Trotinetele electrice în Sibiu 2023. Operatorii noi trebuie să vină cu trotinete noi!

Acasa >

Articol

Firmele care vor să amplaseze și anul viitor trotinete electrice pentur închiriere în Sibiu trebuie să solicite în această perioadă avizul Primăriei Sibiu. Operatorii care solicită pentru prima dată amplasarea unei flote de trotinete electrice în municipiul Sibiu trebuie să pună la dispoziţie trotinete noi, iar pentru cei care solicită reautorizare vechimea flotei de trotinete electrice nu poate fi mai mare 2 ani.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Operatorii care doresc să desfășoare pe domeniul public al Municipiului Sibiu activitatea de închiriere a trotinetelor electrice în regim self-service pentru anul 2023, sunt invitați să depună cereri pentru avizarea utilizării domeniului publicCererea, împreună cu documentele prevăzute în Regulamentul alcătuit în acest sens, la Capitolul III, art. 9, poate fi depusă în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2022, la Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat cu sediu în Sibiu, Piața Mica nr. 22  sau online la adresa de e-mail: dompub@sibiu.ro.”, a anunțat municipalitatea.

Solicitările primite vor fi analizate și departajate conform unor punctajelor stabilite prin regulament, iar locațiile de amplasare a stațiilor de trotinete electrice propuse de operatori vor fi analizate de asemenea în cadrul Comisiei de Circulație, locațiile orientative propuse de municipalitate fiind prezentate aici https://www.sibiu.ro/new/pdf/Trotinete 1.pdf .

Vor fi admiși și vor primi aviz de operare pe domeniul public primii doi operatori, în ordinea punctajului obținut.

 „Operatorii de flote de trotinete electrice au obligația ca înainte de depunerea cererii să consulte și să ia la cunoștință prevederile H.C.L. Sibiu nr.229/2021 prin care a fost aprobat Regulamentul privind condițiile de utilizare pe domeniul public al municipiului Sibiu a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, disponibil aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf2021/hot229.pdf. În acest Regulament se precizează printre altele că operatorul are obligația de a informa utilizatorii privind condițiile de circulație pe drumurile publice a trotinetelor electrice”, a mai anunțat municipalitatea.

 

Și trotinetele se ridică

 

Circulația  trotinetelor electrice pe drumurile publice se face în conformitate cu  O.U.G. nr.195/2002 “privind circulația pe drumurile publice”, republicată cu modificările și completările ulterioare, respectiv H.G. nr. 1075/04.10.2021 „pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2020 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin H.G. 1.391/2006”.

Potrivit Regulamentului aprobat de Consiliul Local Sibiu, este prevăzut faptul operatorul este obligat să ridice trotinetele staționate de către utilizatori în locațiile interzise în maxim 120 de minute în afara zonei Centrului Istoric și în maxim 60 de minute în zona Centrului Istoric, pentru ca acestea să nu împiedice traficul pietonal și auto. În caz contrar, trotinetele vor fi ridicate de pe domeniul public de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public, urmând să fie restituite operatorului după achitarea unui tarif de ridicare, transport și depozitare.

În cazul în care trotinetele nu vor fi luate în acest timp prevăzut de Regulament, ele vor fi ridicate, asemeni mașinilor parcate neregulamentar.

Practic, ele vor fi ridicate de pe domeniul public de către Primăria Municipiului Sibiu, prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, care va aplica un tarif de ridicare, transport şi depozitare. Spre exemplu, tariful de ridicare este de100 lei, cel de transport tot de 100 lei, iar tarifele de depozitare sunt de 25 lei/zi. Proprietarii acestor trotinete ridicate le vor putea recupera doar după ce vor plăti taxele acestea.

 

Limită de viteză

Anul acesta, Primăria Sibiu a limitat viteza legală de deplasare pe alei a trotinetelor electrice la 5km/h în parcul Sub Arini, Astra, Tineretului și Ștrand.

Indicatoarele instalate îi atenționează practic pe cei de pe trotinete să reducă viteza la minim, mai ales dacă se deplasează cu trotinete electrice, chiar dacă nu toate au un vitezometru care să le indice viteza de deplasare. 

Primăria Sibiu a solicitat celor doi operatori care închiriază trotinete electrice să limiteze din software viteza la 5 km/h atunci când GPS-ul trotinetei înregistrează ca locație unul dintre parcurile din Sibiu.

 

17 octombrie 2022 la 12:43

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
Impact frontal pe DN 14, în localitatea Târnava: doi răniți transportați la spital
Polițiștii rutieri au intervenit joi la un accident produs pe DN 14, în localitatea Târnava. Un șofer nu...
Actualitate
2 min de citit