Tribuna
PNL
120 de voluntari, instruiţi la Spitalul de Psihiatrie
Andra MARINESCU
3301 vizualizari
120 de voluntari, instruiţi la Spitalul de Psihiatrie
*Cel puţin 120 de voluntari vor fi instruiţi şi vor activa în cadrul Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu. Programul face parte din proiectul "Prietenii din spital", acţiune ce implică înfiinţarea, operarea şi dezvoltarea profesionistă a serviciului de voluntariat în Spital.*

Proiectul se derulează din aprilie 2015 până în martie 2016 şi este prima oară când spitalul obţine finanţare din fonduri norvegiene, în valoare de peste 30.000 euro. "Programele de volun­tariat sunt determinate de nevoile concrete ale celor care sunt trataţi aici, la Spitalul de Psihiatrie. Ceea ce ne propunem pentru ur­mă­torul an este să recrutăm voluntari şi să le oferim o perioadă de pregătire. Aceasta este şi o ocazie bună de a se dezvolta perso­nal, ce îi va ajuta în carieră", a spus Roxana Fediuc, managerul proiectului "Prietenii din Spital - Inovaţie în profesionalizarea volun­tariatului", în cadrul unei con­ferinţe de presă. Voluntarii nu vor fi implicaţi în îngrijirea medicală, ci vor suplini alte servicii pentru pacienţi. "Vor fi alături de ei în activităţile de petrecere a timpului liber, vor organiza plimbări, cursuri şi acţiuni de informare", a mai spus Roxana Fediuc.
Cei care vor să se înscrie în serviciul de voluntariat al Spitalului de Psihiatrie tre­buie să aducă, înainte de toate, o adeverinţă de la me­dicul de familie în care se specifică "Clinic sănătos". Conducerea spitalului spu­ne că numai persoanele pes­te 18 ani pot deveni vo­lun­tari, tinerii minori pu­tând urma cursurile de vo­luntariat, dar fără să activeze în cadrul spitalului. "Pentru elevii de li­ceu avem pregătite ateliere antistigma, prezen­tări, dez­ba­teri", a mai spus Roxana Fediuc.
Până acum, voluntarii spitalului au fost studenţi de la Psihologie, din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.
Partenerul strategic al proiectului este Asociaţia RoGeneraţia, organizaţie recunoscută pentru forma­rea de voluntari. Partener în acest program este şi Con­siliul Judeţean Sibiu, care deţine terenurile şi clădirile Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu şi care a aprobat înfiinţarea unui nou sediu pe proprie­tatea de pe strada Dumitru Bagdazar, dedicat voluntariarului.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA