Tribuna
PNL
Se solicită sprijin guvernamental pentru reabilitarea străzilor Râu şi Râuşor din Tălmăcel
Dan FRÂNCU
2324 vizualizari
Se solicită sprijin guvernamental pentru reabilitarea străzilor Râu şi Râuşor din Tălmăcel
Conducerea administraţiei publice locale din oraşul Tălmaciu doreşte să reabiliteze străzile şi podeţele din satul Tălmăcel cu ajutorul unei finanţări acordate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny”. În acest scop, Primăria oraşului Tălmaciu a întocmit cererea de finanţare şi documentaţia în care sunt prevăzuţi principalii indicatori tehnico – economici ai obiectivului de investiții ”Reabilitare străzi și podețe sat Tălmăcel, străzi Râu și Râușor, orașul Tălmaciu, județul Sibiu”, toate aceste documente fiind aprobate de Consiliul Local Tălmaciu, prin adoptarea Hotărârii nr. 120/2021.

 

 

Prin implementarea aces­tui proiect, admi­nis­tratorii oraşului Tălmaciu îşi propun să reabiliteze
15 tronsoane aflate în com­ponenţa străzilor Râu şi Râuşor din intravilanul localităţii Tălmăcel, cu o lungime totală de 4.805 metri.

Străzile se întind de-a lungul mai multor cursuri de apă de munte, astfel că adiacent acestora se află ziduri de sprijin din zidărie de piatră cu mortar de ciment sau fără, precum şi mai multe podeţe dalate din beton şi boltite, din zidărie de piatră cu mortar. În prezent, toate aceste străzi şi străduţe sunt căi de acces de pământ sau parţial pietruite, astfel că circulaţia autovehiculelor şi a pietonilor se desfăşoară în condiţii destul de dificile, cu disconfort.

Proiectul prevede atât reabilitarea străzilor, pode­ţelor, zidurilor de sprijin şi realizarea de trotuare şi rigole pentru scurgerea apelor pluviale. Pe toate tronsoanele cuprinse pe străzile Râu şi Râuşor din Tălmăcel există reţele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare menajeră.

Suprafaţa carosabilă totală ce va fi reabilitată prin proiect este de 23.215 metri pătraţi, cu o lăţime cuprinsă între 2,75 şi 6 metri. Trotuarul va avea o lăţime minimă de 0,75 metri şi împreună cu plat­formele pavate, va ocupa 6.775 metri pătraţi. Lun­gimea zidurilor de sprijin proiectate este de 2.333 metri, iar canalul colector pluvial proiectat are lun­gimea de 1.608 metri.

Conform cererii de finan­ţare depusă la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Pu­blice şi Administraţiei, du­rata de realizare a acestui obiectiv de investiţii este de 36 luni, iar valoarea totală este de 38.749.169,11 lei (cu TVA), din care, de la bu­getul de stat a fost solicitată suma de 37.928.069,11 lei (cu TVA), restul (821.100,00 lei, TVA inclus), urmând a fi asigurat din bugetul local al oraşului.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA