioada pe care o traversează ocoalele private nu este una tocmai uşoară. Deşi în faţa legii ar trebui să stea pe picior de egalitate cu silvicultorii din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA, lucrurile nu stau tocmai aşa.
"Suntem nemulţumiţi de faptul că Ocoalele Silvice Private (RPL) care diminuează pădurile Primăriilor au fost excluse de la accesarea fondurilor europene prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, deşi Codul Silvic ne obligă la constituirea fondului de regenerare care trebuie folosit exclusiv pentru împăduriri. Am solicitat la MADR, coordonatorul PNDR, modificarea criteriilor de eligibilitate şi selecţie. Până în prezent, în afara unei scrisori de bună intenţie, nu s-a rezolvat nimic. Am rămas tot discriminaţi" - ne-a declarat ing. Vasile Alexa, secretar general al Asociaţiei Administratorilor de Păduri din România.
Evenimentul de la Sibiu este cuprins în agenda manifestărilor dedicate "Anului Internaţional al Pădurilor 2011", motiv pentru care silvicultorii privaţi organizează cu acest prilej şi o expoziţie de fotografii, intitulată "Ipostazele Pădurii" şi realizată de Uniunea Artiştilor Fotografi din România. Doi reprezentanţi ai AAP, dr. ing. Maftei Leşan - vicepreşedinte, şef Ocol Silvic Municipal Baia Mare şi ing. Gabriel Rozorca, membru în Consiliul de Conducere AAP, şef Ocol Silvic Privat "Piatra Craiului", Braşov au participat în 24 ianuarie, la New York, la deschiderea oficială a forumului Anului Internaţional al Pădurilor 2011, desfăşurat sub patronajul Organizaţiei Naţiunilor Unite, spune Vasile Alexa.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica