Târgul Olarilor, vizitat de mii de sibieni și turiști în week-end

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Târgul Olarilor, unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale din Sibiu, devenit o tradiție în primul week-end al toamnei, a fost principalul punct de atracție pentru sibieni și turiști în 3 și 4 septembrie.

Cea de-a 56-a ediție a Târgului Olarilor a reunit la Sibiu peste 120 de olari și familii de meșteri oale, ulcele, farfurii, căni, cahle, clopoței, instrumente muzicale, care au putu fi cumpărate sau admirate la standurile amenajate în piața centrală din Sibiu.

Au fost prezenți olari din Corund, Braniştea, Horezu, Vădastra, Obârşa, alături de ceramiști care expun creații de inspirație modernă.
Și ediția din acest an a oferit vizitatorilor demonstrații de meșteșug la roata olarului, ateliere de olărit, iar vizitatorii putut urmări olarii în timp ce lucrau la vase sau au putut încerca ei înșiși să modeleze lutul și să decoreze oale și ulce.

Cei mai bucuroși de aceste ateliere au fost copiii, care au fost inițiați în arta olăritului.

Târgul a fost vizitat și de mulți turiști aflați la Sibiu în ultimul week-end înainte de începerea școlii.

„Este pentru prima dată când am vizitat Târgul Olarilor și ne-a plăcut foarte mult. Am venit la Sibiu într-o scurtă vacanță de două zile și ne-am bucurat foarte mult că am putut vedea și acest târg. Am cumpărat câteva farfurii și chiar două ghivece, pentru că ne-a impresionat modul în care sunt lucrate, ne-a plăcut totul foarte mult”, spune Andreea din București.

Și turiști străini aflați în vizită la Sibiu au trecut pragul Târgului Olarilor și s-au declarat impresionați de obiectele pe care le-au putut admira.

„Este prima oară când asist la un astfel de eveniment şi mă bucur tare mult că am avut această şansă. Tradiţiile româneşti sunt impresionante, n-am mai văzut nimic similar până acum”, spune Mark, un turist britanic sosit în vacanţă la Sibiu.
Ediția 2022 a "Târgului Olarilor” a fost organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Foto: RĂZVAN NEGRU

04 septembrie 2022 la 19:00

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Mihai POP
acum 1 oră
Săptămâna viitoare încep lucrările la segmentul Mârșa – Arpaș al autostrăzii Boița – Făgăraș. Este cel mai scump lot de lucrări
Cu o valoare de 1,54 miliarde de lei, fără TVA, segmentul de autostradă dintre Mârșa și Apoldu de...
Eveniment
4 min de citit
acum 2 ore
Marea Lojă Națională din România aniversează 145 de ani de la „Aprinderea Luminilor”
În zilele de 9 și10 mai, Bucureștiul devine gazda unui eveniment aniversar de amploare, la care vor participa...
Eveniment
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 ore
Prima ediție din acest an a târgului destinat exclusiv produselor de artizanat, în perioada 17-18 mai. Albul pune stăpânire pe Piața Huet
Primăria Municipiului Sibiu reia evenimentul Artizan Huet, dedicat exclusiv produselor de artizanat. Prima ediție din acest an se...
Actualitate
2 min de citit
acum 4 ore
Întreruperi de curent
Distribuție Energie Electrică Romania – Sucursala Sibiu anunță întreruperea alimentării cu energie electrică: Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09.05.2025 CISNADIE, str....
Eveniment
1 min de citit