Timp de trei zile în oraşul Agnita a fost o atmosferă de mare sărbătoare, în care locuitorii s-au bucurat de muzică şi dansuri pentru toate gusturile, urmărite din faţa scenei ori de la umbra pavilioanelor amplasate pe artera principală, unde gurmanzilor li s-au oferit o mare varietate de preparate culinare.
Pentru deschiderea evenimentului pe scenă au fost invitaţi Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, membri ai Consiliului Local şi reprezentanţi ai instituţiilor din oraş.
Primarul oraşului şi Preşedinta Consiliului Judeţean, au salutat publicul şi au transmis mesaje de felicitare pentru agniţeni şi pentru organizatorii acestui mare eveniment.
Primii care au urcat pe scenă şi s-au bucurat de aplauzele spectatorilor au fost copiii din grupa de dansuri coordonată de Ionuţ-Remus Mihăilă cu momentul coregrafic „Cercul”, o suită de sârbe, haţegane şi jiene. A urmat grupul vocal „Flori Hârtibăcene”,coordonat de profesoara Doina Părău care, ca întotdeauna, a impresionat prin frumuseţea cântecelor şi a interpretării.
Două grupe de copii din ansamblul „Hârtibaciul”, pregătit de coregraful Ioan Sârbu au prezentat mai multe tablouri coregrafice în care jocurile copilăriei s-au intersectat cu tradiţionalele jocuri populare.
Ansamblul folcloric „Cununa Carpaţilor” din Întorsura Buzăului, condus de coregraful Costică Oltean a fost aplaudat, nu numai pentru frumoasele jocuri din Muntenia ci şi pentru cele de pe Valea Someşului şi din ţara Făgăraşului.
A urmat un moment muzical prezentat de formaţia „Armonik” din Alţîna, condusă de Costel ţârcă şi avându-l alături pe talentatul Paul Frăticiu, care au interpretat o suită de cântece de pe Valea Hârtibaciului şi din Mărginime.
După showul lui Răzvan Năstăsescu, cântând în mijlocul spectatorilor şi împreună cu ei, pe scenă au urcat formaţiile Casei de Cultură din Agnita, Cununa şi Cununa veteranii care s-au intersectat cu solistele Claudia Mihăilă, Adela Oros, Teodora ţerbea şi Cezara Borcea, aceasta prezentând şi un moment muzical la vioară acompaniată de orchestra condusă de Nicolae Vâştea.
Prima zi a fost încheiată de interpreta Aliana Vecerzan care, împreună cu orchestra a cântat şi încântat spectatorii care nu numai că au aplaudat-o dar au şi jucat în jurul ei.
A doua zi de spectacol a fost dedicată tineretului cu muzică cool, cu aplauze şi strigăte. Au făcut atmosferă, au cântat şi i-au provocat pe tineri să-i aplaude, formaţiile de top, Dinamic, Paradox, Icar, Ana Lesko şi Iris, toţi realizând o atmosferă plină de animaţie.
Duminică, a treia zi de sărbătoare a oraşului, artera principală a fost şi mai animată decât în zilele precedente. Cei veniţi mai devreme au ocupat locurile la mesele de sub pavilioane, ceilalţi s-au adăpostit la umbra zidurilor pentru a participa la un spectacol de zile mari, având invitaţi de elită.
Începutul a revenit unui grup de şase solişti frumoşi şi foarte talentaţi, Cosmin Hărăscu, Maria Cobzaş Hărăscu, Roxana Lupu, Tin Vasilescu, Roxana Agârbicean şi Ioana Bogdan Roman.
Tot frumoşi şi talentaţi au fost membrii grupului „Doruri Sibiene” înfiinţat de îndrăgita interpretă Izabela Tomuţă, care au fost aplaudaţi pentru frumosul repertoriu de cântece transilvănene.
Mereu aşteptat de agniţeni, Marcel Părău- Brâncoveanu s-a bucurat şi de această dată de aplauze pentru frumuseţea cântecelor prezentate.
Camelia Cosma Stoiţă a urcat pe scenă însoţită de fata ei Ioana Brad, la fel de frumoasă şi talentată şi, după ce au cântat împreună, li s-a alăturat al treilea membru al familiei, de acum celebrul Traian Stoiţă, la care nu ştii ce să apreciezi mai mult, talentul muzical ori cel oratoric, prin care reuşeşte să transmită spectatorilor nu numai bucuria interpretării ci şi valoarea mesajului din cântecele sale.
După o lungă perioadă, pe scena din Agnita a revenit îndrăgita Nineta Popa cu minunatele cântece de ciobănie apreciate de public cu multe aplauze.
Între momentele muzicale spectatorii au avut bucuria să-i vadă jucând, ca în tinereţe, pe veteranii din ansamblul „Junii Sibiului” care au învârtit mândrele şi şi şi-au bătut cizmele dovedind că tinereţea este o stare de spirit.
La acest eveniment cultural a fost invitat şi Cristian Pomohaci care a coborât din maşină îmbrăcat în sutana de care s-a lepădat în cortul artiştilor şi a îmbrăcat costumul bistriţean. Apoi a îngenunchiat rostind o scurtă rugăciune după care a urcat pe scenă încântând publicul cu vorbe de duh şi cântece de lume.
Talentata şi îndrăgita solistă Monica Opra, împreună cu trupa Harmonyband a încheiat cum se cuvine un spectacol de înaltă ţinută artistică aplaudată de publicul spectator.
Cele trei zile de sărbătoare ale oraşului Agnita au fost încheiate la miezul nopţii cu un foc de artificii, o ploaie de lumini multicolore, stele căzătoare ce au luminat cerul oraşului.
Evenimentul prezentat de Dana Niculescu şi Tin Vasilescu, a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Agnita împreună cu Casa de Cultură „Ilarion Cocişiu” şi susţinut de Consiliul Judeţean Sibiu.