- Una dintre recomandările http://www.goodfood.ro, una dintre cele mai bune mâncăruri este pilaful auriu, cu dovleac şi cârnaţi -
INGREDIENTE: 1 dovleac, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi, 2 cepe, feliate subţire, 1 lingură ulei de floarea-soarelui, 25 gr. de unt, 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, 1 linguriţă de nucşoară măcinată, 1 lingură pastă de roşii uscate, 300 gr. de orez basmati, înmuiat timp de 20 minute, 600 ml supă de legume sau pui, 500 gr. de cârnaţi chorizo.
PENTRU SERVIT: 1 pachet are frunze de mentă, 50 gr. de fistic, tocat, sos de ardei copt şi pastă de ardei iute, 200 gr. de iaurt grecesc.
MOD DE PREPARARE: Încingeţi cuptorul la 220°C. Tăvăliţi dovleacul şi un sfert din cantitatea de ceapă în ulei, într-o tavă mare. Asezonaţi ingredientele, apoi coaceţi-le 20 de minute. Între timp, topiţi untul într-o oală mare şi puneţi în ea restul de ceapă, plus sare şi piper. Căliţi la foc mic ceapa 15 minute, până devine fragedă şi aurie. Adăugaţi scorţişoara şi nucşoara peste ceapă. Gătiţi-le un minut, apoi puneţi şi pasta de roşii şi orezul şi lăsaţi-le pe foc câteva minute. Turnaţi deasupra lor supa şi aduceţi totul la punctul de fierbere. Amestecaţi orezul, apoi acoperiţi oala şi lăsaţi pilaful să fiarbă 10 minute. Îndepărtaţi oala de pe foc şi puneţi-o deoparte alte 10 minute, pentru ca orezul să devină pufos şi aerat. Amestecaţi dovleacul şi ceapa, apoi daţi-le din nou la cuptor pentru 20 de minute. Puneţi cârnaţii în cuptor, într-o altă tavă, şi coaceţi-i 20 de minute. Dovleacul va deveni fraged, iar ceapa – crocantă. Înainte de a servi pilaful, feliaţi cârnaţii într-un unghi ascuţit. Încorporaţi dovleacul, ceapa, cârnaţii, menta şi fisticul în orez. Serviţi-l cu sos şi o lingură generoasă de iaurt.
Poftă bună!
Cititoarele Tribunei sunt gospodinele iscusite şi pregătite pentru experimentele culinare. A mai rămas o săptămână din Postul Mare care necesită...
Cititoarele Tribunei sunt gospodinele iscusite şi pregătite pentru experimentele culinare. A mai rămas o săptămână din Postul Mare care necesită...
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre...
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre...
Carantina ne oferă mai mult timp liber, pe care putem să îl petrecem alături de cei dragi. Prepararea bucatelor delicioase...
Carantina ne oferă mai mult timp liber, pe care putem să îl petrecem alături de cei dragi. Prepararea bucatelor delicioase...
Continuăm să diversificăm meniul de post şi să demonstrăm că bucatele şi fără carne pot fi delicioase şi savuroase. Avem...
Continuăm să diversificăm meniul de post şi să demonstrăm că bucatele şi fără carne pot fi delicioase şi savuroase. Avem...
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară,...
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară,...
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi...
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi...