Tribuna
PNL
Cum să te aprovizionezi cu cărţi pentru toată viaţa
Cum să te aprovizionezi cu cărţi pentru toată viaţa
Editura Nemira anunţă organizarea celei de-a treia ediţii a "Bursei de cititor Nemira”,un proiect concurs, care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă şi obişnuinţa de a citi de plăcere.

Proiectul se va desfăşura în perioada 5 noiembrie-13 decembrie, iar pentru înscrierea în concurs participanţii trebuie să trimită un eseu cu tema: "Cartea ta preferată este un super-erou.Care e super-puterea ei?"
Editura Nemira va oferi, prin selecţie, două burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 şi 18 ani, astfel: o bursă la categoria de vârstă 12-14 ani şi o bursă la categoria de vârstă 15 – 18 ani.
Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărţi publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieţii. Secundar, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor şi a profesorilor evenimente în instituţiile de învăţământ gimnazial şi liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnalişti culturali) în proiect vom deschide un dialog informal între aceştia şi elevi, care vor învăţa direct de la ei ce înseamnă respectul pentru carte şi importanţa cititului de plăcere.
"Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim să sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatură şi, în acelaşi timp, să încurajăm cât mai mulţi adolescenţi să citească de plăcere. Pentru că noi credem că lectura şi educaţia sunt întotdeauna primii paşi către o lume mai bună", spune Ana Nicolau, director general "Nemira". (L.S)

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica