Tribuna
PNL
Ministrul Mediului a vizitat staţia de tratare Sibiu - Sud
Sorana MAIER
5179 vizualizari
Ministrul Mediului a vizitat staţia de tratare Sibiu - Sud
* Aici vor fi continuate lucrările la construirea unei staţii de tratare, care va deservi Sibiul, Cisnădia şi Răşinariul, în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” * Borbely a fost însoţit de primarul Klaus Iohannis, cu care a avut ulterior o întâlnire la Primărie, de prefectul Horaţiu Răcuciu şi de directorul Apă Canal, Mircea Niculescu *
Înaintea întâlnirii de la Primăria Sibiu cu primarul Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a vizitat ieri viitoarea staţie de tratare a apei Sibiu - Sud, aflată în prezent în stare de conservare, şi unde se vor relua lucrările prin intermediul proiectului cu finanţare europeană „Extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”.
Primarul Iohannis l-a însoţit pe Borbely în timpul vizitei, la care au participat şi prefectul judeţului, Horaţiu Răcuciu, şi directorul Apă Canal, Mircea Niculescu.
Staţia Sibiu Sud va deservi Sibiul, Răşinariul şi Cisnădia, a fost construită în proporţie de 40%, între 1994 şi 1997, acum este în stare de conservare, iar lucrările vor continua în cadrul programului cu finanţare europeană, a cărui valoare totală este de 124 milioane euro.
Proiectul „Extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” a fost aprobat de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi a fost transmis oficial Comisiei Europene pentru evaluare şi aprobare, dar implementarea poate începe deja.
Proiectul are o valoare totală de 123.744.455 euro (inclusiv TVA) din care s-a solicitat finanţare din Fondul de Coeziune în valoare de 76.553.490 euro şi o finanţare de la bugetul de stat în valoare de 11.708.244 euro.
Restul sumei va fi asigurată din fonduri locale, de SC Apă Canal SA Sibiu – 33.681.037 euro (din care 9.984.814 euro reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului şi 23.696.223 euro reprezintă TVA), iar Judeţul Sibiu şi localităţile Sibiu, Avrig, Ocna Sibiului, Cisnădie, Răşinari, Şelimbăr, Făgăraş - 1.801.269 de euro, reprezentând contribuţia de la bugetele locale
În următoarea perioadă, municipalitatea sibiană şi membrii Asociaţiei pentru Dezvoltare Interregională vor asigura alocarea fondurilor din bugetele locale şi lansarea primelor licitaţii de servicii şi lucrări.
Regiunea cuprinsă în prezentul proiect se întinde pe teritoriul a două judeţe învecinate - Sibiu şi Braşov - pentru o populaţie beneficiară de aproximativ 325.000 de locuitori. Regiunea, subiect al Master Plan-ului şi al Aplicaţiei pentru judeţul Sibiu, este denumită Sibiu – Sud. În Sibiu - Sud şi în Făgăraş, rata de acoperire a reţelelor de alimentare cu apă potabilă este ridicată în zona urbană, ajungând la circa 93% în rândul consumatorilor casnici. Cu toate acestea, în zona rurală din Sibiu – Sud, rata de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă conform standardelor scade semnificativ, întrucât o parte din sistemele locale de alimentare cu apă nu sunt conforme cu prevederile legislaţiei în vigoare şi distribuie apă netratată. Există şi câteva localităţi din zona rurală ce implementează proiecte pentru alimentarea cu apă potabilă.
În Faza 1 a Programului de Investiţii ce se va încheia în 2013 vor fi executate lucrări de amenajare de staţii de epurare şi tratare şi extinderea reţelelor de canalizare şi alimentare cu apă.







comentarii
8 comentarii

si ce daca? ce merite are ministerul mediului in toata povestea asta???
un sibian
18.02.2011 07:49
da tu sibiene ce merite ai in toata povestea asta ??
american
18.02.2011 08:08
sa zicem ca platesc taxe, pastrez curatenia, dau de lucru in oras si fac multe alte treburi care le-as putea astepta de la primarie
liu
18.02.2011 09:15
De ce nu la-ti adus pe dl. ministru si la Cisnadioara,localitate rurala la 3Km. de Cisnadie si 10 de Sibiu,sa constate lipsa apei potabille,ca sa nu mai vorbim de canalizare sau infrastuctura stradala? Vrem turism,vrem dezvoltare regionala? Nu se poate ,fara aceste utilitati .
GH.SILAGHI
18.02.2011 09:50
loti draghe la sibiiu estem oameni cu kap nuvem nevoie de indicatiile pretiuoas
dario
18.02.2011 14:05
apoi Liu tu pare esti baiat gospodar fa mai departe ca la
podure chinta cucu la nuntru - stii ? vison latos
Laszlo
18.02.2011 18:41
Poate se vor astupa si gropile din asfalt care au marca Johannis, cel mai bun primar din toate timpurile. Si cel mai arogant dintre sasi.
Vipera
18.02.2011 19:54
RESTUL DE LA APA-CANAL. CARE REST? CEL CARE RAMANE DE LA NICULESCU NU CRED CA VA RAMINE CEVA. IL COSTA MULT VILA DIN PRIMAVERII
BEN
19.02.2011 21:55
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica