Vulpea-vedetă din Munții Făgăraș: este nelipsită din fotografiile de grup ale turiștilor!

Acasa >

Articol

Pe conturile de socializare sau pe diferite saituri de călătorie, „vulpea de pe Dara” sau „roșcata de pe Hârtopul Darei” a devenit o prezență obișnuită. Aproape că nu există drumeție în această zonă a Munților Făgăraș în care blănoasa să nu se furișeze pe lângă grupurile de drumeți pentru ca, atunci când se fac fotografii, să se alăture grupului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

De o asftel de experiență au avut parte un grup de sibieni conduși de ghidul Radu Zaharie, care a urcat pe Vîrful Hârtopul Darei dinspre Valea Sâmbetei. „Am observat vulpea când am ajuns în zona de platou. Ne-a dat târcoale așteptând ceva de mâncare, semn că este obișnuită cu turiștii. Mare ne-a fost surpriza, dar și bucuria, atunci când, la poza de grup, roșcata blănoasă ni s-a alăturat”.

Excursia a fost organizată în cadrul Programului „Anii Drumeției”, iar imaginile cu vulpea din zona Dara, realizate de fotografa sibiancă Sigrid Cîrjan, au fost postate pe pagina de internet www.aniidrumetiei.ro, alături de alte instantanee spectaculoase din Cresta Făgărașilor. 

Vulpea-vedetă a mai fost semnalată de turiști pe paginile lor de socializare, existând inclusiv înregistrări video în care aceasta se plimbă nestingherită alături de drumeți.

„Recomand turiștilor să nu hrănească animalele sălbatice întrucât acestea pot deveni dependente de turiști. Avem exemplele nefericite ale urșilor din zona Bâlea”, a mai adăugat ghidul Radu Zaharie.

Mihai POP

 

20 octombrie 2024 la 08:21

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 5 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit