Traficul de pe Valea Oltului se deschide la data anunțată. Ce restricții noi pot apărea după 9 august

Acasa >

Articol

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au susținut o conferință de presă miercuri, după verificarea lucrărilor la șantierul de pe Valea Oltului, zona Boița. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Șeful Guvernului a început cu o veste bună: „Vestea bună vine din partea constructorului, anume că ne vom încadra în temenul lucrării. Avea dreptat domnul ministru dar și constructorul atunci când precizau că nu se poate executa lucrarea pe timp de noapte, pentru defrișarea zonelor și pentru drumurile de acces. Nu a fost o perioada plăcută nici pentru cei care nu au putut folosi ruta această timp de o lună. Dar iată că după o perioadă în care în decursul anilor premieri și miniștrii au făcut referiri la Autostrada Sibiu – Pitești, acum din vis devine realitate. Componenta Coridorului 4 Paneuropean Rin-Dunăre, care deservește și România, este un proiect asumat care prinde contur în urma deciziei luate de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, pe care îl felicit. Guvernul României, în ciuda corului nemulțumitilor care au vizat implicit finanțarea, a reuși să evite o întârziere de peste un an de zile. Este o decizie corectă. Avem parteneri corecți, implicați consistent pentru respectarea termenului. Sper să ne ajute și vremea în acest sens. Este unul din cele mai grele și mai complexe șantiere de lucru de după Revoluție prin care se deschid noi fronturi de lucru, un exercițiu util și din perspectiva rutei Comarnic- Brașov, o investiție la fel de mare, așteptată de români”.                                                                                                                                    Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spune că trei sferturi din investiție a fost deja realizată: „După ultima vizită făcută săptămâna trecută am constatat un progres în șantier…de la 50% la 75%. Ca atare suntem în grafic, iar în 9 august a.c. se va redeschide circulația de pe Valea Oltului. Apreciez eforturile constructorilor, activitatea lor consistentă. Am prezentat premierului mai multe argumente, anume impactul pe care l-ar fi produs finalizarea lucrărilor după un an și penalitățile de 80 milioane lei. Am avut și suportul constructorilor dovedind o mobilizare exemplară”. 

S-ar putea să nu scăpăm, în totalitate, de restricții

Ministrul a mai explicat că „După data de 9 august este posibil în zonele unde sunt trei benzi de circulație traficul să se desfășoarea doar pe două benzi, fără restricții semaforizate. În vederea siguranței circulației continuă montarea plaselor metalice și a parapeților de beton. În fine precizez că studiul geo-tehnic vizează întregul traseu al autostrăzii ”. 

 

Autor
31 iulie 2024 la 13:30

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 7 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit