Tribuna
PNL
„Săptămâna verde” a Comisiei Europene a adus oaspeţi români şi străini la Uzina de apă şi Staţia de epurare a Sibiului
„Săptămâna verde” a Comisiei Europene a adus oaspeţi români şi străini la Uzina de apă şi Staţia de epurare a Sibiului
- „Apă Canal” este una din cele 8 instituţii agreate de CE pentru a organiza „Green Week” în România -
Reuşita Proiectului educaţional „Prietenii apei” derulat de „Apă Canal” Sibiu în localităţiile din întreaga arie de operare a „cântărit” greu în ochii Comisiei Europene, ce a aprobat aplicaţia depusă în vederea organizării între 23 şi 29 mai, a „Săptămânii verzi” şi la Sibiu. Tema din acest an este „Apa”, iar sloganul ales „Fiecare picătură contează” evidenţiază grija pe care forul european o acordă apei.
În cadrul evenimentului, „Apă Canal” a organizat vizite la două dintre punctele sale lucru: Uzina de apă şi Staţia de epurare a municipiului Sibiu. La Staţia de tratare „Dumbrava” au sosit 50 de elevi ai Şcolii Generale 25 din Sibiu ce au văzut cum apa brută devine potabilă. Elevii, provenind din clasele a III-a şi a IV- a, au aflat şi cum pot economisii apa şi proteja sursele de apă.
Elevii au primit Broşura „Prima mea carte despre apă”, realizată în cadrul Proiectului POS Mediu şi jocul educaţional „Salvează picătura !” mulţumită cărora atât ei, cît şi familiile lor, pot deprinde bune practici privind comportamentul faţă de lichidul vital –apa.
Un grup similar ca mărime, alcătuit din portughezi, israelieni, turci, germani şi polonezi, însoţiţi de cadre didactice şi elevi ai Şcolii generale „Cireşarii” din Mediaş au vizitat Staţia de epurare a Sibiului fiind impresionaţi de sistemul de cogenerare aflat în funcţiune, mulţumită căruia biogazul rezultat din fermentarea nămolului este transformat în energie electrică şi agent termic. Cogenerarea reduce considerabil consumurile de energie a staţiei, aproximativ 50 % energia electrică utilizată fiind „verde”.
Reprezentanţii „Apă Canal” SA Sibiu au prezentat eforturile făcute în modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare în întreaga arie de operare, cu accent pe Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” , aflat în derulare şi realizat prin POS Mediu, cu beneficii directe pentru 246.500 de locuitori.
Vizitele organizate de „Apă Canal” au fost prezentate în cadrul seminariilor dedicate „Green Week” găzduite la Bruxelles de Comisia Europeană precum şi pe pagina oficială a evenimentului http://ec.europa.eu/environment/greenweek/




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica