Tribuna
PNL
Unul dintre asasinii scriitorului grec este sibian
Unul dintre asasinii scriitorului grec este sibian
* Sibianul a acţionat împreună cu un alt român, care îl cunoştea pe grec şi ştia că acesta vânduse o casă * Banii din vânzarea casei au fost găsiţi asupra sibianului * Menis Koumandareas a fost unul dintre cei mai buni scriitori contemporani ai Greciei *

Un bărbat de naţionalitate română în vârstă de 25 de ani a fost arestat marţi, fiind suspectat de uciderea scrii­torului Menis Koumanda­reas. Acesta ar fi acţionat cu sânge rece alături de un alt român, Ştefan M., de 25 de ani. Sibianul, Cosmin G., de 29 de ani, apare pe contul său de socializare foarte feri­cit, în preajma bradului de Crăciun. Bărbatul a petrecut sărbătorile în Sibiu.
Plecat de multă vreme din oraş, Cosmin nu a spus nici­odată din ce face bani în străi­­nătate. Se pare, însă, că se ocupa cu fapte ilegale.
Menis Koumandareas este unul dintre cei mai cu­noscuţi scriitori din Grecia. A fost găsit strangulat în 8 decembrie în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia.
Avea răni la nivelul gâtului şi al feţei, iar în locuinţa sa din Kypseli, un cartier popular din Atena au fost găsite amprentele celor doi români. Uşa apartamentului său nu a fost forţată, fiind luată în calcul ipoteza unui agresor cunoscut de scriitor.


Sibianul, reţinut.  Avea asupra lui banii grecului


Potrivit unui comunicat al poliţiei elene, citat de libertatea.ro, Ştefan a fost arestat marţi într-o piaţă din Atena şi deşi iniţial a fost suspect, în urma unui lung inte­rogatoriu, acesta a cedat şi a recunoscut crima. El a măr­turisit că îl cunoştea pe scrii­tor de aproape 10 ani, de când s-a stabilit în Grecia, şi că s-a dus, în noaptea de 5 decembrie, însoţit de Cos­min G. la locuinţa acestuia din Atena, să îi ceară nişte bani, pentru că ştia că scriito­rul grec îşi vânduse o pro­prietate din oraşul Kifissi.
Celebrul autor l-a refuzat, iar după o dispută, Ştefan l-a împins pe Menis, acesta a căzut şi s-a lovit mortal. An­che­tatorii însă susţin că măr­turia românului nu coincide cu probele adunate la locul crimei, care arată că scriitorul a murit strangulat. Mai mult, complicele lui Stefan, sibianul pe nume Cosmin G., a fost şi el reţinut ieri. Amprentele celor doi români au fost gă­site în nouă locuri diferite din apartament, ceea ce indică că l-au jefuit pe scriitor.
Autorităţile susţin că sibia­nul avea chiar asupra lui 150.000 de euro, mai mult ca sigur banii scriitorului obţinuţi din vânzarea casei. Această supoziţie este întărită şi de faptul că în locuinţa lui Kou­mandareas nu s-a găsit nici un ban şi nici în conturile lui din bancă, autorităţile elene considerând că banii pro­veniţi din vânzare ar fi fost luaţi de criminali.






comentarii
9 comentarii

pedepsele americane ar fi binevenite nu numai necesare
BEN
08.01.2015 01:06
Sibian, sibian dar Romanes... de lui Cioaba. Sa nu ii mai numeasca Romani ca nu sunt.
max
08.01.2015 04:44
Da , o eschivare ziaristica in privinta origini etnice! Ia zi nea Cioaba , nu cumva il cunosti?? Cand e vorba de vreo pomana, ceva smenarii ai trompeta mare dar acum...mucles!!
Klaus
08.01.2015 09:10
Romanilor nu va dati mari ca si voi sunteti la fel ba mai rau de multe ori.
tiganu
08.01.2015 09:21
Iar ne facem de cacao...sibienii...!!! rusine !
sibian
08.01.2015 09:33
ce aveau in comun celebrul scriitor cu tiganul borfas?
intrebare intrebatoare
08.01.2015 12:23
tigan de nu se poate...logic ! nu ii mai numiti romani, nu sunt, se creeaza doar confuzii. daca un negru din nigeria obtine cetatenia romana tot roman e? cam rar, spre deloc, vezi fete caucaziene, albe, implicate in asemenea evenimente(crime), in schimb bronzati, cam intotdeauna !
@@@
08.01.2015 17:41
Lucian Mihalea - SONG??
@ intrebare
08.01.2015 19:59
Baiatul Cosmin Gaitan este din Chirpar si se cunoaste ca de cand au plecat in Grecia s-au ocupat numai cu ilegalitatii si el si fratii lui..... Rusine pentru noi romanii
Ancuta
09.01.2015 08:53
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica