Tribuna
PNL
Pilaf auriu, cu cârnaţi şi dovleac
Andra MARINESCU
2769 vizualizari
- Una dintre recomandările http://www.goodfood.ro, una dintre cele mai bune mâncăruri este pilaful auriu, cu dovleac şi cârnaţi -

INGREDIENTE: 1 dovleac, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi, 2 cepe, feliate subţire, 1 lingură ulei de floarea-soarelui, 25 gr. de unt, 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, 1 linguriţă de nucşoară măcinată, 1 lingură pastă de roşii uscate, 300 gr. de orez basmati, înmuiat timp de 20 minute, 600 ml supă de legume sau pui, 500 gr. de cârnaţi chorizo.
PENTRU SERVIT: 1 pachet are frunze de mentă, 50 gr. de fistic, tocat, sos de ardei copt şi pastă de ardei iute, 200 gr. de iaurt grecesc.
MOD DE PREPARARE: Încingeţi cuptorul la 220°C. Tăvăliţi dovleacul şi un sfert din cantitatea de ceapă în ulei, într-o tavă mare. Asezonaţi ingredientele, apoi coaceţi-le 20 de minute. Între timp, topiţi untul într-o oală mare şi puneţi în ea restul de ceapă, plus sare şi piper. Căliţi la foc mic ceapa 15 minute, până devine fragedă şi aurie. Adăugaţi scorţişoara şi nucşoara peste ceapă. Gătiţi-le un minut, apoi puneţi şi pasta de roşii şi orezul şi lăsaţi-le pe foc câteva minute. Turnaţi deasupra lor supa şi aduceţi totul la punctul de fierbere. Amestecaţi orezul, apoi acoperiţi oala şi lăsaţi pilaful să fiarbă 10 minute. Îndepărtaţi oala de pe foc şi puneţi-o deoparte alte 10 minute, pentru ca orezul să devină pufos şi aerat. Amestecaţi dovleacul şi ceapa, apoi daţi-le din nou la cuptor pentru 20 de minute. Puneţi cârnaţii în cuptor, într-o altă tavă, şi coaceţi-i 20 de minute. Dovleacul va deveni fraged, iar ceapa – crocantă. Înainte de a servi pilaful, feliaţi cârnaţii într-un unghi ascuţit. Încorporaţi dovleacul, ceapa, cârnaţii, menta şi fisticul în orez. Serviţi-l cu sos şi o lingură generoasă de iaurt.
Poftă bună!

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica