Tribuna
PNL
Primăvara-vara 2013, în culori şi tendinţe
Ana Maria MĂTUŞOIU
2032 vizualizari
Primăvara-vara 2013, în culori şi tendinţe
Sentimente puternice, prospeţime şi doze substanţiale de energie. Acestea sunt principalele schimbări pe care primăvara le-a adus în ultimele săptămâni. Dar nu numai. Modificări apar mai ales în rândul reprezentantelor sexului frumos şi în materie de vestimentaţie. Şi se iveşte, astfel, o serie de întrebări: Pantaloni evazaţi sau mulaţi? Bluză din dantelă sau bumbac? Dar, în special, ce culoare să alegem? Paleta propusă de designeri pentru primăvara-vara 2013 este una ce le va permite să se joace cu nuanţe dintre cele mai diferite, fără riscul de a crea combinaţii nereuşite. În acest fel, aceştia aduc, după o iarnă lungă şi obositoare, îmbinări între cele mai vesele, deschise, optimiste şi îndrăzneţe culori.
Galbenul, un magnet al privirilor

Galbenul se va purta şi în primăvara-vara acestui an. Este o culoare a extremelor, fiind asociată inividiei, geloziei, dar reprezintă, în acelaşi timp, un factor ce degajă lumină, optimism şi chiar curaj. Cu toate acestea, atunci când intensitatea galbenului ne apare în faţă, ne gândim, inevitabil, la culoarea şi căldura soarelui. Iar un lucru important pentru o tânără doamnă sau domnişoară care alege să îl poarte, este că galbenul atrage priviri. Trebuie să avem, însă, grijă cu accesoriile, pentru a nu da impresia de prea mult. Este o culoare ce suportă combinări, aşa că poate fi la fel de bine asortat cu albastru, dar şi cu alb, gri, negru, nude sau mov.

Albastru. În două nuanţe
 
Fiind culoarea receptivităţii, sensibilităţii, detaşării şi totodată a generozităţii, albastrul se va purta în două nuanţe. Considerată a fi cea mai adâncă dintre culori, albastrul va oscila anul acesta între deschis şi închis. Şi asta pentru că primul ton este cel de bleu saturat. Fluiditatea şi transparenţa pe care le emite fac din această nuanţă a albastrului o variantă perfectă pentru doamne şi domnişoare, în orice moment al zilei. Cel de-al doilea ton este albastrul închis şi strălucitor, care, încă din vara anului trecut a strârnit un mare interes. Aceasta poate fi alegerea perfectă pentru o ţinută de petrecere sau una office. Se asortează perfect cu negru şi gri, dar, în special, cu nuanţele deschise.

Verde smarald, jad sau crud?

La fel ca şi albastrul, verdele, culoarea speranţei, se va purta anul acesta în nuanţe diferite. Pentru că a făcut furori anul trecut, verdele smarald este şi anul acesta una dintre culorile ce sunt la mare căutare. Simbol al reînnoirii şi reîntineririi, verdele smarald este în topul preferinţelor reprezentantelor sexului frumos, fiind declarată culoarea anului 2013. Este o culoare elegantă şi, totodată, sofisticată, putând fi combinată cu obiecte vestimentare gri, roşii sau bej. Verdele crud, cea de-a doua nuanţă, este o culoare ce simbolizează viaţă, energie şi chiar libertate. Se potriveşte cu albastru, galben sau roz nude. Cea de-a treia nuanţă, verdele jad, se potriveşte de minune cu tonul prietenos al primăverii. Asocierea se va putea face cu tonuri de portocaliu, crem nude sau violet.

Nude. Dar ce nuanţă?

Primăvara-vara 2013 mai aduc o culoare în ton cu cele două anotimpuri. Vorbim de nude, o culoare reinventată. Fie că este vorba de  cel cu tentă de crem, piersică, roz sau gri, toate sunt nuanţe ce vor alcătui sute de ţinute. Se spune că nuanţele nude dau un aspect fantomatic pielii. Pentru a evita asta, tot ceea ce trebuie să facem e să ştim să le asortăm. Combinaţia perfectă va fi cea cu nuanţele deschise.

Portocaliu şi roşu, printre surprizele verii

Surprizele apar oricând. Şi fiind vorba de obiectele vestimentare, nu putem decât să ne bucurăm de ele. Este şi cazul culorilor stridente, respectiv roşu şi portocaliu. Reprezentanta pasiunii, culoarea roşie va fi întotdeauna o alegere perfectă, deoarece prin însăşi definiţia, simbolizează viaţa, deci şi femeia. Poate fi combinată cu negru, alb sau gri. De partea cealaltă, portocaliul este un adevărat simbol al energiei, dar şi un stimulent emoţional. Este o culoare excentrică, dătătoare de entuziasm şi dorinţă. Anul acesta se recomandă o nuanţă de piersică, iar prin fineţea şi rafinamentul pe care le transmite, poate fi folosit cu nuanţe de roşu, gri, alb, negru şi crem nude.

Violet, între mister şi eleganţă 

Asemenea violetelor, care simbolizează reînnoirea adusă de primăvară, şi culoarea acestora vine să revigoreze atmosfera după o iarnă apăsătoare. Combinaţie între albastru şi roşu, violetul simbolizează mister şi rafinament. Poate fi asortată cu negru, albastru, alb sau roşu. 
Cam acestea ar fi nuanţele pe care designerii le propun pentru acest sezon. Având în vedere aceste sfaturi, Evelor nu le rămâne decât să ştie să se "poarte" şi să combine ceea ce le avantajează.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica