Tribuna
PNL
Sancţiuni severe aplicate de CJP Sibiu
Ioan VIDRIGHIN
3288 vizualizari
* În urma controalelor tematice dispuse de Casa Naţională de Pensii, conducerea CJP Sibiu a dispus depensionarea a 104 pensionari de invaliditate, precum şi sistarea raporturilor de muncă pentru unul din cei doi medici ai Cabinetului de Expertiză Medicală de la Sibiu *
Casa Judeţeană de Pensii Sibiu şi Casa Locală de Pensii Mediaş au început în 21 iunie verificarea sub aspect administrativ a locuirii statornice la domiciliul declarat a pensionarilor încadraţi în gradele II şi III de invaliditate, care utilizează ca modalitate curentă de plată a pensiei plata prin cont bancar - ne-a declarat Elena Cernea, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Sibiu. Menţionăm că în evidenţele CJP Sibiu sunt înregistraţi la ora actuală 6.176 de pensionari de invaliditate care fac obiectul verificărilor.
Până în prezent s-au verificat un număr de 5.389 pensionari de invaliditate. Dintre aceştia 1.239 nu au fost găsiţi la domiciliu. Pentru aceştia, Casa de Pensii a sesizat Comisia de Expertiză Medicală care a dispus verificarea stării de invaliditate a pensionarilor respectivi. Până ieri, Comisia de Expertiză Medicală a verificat 730 pensionari de invaliditate. Persoanele care nu se vor prezenta conform invitaţiilor primite de la Comisia de Expertiză Medicală vor fi suspendate de la plata pensiei.
De asemenea, în urma revizuirii la termen a pensionarilor de invaliditate, din cele 9.766 cazuri verificate în perioada ianuarie–27 septembrie 2010, pentru 25 de pensionari s-a dispus măsura depensionării.
Ca urmare a aplicării Legii 119/2010 au fost verificaţi 709 pensionari de invaliditate, 50 dintre aceştia fiind depensionaţi.
Directorul CJP Sibiu, Elena Cernea, ne-a mai precizat că, în perioada 18– 23august 2010, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, prin Direcţia Control şi Combatere a Fraudelor, a efectuat un “Control tematic asupra activităţii de verificare a încadrării în grade de invaliditate asupra serviciului teritorial de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu". Ca urmare a acestui control au fost revizuite 145 dosare de pensie de invaliditate, 29 de persoane fiind depensionate.
În urma aceluiaşi control efectuat de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, au mai fost constatate o serie de deficienţe în respectarea procedurii de întocmire a documentaţiei necesare pentru acordarea pensiei de invaliditate. Astfel, Comisia de Control a dispus încetarea raporturilor de muncă dintre CJP Sibiu şi unul dintre cei doi medici ai Cabinetului de Expertiză Medicală din Sibiu şi cu sancţionarea discipinară a asistentului medical prin reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioada de trei luni.
Pensionarii de invaliditate care au fost depensionaţi provin din localităţile: Agnita -5; Alma -1; Arpaşu de Jos -1; Avrig - 4; Blăjel -1; Boarta -1; Boian -1; Boiţa -1; Caşolţ -1; Cârţa-1; Chirpăr -2; Cisnădie -2; Coveş -2; Copşa Mică -1; Cristian - 3; Dârlos -1; Ighişul Nou -1; Loamneş -1; Marpod -1; Mediaş -5 ; Moşna -1; Ocna Sibiului -1; Poiana Sibiului -1; Racoviţa -1; Răşinari- 4; Roşia -2; Sadu -1; Sibiel -1; Slimnic -1; Şaroş -1; Şura Mare -2; Tălmăcel -1; Turnu Roşu -1.





comentarii
15 comentarii

Sa-i caute si pe cei care s-au pensionat de la psihiatrie, deoarece multi nu sufera de nici o boala psihica, dar ei sunt pensionati. Si-au facut vreo 4-5 internari si dupa aceea s-au pensionat, iar acum muncesc pe la particulari.
0
30.09.2010 08:29
Mda.......ati controlat si voi saracii astia de la tara care beneficiau de pensii mici, dar ce faceti fratilor cu cei care locuiesc chiar in Sibiu si au pensii "adevarate".........acolo sunt banii unde au mii de lei pensie nu cateva sute ca nenorocitii astia de la tara.
Sunteti de toata rusinea...............
Ne sfidati cu toata puterea, chiar credeti ca cineva poate inghiti minciunile voastre?
Cata dreptate are Mircea Badea...:"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"...............
mirela
30.09.2010 08:45
Dar oare au fost si prin Biertan, Copsa Mare sau Richis, Pelisor etc???!!!...
nea ion agricultorul
30.09.2010 11:30
Dar la Axente Sever a-ti fost? Sunt "nevazatori" care circula toata ziua pe jos au cu bicicleta...
vedere buna
30.09.2010 11:40
banii inapoi si "putin" cazier
banii inapoi
30.09.2010 14:19
Parati-va fratilor ! Sa moara capra vecinului ! Asa da!!!Chiar dati dovada de simt patrihotic...Tara de luzeri,tara de cutre ! Asa ar zice unul rau dar eu nu sunt rau asa ca retrag cele de mai sus.
Ce-mi place !!!
30.09.2010 14:19
titlul sar potrivi in momentul in care vor fi verificati de mai multe ori si cei care sunt gasiti acasa, deoarece multi primesc informatia de ziua controlului.De asemenea trebuie verificati si cei care au asa numitele boli de plamini si psihice unde veti descoperii aranjamente ordinare in detrimentul celor care au neaparata nevoie.
titi
30.09.2010 15:05
De ce nu-i dati cu numele si adresa?.Aflati si mai multe de la noi cu ocazia comentariilor.
cabuta
30.09.2010 19:57
un bolnav cu handicap gr.II sau III voi vreti sa-l vedeti cu un picior in groapa doar asa poate fi pensionat dar uitati ca au dreptul la munca un timp mai redus pentru ca sanatatrea nu le permite un program de 8 ore si majoritatea o si fac pentru ca pensia de handicap nu acopera cheltuielile cu medicamentele regimul alimentar si tiris grapis se descurca.Daca nu se pling toata ziua de ce nu se pling daca se pling devin plicticos asta e din afara totul e roz.
seba
30.09.2010 20:25
Cred ca ar trebui apreciata totusi actuala conducere a Casei de pensii"sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului", pentru ca in toti acesti ani NIMENI nu a luat nicio masura de verificare a pensionarilor de invaliditate si/sau a medicilor de expertiza medicala, care au fost "stat in stat"
FELICITARI DOAMNA DIRECTOR, SI TINETI-O TOT ASA.
ZAMOLXE
30.09.2010 21:27
daca comisia de expertiza madicala nu sanctioneaza sever medicii care elibereaza documente medicala false abuzurle vor continua;fara cardasia medicilor implicati in acordarea documentelor nu ar exista acest fenomen
neincrezator
30.09.2010 21:32
Fiti convinsi ca din cei peste 20.000 de pensionari de invaliditate, multora li se vor suspenda(nu depensiona)pensiile pentru ca au fost verificati la domiciliu si multi nu au fost gasiti(or fi plecati saracii in strainatate la rude- anu se citi CAPSUNI-, iar in termen de un an, aproape toti(exceptie fac dei de gradul I GRAV BOLNAVI) sint programati pentru revizuire la cabinetele medicale.
AVIZ AMATORILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JUSTITIARUL
30.09.2010 21:38
mai am ceva de adaugat:
JUMATATE DIN PENSIONARII DE INVALIDITATE AU FOST PENSIONATI DE MEDICUL CARE A FOST DAT AFARA, asa ca , mai avem ceva sperante. Ar trebui sa se sesizeze institutia competenta sa investigheze dosarele doamnei dr. S de la spitalul TBC, care este nora doamnei dr. S.,data afara de la expertiza si sora doamnei dr. SENATOR BOITAN, titular pe postul de la expertiza.
TRAIASCA "FAMIGLIA".
JUSTITIARUL
30.09.2010 21:49
depensionatii primesc spaga inapoi? N-a fost data tot la CJP? Unde era CJP cand s-au facut pensionarile? DCCF se numea atunci DIRECTIA DE INCASAT SPAGA?
ben
30.09.2010 23:27
Un mare numar din cei ce nu au fost gasiti la domiciliu sunt plecati in vizita la copii in strainatate. Nimic banal, doar ca odata ajunsi acolo uita ca sunt bolnavi si au o varsta si muncesc ca nebunii......in tara nu sunt buni de munca da afara sparg normele. Am exemplu pe soacra mea : pensionata de boala de 12 ani in Romania vine in America sa ingrijasca copii cu 10 $ pe ora. Alt exemplu: Soacra unui vecin este pensionata de boala in Romania dar in America are 7 case la curatenie si face cam 700 $ pe saptamana sa dea spaga la medic sa stea pensionara. Te doare mintea ce au unii in cap........
Americanu
30.09.2010 23:36
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica