Tribuna
PNL
Motivaţiile, esenţiale în timpul unei diete
Andra MARINESCU
1309 vizualizari
Motivaţiile, esenţiale în timpul unei diete
Şi dacă tot a venit primăvara, soarele dă să îşi arate razele calde, iar Evele trebuie să meargă, ca la fiecare nou sezon, să îşi schimbe garderoba. De asemenea, odată cu noul anotimp, va veni şi vremea ştrandului. Pentru a se pregăti din timp pentru aceste activităţi, doamnele şi domnişoarele aleg să se "ajute", pentru a se simţi cât mai bine în propria piele şi a fi cât mai mulţumite de aspectul fizic. De aceea, sala de fitness, alergatul pe bandă, jogging-ul de dimineaţă ori dietele sunt doar câteva dintre oportunităţile la care puteţi apela. Dar când nu vedeţi niciun rezultat, ce faceţi? Rămâneţi motivate.
Dacă sunteţi lipsite de inspiraţie în materie de motivare privind ţinerea unei cure de slăbire, "aruncaţi" un ochi şi aici, întrucât câteva sugestii simple poate vă vor ajuta să vă păstraţi încrederea în ceea ce priveşte pierderea în greutate şi arătatul cât mai bine. Nu neapărat ca un fotomodel, dar ideal este, bineînţeles, să fii tu, să te simţi bine aşa cum eşti. Pentru unele dintre femei poate părea greu să se apuce de o dietă, dacă nu a mai încercat asta vreodată. Începutul este, însă, dificil, dar dacă obiectivele vă sunt bine stabilite şi întipărite în minte, nu mai e decât un pas până la trecerea efectivă la dietă. În niciun caz XS nu ar trebui să fie mărimea dorită de toate reprezentantele sexului frumos, dar de luat în considerare şi de pus ca ţel este ideal. Acest exerciţiu ar putea asigura motivarea atât a sufletului, cât şi a organismului.

Motivaţia reciprocă, un avantaj

Prima idee pe care trebuie să o luaţi în considerare este chiar aceea de a vă regândi utilitatea pierderii din greutate. Dacă chiar este nevoie sau e doar un moft de sezon, iar apoi să reveniţi la vechile obiceiuri culinare, poate chiar şi nesănătoase şi pline de E-uri. Pentru început, aţi putea să mergeţi la un medic specialist sau un nutriţionist, care să vă analizeze structurile corporale şi să vă recomande alimentele şi exerciţiile specifice dietei voastre. Şi cu plusul de motive personale pentru care doriţi să slăbiţi, ar putea fi alcătuită chiar lista finală, care, de altfel, ar putea fi lipită undeva la vedere, în dormitor sau pe oglinda din baie, pentru a revedea ori de câte ori va fi nevoie motivaţiile voastre încă de dimineaţă. Şi dacă mai aveţi şi o prietenă care să vi se alăture, dietele sunt "activităţi" care ar putea fi chiar "savurate" cu plăcere, întrucât motivaţia reciprocă este cheia succesului cam pe orice plan. Fie el profesional, personal sau... culinar.

Continuaţi...

Nu trebuie să renunţaţi la ceea ce vă place, la fel cum nu puteţi accepta deodată ceea ce aţi urât toată viaţa. De exemplu, dacă urâţi salatele, nu vă obligaţi să le consumaţi doar de dragul dietei. Indicat ar fi şi, ca la începutul unei cure de slăbire, să vă cântăriţi  pentru ca, odată cu trecerea timpului, să puteţi observa diferenţele care intervin şi, în acelaşi timp, vă motivează să continuaţi acest drum. Astfel, vă puteţi compara cu prima zi în care aţi început să păşiţi pe această cale şi să vă inspiraţi de fiecare dată din propriile realităţi. De asemenea, nu e o idee rea nici să mai probaţi din hainele mai vechi. Un caz motivaţional ar putea fi şi vestimentaţiile sport. Dacă ieşiţi la o plimbare în ţinută lejeră, completată de o pereche de adidaşi, tentate puteţi fi să acceleraţi ritmul paşilor sau chiar să alergaţi. Singure trebuie să conştientizaţi eforturile pe care le depuneţi, precum şi rezultatele muncii, întotdeauna fiind ambiţionate de atingerea cât mai eficientă a obiectivelor care continuu trebuie să fie gândite şi notate. Dacă truda şi dieta nu dau roade, nu deznădăjduiţi. Nici marii oameni de ştiinţă nu au reuşit din prima. Un factor motivaţional ar putea fi - de ce nu? - chiar şi îmbrăcarea unor bluze, a unor perechi de pantaloni sau rochii mai mică decât ceea ce vi se potriveşte. Asta v-ar putea determina să eliminaţi kilogramele în plus din ce în ce mai mult pentru a încăpea în respectivele vestimentaţii.

După faptă, şi răsplată

Să nu uitaţi, însă, să vă sărbătoriţi şi victoriile. Cu o şedinţă de masaj, o manichiură sau o pedichiură, de pildă. Astea vă vor ajuta să vă menţineţi cât mai bine spiritul optimist şi să vă facă să vă doriţi să mai aveţi parte de aşa ceva dacă continuaţi eforturile dietetice.

Farfuriile albastre, secretul unei porţii mici

Un alt mod subtil de a vă motiva este şi acela ce priveşte schimbarea veselei. Astfel, dacă înlocuiţi farfuriile mari cu unele mai mici, veţi avea impresia  că veţi mânca mai mult şi vă veţi controla mai bine. Unii cercetărori spun că influenţe definitorii au şi culorile. Se aude că albastrul ar suprima pofta de mâncare, în timp ce roşul v-ar da impresia că nu vă mai săturaţi.

Dieta, în pas cu ceilalţi

Şi discuţiile cu ceilalţi v-ar putea ajuta. De pildă, dacă cunoaşteţi mai multe persoane care ţin dietă, nu ar fi inutil să menţineţi conversaţiile chiar şi pe reţelele de socializare.  Aici, puteţi oferi şi, la rândul vostru, primi sfaturi şi alte indicaţii, precum şi motivări pe măsură de la persoane asemenea vouă. Puteţi posta reţete şi moduri de viaţă şi, la schimb, puteţi "gusta" din ale celorlalţi.
Cu toate acestea, în niciun caz nu trebuie să aveţi ca obiectiv principal aspectul fizic al vreunui manechin, ci ceea ce e bine pentru voi şi sănătatea voastră. Fiecare are motivaţiile sale, personalizate, însă a şi le cunoaşte bine este cel mai important lucru.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica