Tribuna
PNL
Pe scurt, despre eleganţă sau ce să faci dacă ai uitat să fii femeie
Liuba STARII
5446 vizualizari
Pe scurt, despre eleganţă sau ce să faci dacă ai uitat să fii femeie
Deseori ni se întâmplă să observăm pe străzile Sibiului nişte femei deosebite, pe care e imposibil să le ştergem din memoria noastră. Ele nu poartă un machiaj strident şi nu se îmbracă extravagant, dar, totuşi, evocă admiraţia celor din jur şi întruchipează o eleganţă desăvârşită. Oare cum le iese să fie în centrul atenţiei? Oare rafinamentul, tandreţea şi eleganţa sunt nişte calităţi înnăscute sau le putem dobândi pe parcursul vieţii?

“Tocurile te ridică, cultura te înalţă, eleganţa te transformă”, susţine scriitoarea de origine americană Kathleen Tessaro. Fie că ne convine sau nu, trăim într-o lume unde imaginea contează, atât pentru relaţii personale, încât şi pentru cele profesionale.

 

Eleganţa nu mai reprezintă un lux rezervat pentru cercuri restrânse. E accesibilă pentru toţi şi necesită numai dorinţa ta de a o (re)dobândi. Fiind o artă, ea nu se rezumă doar la modul de a se îmbrăca, ci la anumite aspecte ce ţin de limbaj, maniere şi încredere în sine. Să fii frumoasă nu e altceva decât o convingere. Şi o alegere. Dar cu ce să începi?

 

Zece minute magice

 

Fiecare dintre noi are cele “zece minute magice” pentru îngrijirea personală, dar din cauza ritmului vieţii şi responsabilităţilor căzute pe umerii noştri slabi, uităm să ni le dedicăm. Ei bine, nu e uşor să fii femeie contemporană şi să îndeplineşti toate misiunile, dar cele zece minute sunt sfinte. Dacă te întrebi ce poţi să reuşeşti într-un interval de timp atât de scurt, răspunsul este evident: “Să te iubeşti. Să-ţi reaminteşti de rolul tău principal de a înfrumuseţa lumea”. Cine te va aprecia dacă tu singură ai uitat să faci acest lucru?

 

Începem cu machiajul şi coafura

 

Un machiaj natural şi fin îţi va evidenţia trăsăturile şi îţi va corecta imperfecţiunile chipului. Regula de aur este să pui accentul ori pe buze, ori pe pleoape. Atunci când alegi să-ţi faci un machiaj care le include pe toate, rişti să exagerezi şi să arăţi artificial. Dacă consideri că faţa ta nu necesită intervenţia produselor cosmetice şi arată de milioane, totuşi, câteva picături de fond de ten, un rimel pentru volum şi un ruj nude nu îţi vor strica niciodată. Totodată, părul ar trebui să fie curat şi îngrijit. Strălucirea şi aspectul sănătos al acestuia se datorează uleiului sau balsamului. În cazul în care te-ai obişnuit să ţi-l laşi doar natural, poţi să depui efortul minim şi să-l aranjezi, fie să-l îndrepţi, să-ţi faci bucle sau pur şi simplu să-l împleteşti.

Trecem la haine

Spre fericirea noastră, tendinţele actuale ne permit să ne îmbrăcăm comod şi, în acelaşi timp, elegant. Putem să combinăm ceea ce în trecut era interzis, şi anume rochii cu o pereche de tenişi, dar nu e ok să renunţăm complet la tocuri. De asemenea, trebuie să alegem calitatea şi nu cantitatea obiectelor vestimentare. Asta pentru că o haină de calitate este observabilă de la prima vedere, întrucât se aşază ideal pe corp. Mai bine să investiţi în câteva piese de bază, decât să stocaţi o mie de lucruri inutile. O cămaşă albă, o pereche de blugi sau de pantaloni clasici şi o rochie neagră sunt de folos în diferite situaţii.

Accesorii discrete la putere

Eleganţa este legată de simplitate şi modestie, nu doar de caracter, ci şi de accesorii. Bijuteriile masive nu sunt specifice unei femei elegante. Acestea sunt menite doar să completeze ţinuta şi să adauge un farmec în plus.

Parfumul – accesoriul nevăzut, dar sesizabil

Parfumul pe care îl foloseşti va fi asociat de către cei din jur cu tine. Odată ce vei pleca, asemenea unei umbre, el va rămâne. Chiar dacă nu îl simţi, interlocutorii mereu observă dacă miroşi sau nu a parfum. Aplică-l pe gât şi la încheieturi şi nu-l folosi în cantităţi mari. Primăvara şi vara ar putea să fie un parfum cu note proaspete şi fine, iar toamna şi iarna să fie mai dulce.

Atitudinea contează

Portretul femeilor elegante este incomplet fără prezenţa comportamentului decent. Acestea nu înjură, nu-şi permit să ridice tonul vocii şi sunt amabile chiar şi atunci când interlocutorii lor le provoacă. Contează şi postura: spatele drept, poziţia frumoasă a corpului, mişcarea fină a braţelor şi a coapselor sunt tipice pentru cele mai atrăgătoare femei. Pentru o femeie care se iubeşte nu există noţiuni de timp, precum ”e prea târziu” sau “e prea devreme”. Ea profită de toate avantajele vârstei şi nu încearcă să fie la fel cum a fost odată. Uitându-te la ea, ai impresia că trăieşte în altă lume şi depăşeşte limita impusă de cele 24 de ore. Se pare că reuşeşte totul: să fie o mămică grijulie, o soţie iubitoare, o carieristă ambiţioasă şi mai are un hobby, dar niciodată nu se plânge că e obosită, ci, dimpotrivă, mereu e inspirată şi entuziasmată.

”Foarte multe lucuri în societate pleacă de la noi, de la femei. Ni s-a schimbat rolul. Am învăţat să fim bărbaţi, iar odată cu asta ne-am pierdut feminitatea. Considerăm că e OK să strigăm la copiii noştri, e OK să îi criticăm pe soţii noştri, e ok să găsim lucrurile negative la partenerii noştri că noi ştim cum trebuie să fie lumea. În cadrul relaţiilor ceea ce face ca o femeie să fie deosebită, plăcută şi umană, este să ştie să-şi controleze ieşirile. Să fii liber nu înseamnă să te comporţi oricum. Copilul fuge, se ascunde, minte, soţul preferă să plece la alta. O femeie poate să fie plăcută, frumoasă, calculată şi să ştie să aducă în acelaşi timp şi armonia în cuplu”, spune psihologul Simona Ciff.
 

Foto: Elena Sonyk







comentarii
1 comentarii

Asa este ! Felicitări pentru articol, mare dreptate aveți .
?
05.05.2019 11:47
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica