Tribuna
PNL
Cum să îţi menţii relaţia de cuplu? Depinde de tine
Andra MARINESCU
1124 vizualizari
Cum să îţi menţii relaţia de cuplu? Depinde de tine
Fluturaşi în stomac, priviri seducătoare şi întâlniri care par să nu ţină deloc pasul timpului. Aşa ar fi primele etape ale unei relaţii de cuplu. Dar de ce să fie numai la început, când momentele frumoase pot dăinui multă vreme? Succesul depinde, însă, numai de cei doi parteneri.
Odată ce spuneţi că v-aţi întâlnit jumătatea, începeţi să vă puneţi, poate, întrebări despre modul cum o puteţi păstra. Cu dulcegăriile specifice legăturii amoroase sau cu picanterii? Ei bine, totul stă în combinaţii ale acestor elemente.

Grijile rămân acasă

Cel mai de preţ aspect al unei relaţii este chiar timpul. Care, de altfel, trece foarte repede în doi. Cu toate că este redus, îi poate fi apreciată fiecare clipă, petrecând momente de calitate. Fără grijile cotidiene, fără amintirea certei cu fratele sau a cicălelii mamei. Când vine vremea să vă întâlniţi partenerul, toate rămân acasă. Lucrurile negative nu “ies” în oraş odată cu voi. Căci întâlnirea şi, inclusiv, relaţia vor avea de suferit dacă vă însoţesc gândurile neprielnice. În ciuda acestui fapt, conflictele sunt inevitabile, depinzând, însă, numai modul de abordare ale acestora. Cu calm, linişte şi cugetare, în niciun caz cu nerv şi porniri agresive verbale. Soluţiile vor veni de la sine, prin discuţii şi, în acelaşi timp, gesturi realizate la momentul potrivit. Iar când unul dintre voi este enervat de o anumită situaţie, celuilalt nu îi este scris să împartă această stare, ci din contră, să îl încurajeze şi să îl ajute să capete încrederea în forţele proprii, dându-i aripi chiar şi atunci când totul pare imposibil şi făcându-l să spere şi, totodată, să îl sprijine în acţiunile pe care intenţionează să le întreprindă. Căci dacă nu voi, atunci cine? Nu în oricine stă puterea convingerii.

Spontaneitatea, cheia unei relaţii de succes

Pentru că iubirea vine încet, încet, utile sunt şi surprizele. Nu vă lăsaţi conduse după principiul conform căruia numai bărbatul trebuie să îşi surprindă femeia. Şi el aşteaptă acelaşi lucru de la voi. Astfel, fiecare zi ar fi putea aduce un surâs partenerului. Nu lăsaţi să treacă niciuna fără un mesaj drăguţ cu care să se trezească dimineaţa, fără o invitaţie la o cafea sau alte activităţi spontane. La început, totul poate părea lapte şi miere. Şi de ce să nu fie aşa în continuare? Din comoditate, unii oameni renunţă la întâlniri dese şi, când vorbim de o durată mai mare a relaţiei, oamenii se întâlnesc chiar şi săptămânal ori bisăptămânal. Iar cuplul nu are decât să aibă de suferit. Telefonic, multe nu se pot observa. Gesturile lipsesc. La fel şi privirile, zâmbetele, îmbrăţişările şi ţinerile de mână. De aceea, în niciun caz nu trebuie stabilită o întâlnire cu nu ştiu cât timp înainte, ci cele mai frumoase sunt cele spontane. Excursiile, plimbările în aer liber în locuri care au o semnificaţie aparte - sau nu -, vizionarea unui spectacol de teatru sau vizitarea unei expoziţii nu pot face decât să vă apropie şi să vă ofere şi alte subiecte de discuţie, pe lângă cele deja existente.În acest fel, se pot amplifica şi punctele comune dintre voi şi partenerii voştri. Însă staţi. Nu întotdeauna spontaneitatea este varianta perfectă. Unele ieşiri trebuie planificate, ca şi alte achiziţii pe care vi le veţi dori mai târziu.

Surprize nu numai când sunt aşteptate

O altă parte consistentă într-o relaţie este reprezentată şi de declaraţiile de dragoste. Fie prin rândurile unei scrisori, niciodată demodate, fie prin e-mail sau prin mesaje pe reţelele de socializare ori telefon mobil. Nimic nu e mai frumos decât să vedeţi că îi pasă cuiva de bunădispoziţia voastră, nu numai de Valentine’s Day, Dragobete, zi de naştere sau alte evenimente de luat în considerare. Când iubeşti, fiecare zi este specială, iar gesturile mici sunt condimentele perfecte. “Îmi place cum îţi stă părul”, “Eşti tot mai frumoasă!” sau ”Ce apus diferit când te ţin de mână!” pot fi, de asemenea, replici de folos în realitatea de zi cu zi. În plus, şi automotivarea este un avantaj, întrucât, dacă vă doriţi să fie o zi frumoasă, va fi. Indiferent de vreme, mediu sau oamenii din jur.
Ar trebui să fie obiceiuri ale fiecăruia, fiind cu adevărat sănătoase pentru o relaţie reuşită de cuplu. Şi combinate cu răbdarea, pasiunea şi respectul.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica